Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po osmi měsících příběh dvou hráčů se smrtí, doktorů Westa a Caina, pokračuje v Peru, kde právě končí svůj pobyt jako dobrovolní medici v občanské válce. Právě zde našli klíčový prvek pro experimenty s podstatou života a smrti. Následně se oba vrací zpět do Miskatonické nemocnice, kde je začne pronásledovat policie. Její zásah bude ale téměř minimální a doktoři West a Cain opět rozjedou své pokusy nejen se samotnými mrtvými, ale pustí se i do složitějších experimentů. V tomto díle jim bude svou brutální zvrhlostí konkurovat doktor Hill. (A.L.E.S.)

(více)

Recenze (103)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Bohužel oproti jedničce se jedná o obrovský kvalitativní sešup. V prvním dílu nešlo jen o výborné gore, ale skvěle fungovala i dramatická linka. Zde mají hrdinové chabé motivace a přišlo mi, že si tvůrci film natočili jen kvůli finálnímu masakru. Ten je sice krátký ale působivý a ta kreatura s dvouma ksichtama byla fakt povedená. Film je tedy koukatelný hlavně díky Herbertovým hláškám. Dokonce tam sehnali i hezčí holku, ale zcela nepochopitelně se vůbec neobnažuje, což mi v rámci žánru přijde jako rouhání. Největší triumf je ale návrat Dr. Hilla. Neztratil nic ze své působivosti a je to stále skvělý záporák. Opět nechápu proč má tak málo prostoru, protože každá scéna s ním je super. Když tam stírá toho černošskýho doktora, tak je to megaprdel a jeho finální nástup na scénu s netopýřími křídly si žádá o potlesk. Dojem pak kazí odfláknutej konec. Asi by bylo lepší, kdyby toto pokračování nevzniklo, protože jen parazituje na geniální jedničce a značku Re-Animátor nijak neobohatilo. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ne tak dokonalý jako první díl, ale pořád skvělá brutální záležitost s vynikajícím Combsem a hlavně ultra drsným doktorem Hillem, škoda jen, že nemá tolik prostoru jako v prvním díle, protože je zase lahůdkou filmu. Dál je tady opět skvělá práce s trikovejma možnostma tehdejší doby, kdy je z triků vyždímáno úplně maximum a když už to nejde, tak nastoupí skvělý snímání kamerou a střih, aby to nevypadalo trapně a k tomu všemu zůstala výborná hudba, prostě Yuzna rozhodně nezklamal ()

Reklama

Zayl 

všechny recenze uživatele

Vědecký pokrok s sebou nese určitá rizika, přesto nám sérum Herberta Westa znovu zaručí parádní (ne)mrtvolnou zábavu! A to už stojí za ten risk. Znovu se tak můžeme těšit na stříkající krev, jadrné hlášky a bizarní experimenty v černohumorném balení. Dvojka je bezesporu plnohodnotným pokračováním, třebaže mám o něco radši jedničku. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pokračování kultovního Re-animátora z roku 1985, tentokrát se režie nezhostil Stuart Gordon, ale sám Brian Yuzna, který měl v jedničce úlohu producenta. Dvojka se však výtvarnou stránkou od předchůdce v ničem neliší, oba pánové mají totiž dosti podobný rukopis. Yuzna nenechává nic náhodě a sází na již osvědčené prvky (úžasný Combs, hlava dr. Hilla, nemocniční prostředí, spousta krve a morbidního humoru) a do toho přimíchává nové ingredience, dotažené do absurdní dokonalosti. To se týká vylepšení samotného séra, které už jen neoživuje mrtvoly, ale vytváří zcela nové bytosti. Yuzna tedy čerpal inspiraci z Frankensteinovy nevěsty. Odtud si vypůjčil některé prvky jako nešťastnou lásku a umělou bytost sešitou z částí těl. Asi nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že se jedná o jeden z nejlepších snímků, co se splatteru týče. V lecčem prvního Re-animátora dokonce překonává, což vůbec není častý jev. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Takých filmov ako je jednotka Re-Animatora je poskrovnu. Nevesta nie je zlá, akurát, že využíva pár (rozhodne nie všetky!) chytrých vecí z predchodcu a lepí z nich kolovrátkové (=stále dokolečka točí to isté) divadlo obskurných, ako ich doktore West len nazval - odvržkov. Odvržkov (to slovo sa mi tak páči, že ho pre istotu zopakujem), teda kadejakých prepojení údov, miestami nie nepodobných obrazom švajčiarskeho umelca HansRuediho Gigera, v ktorých fascinujúco spájal končatiny do samostatných entít. Motív hlavy nenávistného doktora je rozvinutý veľmi dobre, takpovediac do nadoblačných výšin. Takže fajn, ale zároveň súhlasím s Davidom´82, že: "kvalit jedničky nedosahuje ani v nejlepších momentech.". ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Film bol zakázaný v Singapure. (Paldiny)
  • Když jde v jedné scéně slyšet hluk z laboratoře, Dr.West řekne, že zvuk nejspíše dělají krysy ve zdi ("probably rats in the wall"). Jedna se o narážku na povídku H.P.Lovecrafta, "Rats In The Wall". (Pumiiix)

Reklama

Reklama