Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přísný a věčně nespokojený bručoun dostane poukaz na letní rekreaci ROH. Nejprve ho odmítne, ale nakonec se přece jen rozhodne poukazu využít a strávit čtrnáct dnů v odborářské zotavovně Jezerka spolu s dalšími zasloužilými pracovníky. Děj úsměvného příběhu, kde se vše točí nejen kolem Andělovy nechuti ke všem a všemu, zejména pak k jakýmkoli společenským zábavám rekreantů, ale také rekonstrukce dětské školky, do níž se rekreanti tajně pustí, aby pomohli zoufalé paní učitelce a dětičkám bez střechy nad hlavou, jistě není třeba blíže představovat. Vždyť podle výsledků ankety Hrdina filmového úsměvu se revizor Anděl v podání Jaroslava Marvana stal nejoblíbenější a neúspěšnější postavou v historii české filmové komedie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (379)

Marsik 

všechny recenze uživatele

NOVA HD - Příjemná zábava na Silvestra. Evidentní komunistická propaganda. Místama to bylo tak do očí bijící a trapné, že jsem se musel smát:) Ale Marvan opět zaválel. Není divu, že byl jedním z nejvíce obsazovaných československých herců. Barva filmu rozhodně neuškodila, ale černobílý byl taky dobrý. Za rok se zase rád mrknu :) 75% // 1.5.2012 - další repete :) Ten film je prostě srandovní :) // 25.12.2012 - Co jiného sledovat na Boží hod, než Gustava Anděla? :-) Opět jsem se skvěle pobavil a navíc chválím za vyčištění filmového záznamu a přidání barvy (což už před rokem měli lidé možnost vidět). Kdybych nevěděl, že je film z roku 1952, tak bych podle kvality obrazu řekl, že je film nový :) Protože na TV Nova to v HD rozlišení vypadalo moc pěkně a čistě. Zvedám na 80%. // (25.12.2013) TV BARRANDOV - Rok se s rokem sešel a máme tu opět Boží hod. Takže...opět Gustav Anděl. Já ten film mám prostě rád, i když uznávám, že komunistická propaganda byla zde maximálně přehnaná. Nicméně pořád si stojím za stejnými procenty. 80% (with J.) ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

"Tož sú eště dnes nějací nezaměstnaní? Dneska má každý svoju robotu..." Přijeli si odpočinout, ovšem...není to potřeba. Mají práci rádi, a neváhají využít své schopnosti pro dobrou věc. Socialistická idyla servírovaná v zarudlé omáčce vařené na humorný způsob. Kéž by ta realita byla jen a jen taková...kéž by. Nesdílný soudruh Anděl jako úsměvný článek v rozjíždějícím se budovatelském úsvitu. Za prosluněnou koupačkou, napravením jednoho bručouna, znovu nalezením lásky, ale i osudovým setkáním, se skrývají krvavé mraky z východu. Nicméně...v této atmosféře bych budoval s nimi, kdyby v tom byla alespoň špetka humanismu, také to largo z Novosvětské... ()

Reklama

DonPedro 

všechny recenze uživatele

Hlava má jasno – Dovolená s Andělem je hrozný film, který si vychutná jen ten, kdo je schopen na chvíli zapomenout, že existuje něco jako historie a vezme jej jako čirou utopii. Teprve potom má svět, ve kterém odborová rada zná odpověď na každou otázku, Josef Kemr zatlouká hřebíky jako by to dělal celý život a rekreanti pravidelně mizí v oblacích cigaretového dýmu svoje kouzlo. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

No komunisti,soudruzi a soudružky, propaganda a agitace z toho čiší na sto honů, ale díky panu herci Jaroslavu Marvanovi v tom můžeme také najít i milou úsměvnou komedii, která vůbec není špatná. Některé hlášky - nehlášky se dají zapsat snad velkým písmem: "Ženská co to děláte?" " Nejsem ženská, jsem předsedkyně okresního výboru":) a takhle bych mohl pokračovat do nekonečna... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Z tech dvou komedii o Andelovi je tahle ta lepsi. Pribeh sice neni nikterak slozitej a vetsinou tu jde jen o to ukazat, jak jsou na sebe vsichni hodny, pomahaj si a maj se fajn, ale vubec to nevadi, protoze tu je postava Jaroslava Marvana, kterej je jako vecne mrzutej Andel naprosto dokonalej. Prave diky nemu a situacim, do kterejch se dostava, je film vtipnej prakticky po celou dobu, cemuz taky napomaha smesna delka 75 minut. Fajn zabava. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (41)

  • Elektrotechnik Jeřábek (Josef Hlinomaz) povedal, že pracuje v Kolínskej Elektre. Kolínska Elektra bol zastaralý názov závodu Tesla Kolín, kde sa vyrábali rádioprijímače. (Raccoon.city)
  • Jaroslav Marvan (revizor Dopravního podniku Gustav Anděl), keď prvýkrát prišiel na miesto, kde sa mala natáčať scéna s hríbmi, si myslel, že všetky hríby sú umelé alebo z gumy, až neskôr zistil, že ide o skutočné hríby. (Raccoon.city)
  • Ako píše v pamätiach Jaroslav Marvan, okrem kladných reakcii, ktorých bola väčšina, dostával v listoch i negatívne reakcie na film, kde mu pisatelia vyčítali, že podáva socializmus v nereálne optimistických farbách. (dyfur)

Reklama

Reklama