Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po letní dovolené, která překvapivě napravila věčně nabručeného revizora Pražských dopravních podniků Gustava Anděla, se s ním tentokrát setkáme jako s hlavou rodiny, která má starosti s dospělým synem Mirkem, jenž se chystá ke svatbě. A protože to není jen tak, rozhodne se starostlivý otec nastávající snachu důkladně prověřit. Využije k tomu jedinečnou příležitost - poukaz na zimní dovolenou ve Vysokých Tatrách, který dostala i Mirkova Věruška. Nepoznán tak může sledovat chování synovy vyvolené. Potíž je ovšem v tom, že si ji splete s její kamarádkou stejného jména. A ta nejenže je poněkud rozverná, ale navíc má s sebou svého přítele a Anděl s nevolí sleduje, jak se domnělá snacha nechá obletovat nápadníky, a ještě se nevhodně chová. Nenápadné sledování mu navíc způsobí řadu nečekaných trapasů a dostává do choulostivých situací nejen jeho, ale také kamaráda z letní dovolené Vyhlídku, s nímž se tu opět setká. Ten si totiž místo hudebního nástroje veze s sebou novomanželku. A té se vůbec nelíbí, k čemu všemu ten podivný kumpán Anděl jejího manžela navádí. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Propaganda poněkud ustoupila do pozadí, do popředí vstupují rodinné vztahy, láska a podobná klišé, nechybí několik humorných situací, celkově je tohle pokračování podstatně stravitelnější. Jednou za 10-15 let se na to podívat dá, kdyby se člověk zrovna hodně nudil a neměl po ruce žádnou lepší zábavu;-). 56% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Svědomitý rodič se určitě má plést svému dítěti do života, i když mezitím z dítěte vyrostl zkušený odborář. Gustavu Andělovi svědomitost rozhodně nechybí, vždyť je to zasloužilý revizor, takže právo na rozhodování svému synovi rozhodně nepřiznává, ale na odborářské dovolené se z něj chvílemi stává snad i člověk. Anděl je zkrátka zábavný morous, organizované zimní radovánky mi připomínají nejeden zážitek z dětství, fantazie referenta Pulečka nezná hranic a ještě k tomu rád porovnávám Tatry včera a dnes. Navíc jsem vyrůstal v době, kdy se soudruhovalo od rána do večera, takže tato stránka filmu mne nechává naprosto klidným. ()

Reklama

Biopler 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie dobrodružstiev s Andělom mi prišlo o niečo menej humorné ako prvý diel, avšak Marvan tu na seba upriamuje viac pozornosti a v pohode film drží v priemere. Soudruzi nám ukazujú ako sa všetci ľudia majú radi, ako sa zdravia, ako sú nadšení pre vec, až si divák povie, že tých 60 rokov je na filme poznať. A teda je to z inej doby. Dobre sa na to díva. ()

Jiří K. 

všechny recenze uživatele

JAKÁ PROPAGANDA, JAKÁ AGITACE? Jaroslav Marvan jako starý cholerický morous, Rudolf Deyl ml. flákač a vejtaha, Pepa Kemr ušlápnutý podpantoflák, Stella Zázvorková rázná madam...takovéto polohy byly těmto skvělým hercům často příznačné i v dalších filmech v před- a zejména v poválečné kinematografii, ale zde vyzněly obzvlášť výrazně a hlavně bez onoho agitačního přízvuku. Tento výpravný snímek beru také jako malou reminiscenci na zalesněné Tatry a jejich ještě malebnou zimní přírodu. Celkově vydařenější než první díl a jedna z mých nejoblíběnějších komedií vůbec. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ďalšia dovolenka (tento krát zimná) so súdruhom Gustavom Andělom. Znova plno nechutnej politickej agitácie. Chválospevy na spravodlivé socialistické zriadenie. Oslava pracujúceho ľudu, uvedomelého proletariátu. Šťasní a veselí súdruhovia a súdružky. A podobné propagandistické bludy. Nie je to v tak silnej koncetrácii ako v prvom diely, ale stále je tam toho komunistického pátosu až až. Tu som však ochotný udeliť aspoň jednu hviezdičku. Predovšetkým za nádherné lokácie Vysokých Tatier a i za herecké kreácie pána Jaroslava Marvana. * ()

Galerie (13)

Zajímavosti (26)

  • K 60. výročiu natáčania filmu 29. decembra 2015 pred hotelom MORAVA odhalili 2 metrovú drevenú sochu revízorovi Gustavovi Andělovi (Jaroslav Marvan). Slávnosť prilákala mnoho priaznivcov tohto filmu, nakoľko pre hotel je táto herecká postava symbolom. Socha ostáva vystavená pre návštevníkov na recepcii hotela. (Raccoon.city)
  • V hotelu Morava v Tatranské Lomnici, kde byl film natáčen, se třikrát do roka pořádají retro rekreace ve stylu ROH. (zdeny99)
  • Na začátku filmu, když jsou vyznamenáváni vzorní pracovníci, tak vedoucí mluví o Janě Matouškové a Věře Novotné. Později jsou ale obě křestním jménem Věra a na tom je postavená zápletka filmu. (ČSFD)

Reklama

Reklama