Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi

Poslední recenze (5 354)

plakát

Brána II. (1990) 

-Na co buchty, když máme démony!- Dvakrát do jedné řeky nevstoupíš a nevstoupili tam ani Takács + Nankin. Jednička sice nebyla nic extra, avšak vydobyla si jistý kult v době VHS a rychlodabingu. Pokračování by člověk čekal velkolepější, ale není tomu tak. Terry se snaží otevřít znovu bránu a požádat démony o pomoc. Jeho otec po smrti Terryho matky ztratil práci a dal se na dráhu alkoholika. Terryho cílem je prostřednictvím démonů vrátit otci jeho dosavadní život. Jenže nic není zadarmo a navíc - démoni sice splní přání, avšak jaksi po svém. Ze dvou třetin užvaněné drama v jehož středu se potácí nesympatický outsider. Za ocenění stojí proměna darů a závěrečné události u brány, byť jsem čekal větší nářez. Masky solidní, speciální efekty jak z prvního dílu. Původní dabing je navzdory kvalitním dabérům naprosto otřesný. Proč démoni v závěru mluví s ruským přízvukem, je mi záhadou. Že by herci souběžně dabovali ještě jiný film? Doporučit lze snad jen kompletářům.

plakát

Robot-monstrum (1953) 

Šokující fantastické dobrodružství, které vás vyděsí! Akorát trochu jinak, než byste u sci-fi hororu čekali. Rodina si udělá sic! piknik mezi šutráky. Malý Johnny se vzdálí a objeví u vchodu do jeskyně dvojici vědců - archeologů. Posléze dorazí i zbytek rodiny. Střih. Vypadá to, že kus filmu chybí, ale v závěru by divák měl vše pochopit. Lidstvo je vyhlazeno mimozemskou rasou! Přežilo jen osm lidí díky tajemnému séru. Nezbývá než vyjednávat. Mimozemšťané jsou nemilosrdní a hodlají zlikvidovat i zbývající lidi. Otec hrdě prohlašuje, že lidstvo emzákům Zemi nevydá! V padesátých letech se moc neřešilo, že mimozemšťané mluví plynně česky, pardon, anglicky. Vše spěje k děsivému konci. Na závěr přichází pointa, co vyřeší zakončení jakéhokoliv příběhu. Ti ještěři na Plutu mi byli hned povědomí, páč jsem je viděl nedávno. Na druhou stranu - nejsou tu létající talíře v podobě těch porcelánových a raketa nemá místo trysek prskavku. A náhodou, podoba mimozemšťanů je velmi originální - alespoň si nevzpomínám, že bych někde podobné viděl. A doporučit komu? Snad raději nikomu...

plakát

Godzilla x Kong: Nové impérium (2024) 

Vzít tři dějové linie a začít je vzájemně proplétat nebyl ten úplně nejlepší nápad. A nebo jinak, chtělo by to jinačí střih, protože takhle je více jak první polovina tak trochu mišmaš připomínající comics. A to si myslím nebyl filmařský cíl. Každopádně po vizuální stránce není co vytknout, příroda Dutozemě je nádherná a drobné epizodky Konga mají šmrnc a drive. Godzilla zase musí dostát své pověsti, a tak když se někde vynoří, trosek je více než dost - tu zválí kus Říma, tam zařvou pyramidy a pláže Rio de Janeira vezmou za své i s hotely a okolními budovami. Scény s Mothrou jsou poetické a v protikladu k zuřivým animálním Titánům. Viděl jsem to na 3*, ale jednu přidávám za poslední apokalyptickou čtvrtinu a také proto, že monstra mám pořád rád. A zkoumat logiku u těchto filmů nemá smysl, proto se netočí. Jednu malinkou poznámku na závěr mám: proč krucinál nezabil toho komára? Přenášejí smrtící nemoci a tohle je v džungli hazard i špatný návod pro ostatní. Jinak za mě spokojenost.

Poslední hodnocení (8 836)

The Creeper (1948)

16.05.2024

Brána II. (1990)

16.05.2024

Robot-monstrum (1953)

15.05.2024

Godzilla x Kong: Nové impérium (2024)

15.05.2024

The Worm Eaters (1977)

14.05.2024

Tři sestry - Život je takovej (Muzika CS) (1990) (hudební videoklip)

13.05.2024

Terminal Island (1973)

13.05.2024

The Velvet Vampire (1971)

13.05.2024

Pekelná jáma (1985)

12.05.2024

Reklama