Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po letní dovolené, která překvapivě napravila věčně nabručeného revizora Pražských dopravních podniků Gustava Anděla, se s ním tentokrát setkáme jako s hlavou rodiny, která má starosti s dospělým synem Mirkem, jenž se chystá ke svatbě. A protože to není jen tak, rozhodne se starostlivý otec nastávající snachu důkladně prověřit. Využije k tomu jedinečnou příležitost - poukaz na zimní dovolenou ve Vysokých Tatrách, který dostala i Mirkova Věruška. Nepoznán tak může sledovat chování synovy vyvolené. Potíž je ovšem v tom, že si ji splete s její kamarádkou stejného jména. A ta nejenže je poněkud rozverná, ale navíc má s sebou svého přítele a Anděl s nevolí sleduje, jak se domnělá snacha nechá obletovat nápadníky, a ještě se nevhodně chová. Nenápadné sledování mu navíc způsobí řadu nečekaných trapasů a dostává do choulostivých situací nejen jeho, ale také kamaráda z letní dovolené Vyhlídku, s nímž se tu opět setká. Ten si totiž místo hudebního nástroje veze s sebou novomanželku. A té se vůbec nelíbí, k čemu všemu ten podivný kumpán Anděl jejího manžela navádí. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Hlavný hrdina je často taký otravný a panovačný, až ma rozčuľoval, ale všetko to zachraňuje veľmi príjemná zbierka slovného humoru, ktorý nestárne. Situačný humor však už v súčasnosti ničím neprekvapí ani nenadchne. Ale vďaka za tie hlášky... "Tam se můžete vytáhnout"-"Jak to myslíte?!" - "No, je tam výtah." ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Svěží česká komedie, ze zaručené dílny Bořivoje ZEMANA s plejádou českých hvězd v čele s Panem MARVANEM, Josefem KEMREM,Františkem FILIPOVSKÝM atd. Vím, že mladší generaci už takové filmy nic neříkají, připadá jim to archaické. Můžu je utěšit pouze tím, že se i oni dočkají, jak se bude generace po nich smát filmům, kterým oni dnes dávají 5*. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

A kdes nechal beranici? - Jó, ta to holka odnesla! Klasická filmová dvojka. Rozvinutější příběh, hudba jak od Johna Barryho, mnohem více akce, výbuchů, rychlejších střihů, vizuálních efektů či napínavých scén a také méně dobové propagandy. Plus důstojný záporák (dá-li se to tak nazvat) Rudolf Deyl ml. Anděl na horách je vlastně něco jako Terminátor 2, s tím rozdílem, že Bořivoj Zeman není James Cameron a pan Marvan nezinkasoval 14 milionů dolarů, jako Arnie. Jinak je to taková vánoční pohoda, která neomrzí a dodnes drží jedny z nejlepších čísel v návštěvnosti československých a českých kin. Klasika. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Nádherné prostredie, dobová atmosféra, Vysoké Tatry ako si ich pamätá iba málo pamätníkov a skvelý Jaroslav Marvan vám dodajú peknú chuť si dopozerať tento film. Zažijete zábavné situácie napríklad pri sánkovačke dvoch starých chlapov, ale pre mňa všetok vtip a zábava končí na hoteli, avšak ak pozriem rok výroby 1955, treba to skôr chváliť. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ďalšia dovolenka (tento krát zimná) so súdruhom Gustavom Andělom. Znova plno nechutnej politickej agitácie. Chválospevy na spravodlivé socialistické zriadenie. Oslava pracujúceho ľudu, uvedomelého proletariátu. Šťasní a veselí súdruhovia a súdružky. A podobné propagandistické bludy. Nie je to v tak silnej koncetrácii ako v prvom diely, ale stále je tam toho komunistického pátosu až až. Tu som však ochotný udeliť aspoň jednu hviezdičku. Predovšetkým za nádherné lokácie Vysokých Tatier a i za herecké kreácie pána Jaroslava Marvana. * ()

Galerie (13)

Zajímavosti (26)

  • Rudolf Deyl ml. (referent Puleček) si počas natáčania narazil ruku, nohy si zase dolámali technici a ďalší členovia filmového štábu. (Raccoon.city)
  • Tvůrci plánovali natočit ještě třetí díl Anděl u moře, ale k realizaci nikdy nedošlo. (cariada)
  • Když při výletě uvíznou rekreanti na Lomnickém štítu, Jaroslavu Marvanovi se střídají na krku dvě šály - šedá a vínově proužkovaná. (Divočák)

Reklama

Reklama