Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér se vrátil do doby nacistické okupace, ukazuje obludnost systému, který dokázal z rasových důvodů postavit miliony lidí mimo zákon a odsoudit je k smrti. Do doby, kdy začaly první transporty a kdy se mezi pražským židovským obyvatelstvem začala šířit bezmezná hrůza. Hlavní postava příběhu - židovský lékař, docent Braun nachází ve své bídě a ponížení dosti sil vzdorovat nepříteli nejnebezpečnějšímu: Strachu... (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Inu, tak si nejsem jistej, jestli tím správným výrazovým prostředkem pro navození tísnívý atmosféry okupace jsou nervydrásající zvuky a hluky, včetně takovejch skvostů jako je ladění rozladěnýho klavíru (fakt!) v roli úvodní melodie, a potom skřeky a výkřiky nejrůznějších vyšinutejch osob (vyšinutý jsou v tom filmu prakticky všichni, asi opět na dokreslení "vyšinutosti" doby). Mně to přijde takový laciný, aneb jak se rychle dobrat k "artovýmu" vyznění filmu. Na mě to nefunguje, naopak, odpuzuje mě to. No a náš hlavní hrdina postupuje svou "misí" tak šikovně, že by v reálným protektorátu skončil na gestapu už někdy v první třetině filmu. Je to divný. Chyby ve výpravě (auta z šedesátejch) vyčítaný některejma kolegama jsem nějak nenašel (snad na zlomek sekundy se mihla šestsettrojka?), ale ani tak nedokážu hodnotite vejš než za 2*.

Elinor

Elinor (hodnocení, recenze)

Film je zvláštní a dost jiný než většina filmů zabývající se válkou. Určitě stojí za pozornost. Jen je škoda, že atmosféra je místy rušená prvky typickými pro 60. léta (auta, účesy atd.).

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno