Reklama

Reklama

Nejnepříjemnější věcí v životě mnoha lidí je právě návštěva zubního lékaře. Tím je Dr. Alan Feinstone, bohatý, úspěšný a strašlivě závislý na čistotě. Tato jeho vášeň pro čistotu je přímo chorobná. Všechno musí být perfektně čisté a lesklé jako krásné bílé zuby. Začíná to nevěrou manželky a mučením svých pacientů, kteří vlastně za nic nemohou. Film je natočen mistrem oboru Brianem Yuznou, s novými triky, které nebyly dosud v žádném filmu viděny. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (116)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Dentista je filmem, kterej jsem viděl poprvé ještě v době videopůjčoven kde okupoval místo v sekci novinek. A jelikož jsem si ho skoro nepamatoval. Tak jsem si dal po x letech repete. Určitě to není žádný převratný dílo ani nás nečeká přehlídka excelentních hereckých výkonů, ale i tak je to koukatelný. Prakticky sledujeme pár dní ze života zubaře, kterýmu se rozpadne jeho osobní život jako domeček z karet. Jenže to má za důsledek i jeho duševní rozklad. Kdo ale bude trpět víc než on jsou jeho pacienti, kteří poznají, že extrakce není to nejhorší co je může u doktůrka potkat. Jelikož ten vidí kazy všude a ve všem. A kaz je přece potřeba odstranit. Yuzna se s touhle sondou do duše labilního zubaře popasoval celkem dobře. Což ovšem stačí jen na průměr. S větším rozpočtem, pod zkušenějším rejžou a s pořádnou dávkou gore efektů ( který tady chyběly ) by z toho mohly být slušný jatka. Tahle forma je přijatelná pro širší publikum. Ikdyž slabší povahy budou mít problém i s touhle formou. Já jsem strach ze zubařů nikdy neměl a ani opětovné shlédnutí tohoto snímku na tom rozhodně nic nezmění. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Yuzna a Gordon opet vitezi na cele care. Nemalou merou jim k tomu pomaha naprosto uzasny Corbin Bersen, jeho silenstvi je opravdu ukazkove. Film plyne bez jedineho zadrhelu, divak se ani vterinu nenudi a fandi Feinstonovi (pardon, Dr. Feinstonovi), prejic mu maximalni pocet pacientu k "osetreni". Autori zvysoka kaslou na nejaka pravidla a tak se tu zabiji zviratka, odhaluji kozy, krev strika proudem a obcas se ublizi nejakemu tomu diteti. Proste podivana k pohledani, Yuzna v nejlepsi forme. ()

Reklama

oli.G 

všechny recenze uživatele

Dvojica zodpovedná za RE-ANIMATORA sa vracia k medicíne. Liek na rakovinu sa im síce objaviť nepodarilo, ale o to sa ani nikdy nesnažili. Najdôležitejšie je, že ich dielo nedáva divákovi čas nudiť sa a neobsahuje jediné výrazne hluché miesto. Napätie spoľahlivo funguje všade tam, kde fungovať má a krvou sa nešetrí. Čo viac si priať? Charizmatického záporáka? Zoznámte sa, Corbin Bernsen. Zo všetkých jeho "zákrokov" mám však najradšej ten, pri ktorom zubárske náčinie nedostáva priestor - zabitie čističa bazénu nožom. Tak čo, ste objednaný? Posaďte sa do čakárne, urobte si poihodlie a prečítajte si nejaký časopis, pán doktor hneď príde. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Prý horor. Hnusný, ošklivý a zákeřný psychothriller. Jsem z těch lidí co při zvuku zubařské vrtačky berou nohy na ramena. A tady máme šílence Feinstona, kterému zahne žena a on z toho pomalu ale jistě blázní a nabytou zlost si vylívá na chudácích pacientech, jelikož i zářivě bílé zuby vidí jako zkažené. Magor to je! A ještě ten film musí mít takovou vzrůstající atmosféru, že z toho začínám šílet i já. Zachází dál a dál, skoro až při tom realitu nevnímaje. Je mu pak až jedno, komu co udělá. "Moje vyjádření je extrakce." - "Extrakce čeho?" - "Všeho!" A ten konec. ten konec. Ne. Vím, že mě k zubaři na dlouhou dobu nikdo nedostane. NIKDO! Nemíním natrefit na podobného blázna (ale skvěle zahraného). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Řekněme si po pravdě, že skoro každý z nás se bojí svého zubaře a snaží se co nejvíce oddalovat svou návštěvu u něj. Tedy alespoň já mezi ně patřím a svoji zubařku navštívím jen v případě, že je to nezbytné. Nemám rád ten zápach, který zavane při vstupu do ordinace, stejně jako ten hnusný zvuk vrtačky, která mi začne jezdit po zubu. O tom, že se mi svírá srdce, když slyším z ordinace řev pacienta, který je přede mnou už asi nemusím ani mluvit. To bych nejraději vzal nohy na ramena. Tenhle film patří mezi průměrné díla a nejvíc těží z dobrého hereckého výkonu hlavního hrdiny a černého humoru, který byl místy hodně trefný. Samotná forma násilí mě však v žádném případě nevystrašila. Trhat umělé zuby bych si nechal i já. Velkým plusem byly lechtivější scénky, které si dentista představoval ve své chorobné mysli. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Inspirací pro tvůrce tohoto filmu byl skutečný seriálový vrah zubař, Glennon Engleman (1928-'99). (Musak)
  • Počet mrtvých - 4 (Musak)

Reklama

Reklama