Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po letní dovolené, která překvapivě napravila věčně nabručeného revizora Pražských dopravních podniků Gustava Anděla, se s ním tentokrát setkáme jako s hlavou rodiny, která má starosti s dospělým synem Mirkem, jenž se chystá ke svatbě. A protože to není jen tak, rozhodne se starostlivý otec nastávající snachu důkladně prověřit. Využije k tomu jedinečnou příležitost - poukaz na zimní dovolenou ve Vysokých Tatrách, který dostala i Mirkova Věruška. Nepoznán tak může sledovat chování synovy vyvolené. Potíž je ovšem v tom, že si ji splete s její kamarádkou stejného jména. A ta nejenže je poněkud rozverná, ale navíc má s sebou svého přítele a Anděl s nevolí sleduje, jak se domnělá snacha nechá obletovat nápadníky, a ještě se nevhodně chová. Nenápadné sledování mu navíc způsobí řadu nečekaných trapasů a dostává do choulostivých situací nejen jeho, ale také kamaráda z letní dovolené Vyhlídku, s nímž se tu opět setká. Ten si totiž místo hudebního nástroje veze s sebou novomanželku. A té se vůbec nelíbí, k čemu všemu ten podivný kumpán Anděl jejího manžela navádí. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

plechulka 

všechny recenze uživatele

Je to, objektivně vzato, komunistická agitka jak vyšitá - ale proč se tedy na to dodnes rádi koukají i dvacetiletí (to si nevymýšlím, to vím!)? Kvůli Marvanovi, Kemrovi a spol.? Musím se přiznat, že kdykoli reprízují (což je, přiznejme si, víc než často) nesleduji, ale hlášku "SKÁČU DOBŘE, SKÁČU RÁD!" Rudolfa Deyla ml. si vždy připomenu. ()

Jiří K. 

všechny recenze uživatele

JAKÁ PROPAGANDA, JAKÁ AGITACE? Jaroslav Marvan jako starý cholerický morous, Rudolf Deyl ml. flákač a vejtaha, Pepa Kemr ušlápnutý podpantoflák, Stella Zázvorková rázná madam...takovéto polohy byly těmto skvělým hercům často příznačné i v dalších filmech v před- a zejména v poválečné kinematografii, ale zde vyzněly obzvlášť výrazně a hlavně bez onoho agitačního přízvuku. Tento výpravný snímek beru také jako malou reminiscenci na zalesněné Tatry a jejich ještě malebnou zimní přírodu. Celkově vydařenější než první díl a jedna z mých nejoblíběnějších komedií vůbec. ()

Reklama

WinnJets 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně jeden ze svkostů české kinematografie a nic na tom nemění ani tehdejší propaganda, která zde navíc podle mě působí spíše jako ironie. Film je doslova prošpikován skvělými nezapomenutelnými hláškanmi ( je šero skoro tma a najednou slyším takové cin, cink,-skáču dobře skáču rád,- ty žalovníčku jeden,- Máničko já za nic nemůžu to všechno Gustav spískal,- bež přece pomoct Věrušce proboha po kom to máš, atd...:) a jeho hlavní představitel Jaroslav Marvan opět předvedl, že v rolích sympatických bručounů je naprosto bezkonkurenční. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Svědomitý rodič se určitě má plést svému dítěti do života, i když mezitím z dítěte vyrostl zkušený odborář. Gustavu Andělovi svědomitost rozhodně nechybí, vždyť je to zasloužilý revizor, takže právo na rozhodování svému synovi rozhodně nepřiznává, ale na odborářské dovolené se z něj chvílemi stává snad i člověk. Anděl je zkrátka zábavný morous, organizované zimní radovánky mi připomínají nejeden zážitek z dětství, fantazie referenta Pulečka nezná hranic a ještě k tomu rád porovnávám Tatry včera a dnes. Navíc jsem vyrůstal v době, kdy se soudruhovalo od rána do večera, takže tato stránka filmu mne nechává naprosto klidným. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování (prorežimní) komedie se skvělým mrzutým revizorem Marvanem nám na začátku filmu ukáže trošku více z jeho života. Poté se soudruh Anděl za odměnu za svou pracovitost a nulovou absenci vydá na svou druhou rekreaci do Tater, kde vlastně jel kvůli jisté mýlce. Prostě stará klasika, která neurazí a rozesměje. No je to tady sice klišé, ale abych pravdu řekl - věta soudruha Pulečka: Skáču dobře, skáču rád mě vždy zaručeně rozesměje - 8/10. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (26)

  • Jaroslav Marvan neutrpel pri páde zo saní iba zlomeninu nohy. Marvana odviezli k lekárovi do Vyšných Hágov, kde rontgen ukázal 3 zranenia – zlomenú pravú nohu, vytknutý členok a pretrhnuté šľachy. Vzhľadom na napätý rozpočet filmu a prudké úbytky snehu, ktorý museli na pľac dovážať nákladné autá, musel Marvan po 4 dňoch, chtiac-nechtiac pokračovať v nakrúcaní. (Raccoon.city)
  • Jaroslav Marvan se díky natáčení poprvé v životě podíval do Tater. (M.B)
  • K 60. výročiu natáčania filmu 29. decembra 2015 pred hotelom MORAVA odhalili 2 metrovú drevenú sochu revízorovi Gustavovi Andělovi (Jaroslav Marvan). Slávnosť prilákala mnoho priaznivcov tohto filmu, nakoľko pre hotel je táto herecká postava symbolom. Socha ostáva vystavená pre návštevníkov na recepcii hotela. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama