Reklama

Reklama

Nejnepříjemnější věcí v životě mnoha lidí je právě návštěva zubního lékaře. Tím je Dr. Alan Feinstone, bohatý, úspěšný a strašlivě závislý na čistotě. Tato jeho vášeň pro čistotu je přímo chorobná. Všechno musí být perfektně čisté a lesklé jako krásné bílé zuby. Začíná to nevěrou manželky a mučením svých pacientů, kteří vlastně za nic nemohou. Film je natočen mistrem oboru Brianem Yuznou, s novými triky, které nebyly dosud v žádném filmu viděny. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (116)

Musak 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem tomu dal 2 hvězdičky, tak ten film už nikdy nechci vidět...nechutnosti mi nevadí, ale zvuk zubařský vrtačky a pohled jak tím doktor vrtá do dásní a jazyku, to už ne e. Zajímavosti: Počet mrtvých - 4 [--] Inspirací pro tvůrce tohoto filmu byl skutečný seriálový vrah zubař, Glennon Engleman (1928-'99). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Řekněme si po pravdě, že skoro každý z nás se bojí svého zubaře a snaží se co nejvíce oddalovat svou návštěvu u něj. Tedy alespoň já mezi ně patřím a svoji zubařku navštívím jen v případě, že je to nezbytné. Nemám rád ten zápach, který zavane při vstupu do ordinace, stejně jako ten hnusný zvuk vrtačky, která mi začne jezdit po zubu. O tom, že se mi svírá srdce, když slyším z ordinace řev pacienta, který je přede mnou už asi nemusím ani mluvit. To bych nejraději vzal nohy na ramena. Tenhle film patří mezi průměrné díla a nejvíc těží z dobrého hereckého výkonu hlavního hrdiny a černého humoru, který byl místy hodně trefný. Samotná forma násilí mě však v žádném případě nevystrašila. Trhat umělé zuby bych si nechal i já. Velkým plusem byly lechtivější scénky, které si dentista představoval ve své chorobné mysli. ()

Reklama

Standic1 

všechny recenze uživatele

No na to, že se to jmenuje Dentista, tak mě mrzelo, že ne všechny vraždy se týkaly znetvoření dutiny ústní:P a na to, že ze zubaře mám strach, tak tady sem se až tak moc nebál, ale je fakt, že já na jeho křesle neseděl:P Na druhou stranu musím i tak říct, že sledovat doktora, kterého pronásledují halucinace o zkažených zubech bylo zábavné a některé vraždy byly stylové:) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Doktor Alan Feinstone byl šarmantní muž a oblíbený u svých pacientu. Doma se ale choval jako pedant, který chorobně lpěl na čistotě, krásně vyžehlených košilých a ke všemu trpěl depresemi. Jednou nachytal svou krásnou ženu při nevěře. Tahle událost mu totálně změnila život a nejen jemu, pocítí to i lidé v jeho okolí. On se nespokojil jen s pomstou na své ženě. Začal se mstít i ostatním. Scény nejsou až tolik drastické, ale zasáhnou diváka na citlivém místě. Stačí si totiž jen představit, že by na místě šílence byla vaše lékařka nebo lékař. Představa dokáže udělat hodně. ()

McLushi 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem rozhodně žádnou pecku, ale i tak jsem byl dost zklamán. Ze začátku to vypadalo dobře, myslel jsem, že opravu Dr. Feinstone donutí svoji manželku aby Mattovi ukousla ptáka, ale skončilo to u pouhé představy a pouhé jedné hvězdičky. Očekával jsem víc vražd, víc napětí, víc děje a dostalo se mi jen víc nudy. Z vražd bych pochválil snad jen tu vraždu účetního, ta se mi líbila. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Počet mrtvých - 4 (Musak)
  • Inspirací pro tvůrce tohoto filmu byl skutečný seriálový vrah zubař, Glennon Engleman (1928-'99). (Musak)

Reklama

Reklama