Reklama

Reklama

Škola hada

  • Česko Had ve stínu orla (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Akční komedie plná strhujících bojových scén a choreograficky dokonalých čísel umění kug-fu s Jackie Chanem a od choreografa filmu Tygr a drak. (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (118)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Tradiční zápletka + prostinký děj + choreograficky dobře nacvičené souboje = "Škola hada". Nemůžu si pomoct, ale tentokrát mně to nějak ke spokojenosti nestačí. Příběhu chybí ten správný drive - náboj, který by mě vtáhl do děje, abych ho nevnímala jen jako sled exhibičních akčních vystoupení jednotlivých protagonistů, která jsou čistě pro pořádek doplněná povětšinou ne až tak úchvatnými neakčními scénkami. Jackie Chan (jakkoli ho mám ráda) jakoby teprve hledal svůj výraz - a třebaže drobné vtípky i vážné momenty spolu docela dobře ladí, celek působí značně uměle, nesourodě a roztěkaně. Slaboučké 3* ... s přimhouřenýma očima. ()

hefoo 

všechny recenze uživatele

Tento film patril k prvým spolu s legendárnym Drunken Masterom čo som videl s Jakciem ešte kedysi dávno na VHS. Skvelé, bojové scény fastanstické, Pai Cheng-Tien aka Siu Tien Yuen nezabudnuteľný, záporák jang Lee Hwang ktoré si zapametáte hneď len keď ho uvidíte, nemožem mu nić vytknút pretože je to nostalgické... ()

Reklama

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

900. hodnocený film: Je sice pravdou, že tyhle filmy frčely po revoluci a šířily se mezi jejich fanoušky jako mor. Dneska se nad nimi většinou jenom člověk pousměje, ale i tak je ocení. Stejně jsem udělal i já a musím fakt uznat, že tenkrát byly kung-fu snímky myšleny s určitou nadsázkou, která se každému líbila. Ne jako dnes, kdy buší jeden do druhého a buď nesmyslně umírá po kopu Chucka Norrise anebo nemá pořád dost. 900. film a rovnou takováhle pecka. Děkuju Martinovi Matouškovi za jeho tip, pro který poslední dobou čím dál tím více chodím na jeho stránky. 5* je tedy jasně udělených a jenom chválím toho čínského mužíka, který nás svým uměním baví dodnes. 5* ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Opět starý film s Jackie Chanem od kterého jsem nic nečekal a nakonec mě dostal do kolen, mě se staré filmy s Chanem potažmo prakticky všechny kung-fu filmy dařile v mládí vyhýbali nakonec jsem dostal ale na nějaký ten film chuť a tak jsem šel na jistotu. A i když jsem od toho moc nečekal dostal jsem fakt parádní akční komedii která mě naprosto bavila. Humor byl výborný, akce byla dobrá(a hlavně vtipná jako třeba smrt kněze). Parádní film který mi zvedl náladu. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Příběh hodně podobnej jako v Opilém mistrovi, takže více méně o ničem a zase je to všechno o kung-fu. Jackie si to klasicky dává a nedokážu najít dost velkej superlativ, aby ho to vystihlo. Snad jen toho humoru mohlo bejt kapku víc a a chyběla mi tam nějaká scéna, kde by se v boji použily okolní věci. Každopádně parádní film, kterýmu k pěti hvězdám chybí jenom kousíček. Snad jen ten ruskej bojovník byl trošku zbytečnej, ne? ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Některé scény z tréninku byly zkopírovány ve hře Tekken 3, a to v animacích herní postavy Leie Wulonga. (Raztubyl)
  • Siu Tien Yuen si zahrál s Jackiem Chanem vedle tohoto snímku také ve filmech Kung-fu Kid (1979) a Mistrův syn (1978) vždy v roli mistra bojových umění, který Jackieho učí bojovat. (Rominator)
  • Jackie Chanovi byl vykopnut při boji s Hwang Jang Lee zub a při natáčení jiné akční scény si rozřízl paže mečem. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama