Reklama

Reklama

Čtvrtý a podle mnohých také nejlepší díl slavné hororové série. Ke zdařilému pokračování nejvíce přispěli herec Cryspin Glover a tvůrce speciálních efektů Tom Savini (Dawn of the Dead). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vo štvrtom diely vyvražďovacej americkej filmovej série "Piatok trinásteho" sa prvý krát objavuje postava Tommyho Jarvisa. Tu ešte len ako malý chlapec. V nasledujúcich dvoch pokračovaniach čelil Jasonovi už ako dospelý muž. Snímok "The Friday the 13th: The Final Chapter" ("Piatok trinásteho 4") je plný predmanželského sexu, krvi, surového násilia a vrážd. V tomto filme zomrelo násilnou smrťou šesť mužov a sedem žien, dovedna trinásť ľudí. Je to masaker, ktorý určite ocenia všetci milovníci old schoolových horrorov. Jason Voorhees je Slasher King! **** ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozímu dílu lehký kvalitativní posun směrem dolů, ale jako plánované zakončení celé série určitě dobré. Postava Tomyho Jarvise teprve dostává kontury (aby byly v následujících dílech několikrát zcela překresleny) a Jason je fajn stejně jako minule. Standardní vyvražďovačka, které by možná trochu slušel nějaký nápad. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Abych se přiznal, tak osobně moc nechápu oblíbenost tohoto dílu. Oproti trojce je veškerá svěžest a kreativita fuč a stává se z toho jenom rutinní a nezajímavá vyvražďovačka ve stylu pojďme je zabít všechny ať už to máme za sebou. Ani Tommy Jarvis coby dítě mě tu při svém prvním setkání z Jasonem tolik nebaví. Jako je tu vidět, že z něj něco bude a jeho první konfrontace z kamarádem z mačetou ho jistě poznamená, ale to mi nestačí. Jak už jsem uvedl ta děsná průměrnost a stokrát viděné omílané dokola tenhle díl prostě zabíjí. Jedinej vtipnej kill je tak smrt lovce medvědů kterej se po celej film tváří drsně a hlásá, že sejme Jasona, ale když ten na něj na konci nastoupí, tak se zmůže jenom na hlášku pane bože on mě zabije!45% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Seria Friday 13th si od jednotky z roku 1980 stale drzi svoju kvalitu : tzn efektivna vyvrazdovacka mladeze, ktora sa vybrala stanovat, klasicky Vorhees s klasickou maskou, a miestami aj strasidelna atmosfera. Oproti trojke vsak uz ide o cosi slabsie pokracovanie, lebo Miner bol na reziserskej stolicke vystriedany Josephom Zitom a zaver bol odflaknuty : maly chlapec si vyholi hlavu, a tak znici zlo ...... LOL. 67 % ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

S třetím dílem nejlepší z celé série.Naproti předchozímu dílu se akce rozjede hned od začátku filmu a nepřetržitě trvá až do samého závěru.Parádní série vkusných a originálních gore vyvražďovaček,kde se nešetří všemi různými zahradnickými potřebami a litry krve.Jason se rozjíždí jako v žádném jiném díle,o to větší je možná pak zklamání jakej gumák se z něj vyklube na úplném závěru filmu a jak hravě ho mládežnický zbytek,který jěště zůstal na živu,vyřídí(sorry za spam)...samozřejmě všichni víme že ne na dlouho:).. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (27)

  • Natáčení probíhalo v Kalifornii od října 1983 do ledna 1984. (Terva)
  • Poté, co Ted White (Jason) dokončil scény pro tento film, začal okamžitě pracovat na filmu Starman (1984). Během nočního natáčení Starmana dorazila na plac skupina novinářů, kteří chtěli udělat rozhovor s Jeffem Bridgesem, ale ten nebyl k dispozici. Režisér John Carpenter proto reportérům řekl, aby si promluvili s Whitem o filmu, který nedávno dokončil. Poté, co reportérům řekl, že ztvárnil roli Jasona ve filmu Pátek třináctého 4, vyšel následující den článek výhradně o něm. A stejný večer se na natáčení Starmana dostavilo mnoho fanoušků série Pátek třináctého jen kvůli tomu, aby viděli Whitea. (Terva)
  • Herečku Kimberly Beck (Trish) během natáčení někdo obtěžoval podivnými telefonáty, a když si šla zaběhat do parku, tak jí sledoval nějaký muž. Po natáčení vše ustalo. (Chatterer)

Reklama

Reklama