Reklama

Reklama

Pracovnice IT oddělení trpící agorafobií najde nahrávku násilného trestného činu a nahlásí ji svým nadřízeným. Uvědomuje si však, že bude muset opustit svůj byt, aby mohl být zločin vyšetřen. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (140)

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

ERROR → RESOLVED Hrdinka s účesem a slabostí pro Billie Eilish zaslechne při práci pro technologického giganta Amygdale zvukový záznam násilného činu (rozostřený paranoidními zvuky Inertia Creeps od Massive Attack). Steven Soderberg na tomto základě vyrábí pro streamující generaci devadesátiminutový mash-up Blow Up, Blow Out, Rear Window, Wait Until Dark, Conversation, America Psycho a Home Alone: I'm Kevin. A je to samozřejmě skvělé, limitované jen tím, co určuje bytostnou nemožnost opakování těchto filmů v současnosti. Angela Childs ztvárněná nesympatickou a nehezkou Zöe Kravitz, která ne a ne spustit Fly Away, reprezentuje to, co se zvyklo považovat se za citlivou generaci.  Většina filmů, které KIMI zkouší zpřítomňovat a které Soderbergh zjevně miluje, ale stojí na paranoii, jež je s vyhýbavým solipsismem mileniálních androidů uvězněných v oknech zásadně nekompatibilní. Moment společenské akce, k níž se Angela přes agorafobii odhodlává, je tak zcela nevěrohodný, byť se Soderbergh pokouší pravoúhlý obrat své agorafobické hrdinky podat přirozeně. Řekněme: Přání otcem myšlenky. I have a very strong feeling. / Based on what. / Based on my very strong feeling...? ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Absolútne o ničom! High-tech verzia hitchcockovho Okna do dvora krížená so Soderberghovým Unsane. Vizuálny nezaujímavý, lacný thiller s od prvej do poslednej minúty predvídateľným príbehom, navyše bez jediného momentu prekvapenia, jedinej napätej scény, aj pri pomerne krátkej stopáži bez tempa alebo čohokoľvek čo by sa ten film snažilo vytiahnuť z podpriemeru. Pozerateľné len vďaka Zoë Kravitz. Inak to celé pôsobí skôr ako taká povinná jazda začinajúceho režiséra, ktorý si po škole musí natočiť nejaký ten nízkorozpočtový thriller, na ktorý si však nikto nikdy nespomenie. Nepekný pohľad pozerať na to kam to Soderbergh po tých rokoch dopracoval. Ale prekvapenie to nie je, keďže vyslovene dobrý film nenatočil už dobrých desať rokov. CELKOVO: 4/10 ()

Reklama

Steven47 

všechny recenze uživatele

Příjemná thrillerová podívaná se skvělou Zoë Kravitz v hlavní roli. Filmů na podobné téma jsem zřejmě neviděl tolik, aby mi scénář přišel vyloženě neoriginální. Navíc je chytře zaobalený jednak moderní technologií a jednak aktuální (post)covidovou dobou. Úvodní třetina soustředící se na život s agorafobií je podle mě udělaná výborně. Naproti tomu ve druhé půlce umí být film solidně napínavý a finále zase funguje díky svému až překvapivě absurdnímu vyznění. Hodně se mi líbilo, když v nejvíce napínavých scénách hrála pomalá a klidná hudba, která se tam vlastně vůbec nehodila a zároveň do těch scén sedla naprosto perfektně. Škoda postavy přítele, který sloužil spíš jako taková výplň, a celkového nepřílišného prokreslení celé korporace. Přesto mě film celých 89 minut hodně bavil. 7/10 ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

S. Soderbergh má za sebou skvělý filmy, ale taky je fakt, že v poslední době (cca deset let) se mu nějak nedaří dosahovat předchozích úspěchů. A bohužel podobně je tomu i tady. Já vlastně nevím, co si z filmu KIMI mám odnést?! Za mě je to nudnej, nezáživnej a pomalej snímek naprosto o ničem. Ano, naráží na (post)covidovou dobu, naráží na metoo (to už začíná být v USA folklór), stejně jako moderní technologie, který nás neustále sledujou, popř. na přehlížení zločinů velkýma korporacema, aby nebylo narušený jejich PR. Ale nepřináší to nic novýho a ani nám to není předkládaný zajímavým způsobem. Na KIMI jsem se podíval a za týden zapomenu, že jsem to viděl a už to hlavně vůbec nebudu potřebovat vidět znovu. Tak to prostě je... ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Najprv ma zaujali modré vlasy. Potom to dievča, v tých modrých vlasoch a aj jej strach z verejných priestranstiev. Príbeh tiež neostal bokom a aj keď asi nie je prvým svojho druhu na svete, disponuje aktuálnymi prvkami a vymoženosťami nastupujúcej modernej doby. To pre staršie generácie, alebo pre niekoho ako som ja nemusí byť (hlavne zo začiatku) až tak lákavé, na konci je ale možné, že väčšina zmení názor. Od Sodebergha je to taký odľahčený malý experiment, ktorý celkom milo zaplnil čas a kvôli celkom sympatickej hlavnej postave (zisťujem že stvárnenej dcérou L. Kravitza) môžem prižmúriť oko a dať tomu s kľudom štyri. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v amerických městech Seattle a Los Angeles. (BMW12)

Související novinky

Soderbergh jde od parťáků ke špiónům

Soderbergh jde od parťáků ke špiónům

21.01.2024

Není to tak dávno, co jsme tu psali novinky ohledně světa Dannyho parťáků. George Clooney (Gravitace) se totiž nechal slyšet, že existuje hotový scénář, který by byl přímým pokračováním posledního… (více)

Reklama

Reklama