Reklama

Reklama

Schodiště

(seriál)
Trailer 2
USA, 2022, 8 h 16 min (Minutáž: 57–69 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Příběh inspirovaný skutečnými událostmi sleduje osudy rodiny Michaela Petersona ze Severní Karolíny a podezřelé okolnosti kolem úmrtí jeho manželky Kathleen Petersonové. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (84)

peetrejr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Niekedy môžete obsadiť akokoľvek dobrých hercov a aj tak výsledok vyjde na hovno. Tak kde je potom problém? V mnohých prípadoch sa jedná o zlý scenár ale tu je scenár silný. Zlý je príbeh. Žena sa nájde mŕtva na schodoch svojho domu, nemá žiadne faktúry lebky a ani odreniny a aj tak je zmasakrovaná. Obvinia jej muža a súdia sa s ním dlhé roky a jeho na koniec aj tak zavrú. Hlavná dejová línia je úžasná, ma taký krimi nádych. Potom však vedľajšie dejové línie (spory sestier) sú dlhé a nudné. Jednoducho to nikoho nezaujíma. Ja som si povedal že no, aspoň sa na konci dozviem kto ju zabil. Počkať, veď to by bolo moc jednoduché a nudné prezradiť divákom ako to skončilo, naopak to ukončime tak nejak bezducho. Keď sa skočila posledná časť ja som bol nahnevaný, pretože pozerám seriál pre to, aby som zistil ako sa to skončí ale ono sa to neskončí! Schodisko je pre mňa totálne sklamanie roka a bohužiaľ jeden z najhorších seriálov, ktoré som kedy videl. ()

Daiker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kriminální drama, které ze začátku nadchne a na konci nudí..... 8 dílů mohlo být zkráceno na 4 až 6 dílů.... Toni je úžasná, Binoche bych nepoznal a vůbec mi tam neseděla.... Nejhorší je, že člověk opravdu neví, jak to doopravdy bylo, různé verze smrti byly všechny věrohodné a dobře vysvětleny. Jediné co jsem nepochopil, proč je žena (manželka, dokumentaristka) s chlapem, který rád kouří ptáky a tají svojí sexualitu..... ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Příběh o rodině Petersonových jsem si vyslechla v podání podcastu Opravdových zločinů, od holek mi to přišlo hodně prvoplánové a vcelku jasné, kdo to udělal. Po shlédnutí seriálu Schodiště si tím už tam jistá nejsem. Je to skvěle natočené, seriál vám nabídne několik úhlů pohledu na to, co se Katherine mohlo stát a všechny svým způsobem dávají docela smysl. Proto jsem po shlédnutí seriálu byla hodně na pochybách a ještě teď se nemůžu rozhodnout jaká verze mi připadá nejrealističtější. Asi se stejně více přiláním k tomu, že to udělal Michael, ale není to 100%. Má to své mouchy, některé díly jsou trošku zdlouhavější a je cítit, že se to tvůrci snažili natáhnout, ale převažují ty perfektní epizody. Navíc jeto herecký koncert, Colin Firth je naprosto skvělý. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Soud jsou prostě dvě strany, které soutěží o lepší příběh.“ Kathleen evidentně bojovala. Na těle měla 35 řezných ran, poranění a pohmožděnin, a 7 tržných ran na zadní straně hlavy. Je patrné, že nás bude celou dobu provázet záhada, zda to spisovatel a komunální politik Michael udělal, navíc v několika časových obdobích, která budou postupně přinášet několik překvapivých odhalení. Zajímavou volbou je obsazení Colina Firtha, který sází spíš na „odlehčenější“ typy rolí, tady coby sebevědomý egoista, kterého nastalá situace znervózňuje, dráždí a nutí ho k dalším lžím, rozhodně zaujme. Platili za harmonické soužití, po fázi truchlení se ovšem začnou objevovat první pochybnosti a dotazy, kolik toho o Michaelovi jeho děti skutečně vědí. Třeba o jeho sexualitě. A jakmile přichází možnost přečíst si pitevní zprávu, část rodiny svůj názor přehodnotí. Když už jsme u toho, možná se šlo ještě víc zaměřit na to, jak zásadně událost změnila životy jednotlivých dětí. Soud, rozsudek, odvolání, druhé odvolání. Hledání cest a zkoušení berliček, co by tak mohlo ještě zabrat. Líbí se mi, že obhajoba přišla se svým příběhem, obžaloba vyprávěla svůj příběh, dokumentaristé (ano, další linie) měli zase svůj. Ale divák pořád vnímá všechny tragické verze Kathleeniny smrti, u kterých se nikdo nechce mýlit. A tvůrci nás pořád dokáží udržet v napětí, nejen zajímavou sondou do amerického právního systému. Herecky moc fajn, Firth nějakou tu cenu získá, nesnadnou rolí se v různých časových osách prokousal výtečně, bavila mě i právnička Parker Posey nebo Michaelův obhájce Michael Stuhlbarg. A pak samozřejmě Toni Collette, která je prostřednictvím flashbacků výborná. Skvělé momenty od ní divák dostane zejména v sedmém dílu. Ve výsledku spokojenost. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z najlepšie obsadených seriálov posledných rokov, konkurovať mu snáď môže iba Big Little Lies. Firth, Collette, Binoche, Turner a v podstate úplne všetci hrajú doslova ako o život, ako by išlo o ten pravý moment, na ktorý celú kariéru čakali. Staircase počas priebehu plní divácke očakávania, to jest vŕšenie záhad, slepé uličky, prekvapenia a podobne, ale aj tak všetci už vopred vieme, že sa pravdy nedopátrame a to hlavné očakávanie splnené nebude. Ale nedá sa povedať, že ide o nefér hru, predsa len na základe informácií si každý môže urobiť svoj vlastný subjektívny názor a vôbec nevadí, že sa bude od diváka k divákovi líšiť. Ja si napríklad myslím, že vraždil/a... ()

Galerie (97)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v Atlantě a jejím okolí od 7.6 do 11.2021, rozlehlém a lidnatém hlavním městě Georgie. Ačkoli se příběh téměř výhradně odehrává v Severní Karolíně, štáb se rozhodl natočit seriál v Atlantě z možných logistických důvodů. Díky své příznivé poloze u řeky Chattahoochee, teplému klimatu a také díky pozoruhodnému soutoku různých kultur. (Trajektt)
  • Skutočný Todd Peterson (syn Michaela Petersona), ktorého hrá Patrick Schwarzenegger, sa k seriálu vyjadril na Instagrame 28. mája 2022 a opísal ho ako nepresný a nedostatočne preskúmaný. Tvrdí, že jeho rodičia mali najlepší vzťah, aký kedy videl a že nikdy v živote sa nepohádali. Projekt HBO označil za "úplné nezmysly". (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama