Reklama

Reklama

Železný opičák

  • Hongkong Shao nian Huang Fei Hong zhi: Tie Ma Liu (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Železný Opičák je ve svém městě něco jako Robin Hood - bohatým bere a chudým dává. Wong Kei-Ying se dostane do rvačky se zloději, kteří se ho snažili okrást. Vojáci si toho všimnou a je zatčen spolu s mnoha občany, kteří jsou podezřelí z toho, že se vydávají za Opičáka. Wong Kei-Ying slíbí pomoc při dopadení lupiče. Jeho podmínkou je, že propustí ostatní lidi. Bohužel jeho syna si tam nechají jako záruku, aby jim spolu neutekli. (sheen)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Mladý Fei-Hung poctivě kopíruje pohyby Jeta Li a opravdu bojuje v duchu předchozích filmů (ne těch s Jackie Chanem, ten preferoval tvrdý styl a opilý box). Donnie Yen, který si zde střihl roli Fei-Hungova otce, již v tomto snímku ukazuje trošku z Wing-Chun (základní postoj má stejný jako v Ip Manovi). Pecka pro labužníky. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pribeh o Cinskom Robinovi Hoodovi - Zeleznom opiciakovi. Rongguang Yu konecne v poriadnej ulohe kde sa predvedie jak po hereckej tak bojovej stranke. Pribeh je obohraty, ale aj po miliontykrat funkcny a vsetky postavy su skvele natolko, ze ma bavilo sledovat ich osudy. Prave vdaka nim som vynimocne pretrpel aj lietacie kung-fu, ktore je neraz zrychlovane. Vsetci sa tam riadia heslom: kto stoji pocas bitky na zemi je luzer. A to si piste, ze tam nikto nechce byt za luzra. Nastastie su bitky kontaktne, takze som si ich predsalen trochu uzil. Naviac sa tam neraz predvadzaju tak sialene veci, ze aj ked su uplne nerealne, tak su ohromujuce a aj ked su nonstop vsetci zaveseny na lanach, tak z toho citit obrovske usilie vsetkych zucastnenych. Z postav ma najviac bavil Donnie Yen ako otec legendarneho Wong Fei-Hunga a jeho vztah s malym Wong Fei-Hungom v podani kurevsky nadanej dievciny. Donnie zatieni aj hlavneho hrdinu Opiciaka. Na strane zaporakov je demonicky Yen Shi Kwan so svojimi nadanymi dvoma poskokmi. Bavil ma aj komicky zly guverner, ktory si toho vela vytrpi a velkym prekvapenim je tradicny predstavitel totalnych magorov Yuen Shun Yee tentokrat v kladnej ulohe generala v ktorej pôsobi uveritelne. Na state kolena sa skoro uplne zbavil toho sialeneho pohladu. He, he. Takze vo svojom zanri zbesileho lietacieho kung-fu sa rozhodne jedna o spicku. Vyssie hodnotenie by som dal ak by boli bitky pojate normalne a film sa este o takych 10-15 minut viac venoval tym skvelym postavam. Az mi je luto, ze nevznikla skutocna dvojka v ktorej by sme sledovali dalsie osudy tychto postav. Ten film pod nazvom Iron Monkey 2 sa tvárme pre zachovanie dusevneho zdravia, ze neexistuje. 7/10. ()

Reklama

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Haj! Hoj! Hý-ja! Hokaidó! Většinu času se to tváří jako vážnej film, ale to prostě nejde. Už první bitka ukázala, jak to bude vypadat. No vtipně. Hej fakt, chlámal jsem se tomu. Ty fyzický nemožnosti (lety, hody, rovnováha, běhy po zdech, běhy po hlavách, chození po rukách po hlavách, rány, které protivníka odmrští 20m daleko a většinou do nějakého dřevěného objektu, kterej se jejich vahou rozletí na kousky, 40 kopů při jednom skoku, cha! teď tam jeden cosi flusl a bylo to jak kulka! no k posrání). A takový je to furt. No kdybych byl harant, tak mě to možná bavit bude. Hej tohle je fakt prdel. Odpad jak vyšitej. Ale musel jsem to dokoukat do konca! :))) Ještě že tak, protože jinak bych neviděl závěrečnou bitku s hlavním záporákem na kůlechchchchchch... Akorát nechápu to vysoké hodnocení. tady na CSFD. Možná mi budete vytýkat, že jsem to nebral s nadhledem a že to hodnotím moc přísně. Ale já to takhle přísně hodnotím i s nadhledem. 1 hvězdu si to asi zaslouží, ale já tím odpadem! prostě musím snížit procenta. PS: v žánru je napsaná komedie, ale to asi nebylo původním záměrem filmu. Jediné vtipné jsou tam totiž ty souboje... ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších wu-xai kung-fu filmů, které jsem měl zatím možnost vidět s výborným hereckým obsazením a skvělou choreografií bojových scén, kde jsou snad použité všechny možné zbraně a všechny možné techniky HK filmového průmyslu své doby. Lepší bojová komba než ve hře mortal combat, díky zrychleným scénám a dobrá akční hudba. 85% ()

teutates 

všechny recenze uživatele

UÚuu... klenot Hong Kong-skej tvorby. Iron Monkey ( niečo na štýl Slovenského Jánošíka :) výrazne prispel do mojej vydenej zbierky... tzv. "stará škola" plná mravných ponaučení a múdrych viet plných kung fu. Mnohokrát vydení boj dobra a zla dostáva úplne novú tvár a nechýba ani častokrát zabudnutý nadhľad... 8/10 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama