Reklama

Reklama

Čtvrtý a podle mnohých také nejlepší díl slavné hororové série. Ke zdařilému pokračování nejvíce přispěli herec Cryspin Glover a tvůrce speciálních efektů Tom Savini (Dawn of the Dead). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Čtyřka je dobrá. Z márnice vstalý surový kolohnát Jason oslaví svůj návrat do oblasti Crystal Lake vraždou tlustý hippí holky a už je to tady zase - bát se může tříčlenná rodinka a hned vedle sousedící teen partička. Není tady už nic tak pamětihodného, ale jinak fakt nevím co vytknout. Saviniho gore, celkem zábavná (a hodně se svlékací) mládež, suprový zpomalený pády z okna, a dítě co mě výjimečně nesralo - a na konci se s tím fakt nesere (narozdíl od pomalu všech teenagerů a dospělých v pomalu všech slasherech). Pěkných 7/10. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Po slabsi trojce prichazi velmi solidni ctvrty dil, kvalitou srovnatelny s dvojkou. Na beckovy horor slusne obsazeni. Nova varka promakanych vrazdy zde zabiha az do rituality typu pribodavani na steny, do oken ci mezi dvere ala zaves. Divky jsou dil od dilu hezci, se zachovani standartni naivity. K zabitym lidem se tentokrat nepridalo zadne zviratko ci vozickar, takze vcelku zadny extrem. zato hudba a napinave momenty jsou zde na vysoke urovni. Pro me asi zatim nejlepsi F13... ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Po hloupé trojce,která klasickou syrovou pátkotřináctkovou atmosféru posunula až někde do debilního čehosi-přichází čtverka ,která má evidentně v úmyslu napravit napáchané škody a vše definitivně ukončit dříve než se to totálně zvrhne(dnes už bohužel víme,že šlo o pokus neúspěšný).............A opravdu je to o poznání lepší a koukatelnější-stále však daleko za prvními dvěma díly.....Jde o čistou tupou vyvražďovačku s bandou naprosto kreténských a trapných (ten tanec to je opravdu vrchol trapnosti) tínejdžrů,kteří vůbec netuší,že svět se točí i kolem něčeho jiného než je dnešní šukačka s ...no s kýmkoliv.......V této rovině se Jason stává mým hrdinou,protože zbavuje svět těchhle věčně naddržených ,trapně tupých postav.......................no abych to zkrátil=Mnohé chyby byly napraveny,atmosféra se lehce zotavila,Jason působí trošku chytřeji,všem jsem tu smrt přál,a i když jsem se chvílema nudil,tak se to dalo skousnout.....60% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pre mňa prvý dobrý Piatok trinásteho. Niežeby šlo o bohvieaký zázrak, avšak po klesajúcej kvalite sequelov, pričom ani pôvodný film nebol výnimočný slasher, je finálna kapitola príjemným prekvapením. Tých logických nezmyslov je tu menej ako obvykle, ale to môže byť aj subjektívny dojem. Samozrejme si uvedomujem, že tá skriňa sa dala posunúť pred celé dvere. Štvrtá hviezda za veľmi pekné ženské osadenstvo, asi sa vyberalo zo stredoškolských súťaží krásy. Sem ale nerátam stopárku z úvodu. 70% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Rovnako ako u väčšiny hororových sérií aj v tejto sme sa dostali ku koncu akej takej uveriteľnosti a následuje iba síce stereotypné, ale zato znesiteľné vyvražďovanie postáv pri ktorom opäť môžete tipovať kto bude ďalšou obeťou. Jason tentokrát prichádza odnikadiaľ a koniec...no, jednoducho doposiaľ najslabší diel Piatku trinásteho. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (27)

  • Film bol zakázaný vo Švédsku. (Paldiny)
  • Herečku Kimberly Beck (Trish) během natáčení někdo obtěžoval podivnými telefonáty, a když si šla zaběhat do parku, tak jí sledoval nějaký muž. Po natáčení vše ustalo. (Chatterer)

Reklama

Reklama