Reklama

Reklama

Čtvrtý a podle mnohých také nejlepší díl slavné hororové série. Ke zdařilému pokračování nejvíce přispěli herec Cryspin Glover a tvůrce speciálních efektů Tom Savini (Dawn of the Dead). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Horor, v jehož finále si nebohý malý chlapec vyholí hlavu a zničí tím zlo. Velkým mínusem zde je, že se Jason díky své mohutné postavě často ani nedostane do záběru celý a diváci tak zůstávají ochuzeni o fetišistické zkoumání jeho ikony se všemi nezbytnými proprietami (maska). Alespoň že ten velký prostor pro rozmnožování adolescentů nese své ovoce. A navíc je tam George McFly! ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozímu dílu lehký kvalitativní posun směrem dolů, ale jako plánované zakončení celé série určitě dobré. Postava Tomyho Jarvise teprve dostává kontury (aby byly v následujících dílech několikrát zcela překresleny) a Jason je fajn stejně jako minule. Standardní vyvražďovačka, které by možná trochu slušel nějaký nápad. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Bohužel průměrná vyvražďovačka, kde vás hlavní charaktery zajímají stejně jako toaletní papír nad rámec jeho běžného použití. Části, kde postacvy mezi sebou komunikují jsou extrémně nezáživné, protože nijak příběh kupředu neposouvají. Ten posouvá akorát jedna vedlejší postava, co tu a tam někoho zabije aby v závěru se utkala s posledními přeživšími. A to je moc málo na kvalitní podívanou. 60% ()

topi 

všechny recenze uživatele

Joseph Zito byl zdatný režisér hororů - tento díl Pátku nebo The prowler, i akčních válů - Missing in action nebo Invasion USA. Na speciální efekty si přizval svého oblíbeného maskéra Toma Saviniho a ten se postaral o skvělé mordy a Jasonův zdeformovaný obličej, který ukáže na konci filmu. Čtvrté pokračování začíná přesně tam, kde končí trojka a "mrtvého" Jasona odvážejí do městské márnice, odkud po chvíli a dvou vydařených mordech utíká zpět ke svému milovanému Křišťálovému jezeru, kde na něho čeká nová parta teenagerů, kteří si chtějí užít víkend po svém a Jason jim to opět překazí. Velmi dobré pokračování zatím neupadající série . ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Z celé první poloviny je nejzajímavější asi tak márniční úvod, a pak ještě extravagantní "svatovítský" taneček mladého Kryšpína na mejdanu. Jinak rozbředlá nezajímavá nuda s grupou kompletně nesympatických ocasů a flunder, s otravným malým spratkem... a pravda s jednou hezkou maminkou, vzdáleně připomínající Mme Pfeiffer. Když už jsem se vzdával naděje, že se děj aspoň trochu přiblíží kvalitě dvojky a trojky, konečně se začne něco dít a Jason se do toho trochu opře. Ale slabounce, nevýživně, nepřesvědčivě. Až teprve samotný závěr je aspoň trochu originální a nadprůměrný, takže úplná ztráta času to nakonec není. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (27)

  • Ted White (Jason) odmítal mluvit s ostatními herci na place, aby se od nich distancoval a měli z něj větší strach. (Stocki)
  • Vzhledem k nízkému rozpočtu filmu museli někteří herci provádět nepohodlné nebo nebezpečné kaskadérské kousky sami. To se nelíbilo profesionálnímu kaskadérovi Tedu Whiteovi (Jason), který trval na ohleduplnosti k ostatním hercům. Vztah mezi ním a režisérem Josephem Zitem začal být velmi napjatý, což vyústilo ve Whiteův požadavek, aby nebyl uveden v titulcích. Kaskadér se poté od filmu distancoval a označil ho za "sračku". (Epistemolog)

Reklama

Reklama