Reklama

Reklama

Čtvrtý a podle mnohých také nejlepší díl slavné hororové série. Ke zdařilému pokračování nejvíce přispěli herec Cryspin Glover a tvůrce speciálních efektů Tom Savini (Dawn of the Dead). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Horor, v jehož finále si nebohý malý chlapec vyholí hlavu a zničí tím zlo. Velkým mínusem zde je, že se Jason díky své mohutné postavě často ani nedostane do záběru celý a diváci tak zůstávají ochuzeni o fetišistické zkoumání jeho ikony se všemi nezbytnými proprietami (maska). Alespoň že ten velký prostor pro rozmnožování adolescentů nese své ovoce. A navíc je tam George McFly! ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Víceméně standardní slasher, úrovní někde u prvního dílu. Má to příjemné krvavé momenty, často nahé osazenstvo (koupání na Adama potěší), ale dohromady se nejedná o žádný objev. Spíše tam jde chvílemi cítit pachuť rutiny bez zápalu. Připadám si však jako společenský vyvrženec, jelikož nerozmýšlajúci gore fanúšik (zatím) nejsem a přesto jsem si to (v rámci možností) užil a vychutnal. :) ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdo z uživatelů, kteří koukají na mé komentáře čekali, že mě opustí touha sjet všechny díly Pátků, tak jim musím vzkázat, že hodlám své slovo dodržet:) Takže se podíváme společně co nám přinesla Čtverka. Hned na úvod se dostavuje známá rekapitulace. Na režisérské stoličce se pevně uvelebuje tvůrce božských béček Chucka Norrise a jde se na věc. Bruce Mahleh známý z Policejní akademie to schytá jako první z celkových 13 padlých. Pak příjde na řadu sestřička, tlustá stopařka a pak už jde na řadu mládež. Opět sympaťáci, jenže v nesprávný čas na nesprávném místě. U holek rozhodně bylo na co koukat a tak je jich dvojnásobná škoda, jenže vysvětlete to někdo Jasonovi. Na závěr to Jason schytá od malého Tommyho. Jelikož mám za sebou již 4 díly, tak mě nezbývá než porovnat tuhle sérii trošku s Vřískotem a upřímně, to srovnání by vyznělo mnohem lépe pro Cravenovu sérii. Tady přecejen napětí není nikterak mnoho a většinou po velice krátké chvíli končí oběť s mačetou v hlavě. 65% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Milujte se a množte se. Kdyby měl Bůh možnost sestoupit z nebes a vidět tento film, tak zcela jistě své proroctví poupraví. Že milostné scénky tvoří dobrých 25% každého dílu této série, tak na to už si člověk tak nějak zvyknul. Dát tyhle scénky ze všech dílů do kupy mohl by vzniknout kvalitní pornofilm, který by svoji kvalitou strčil do kapsy nejeden díl série. Jason je sračička. Že se nechal zbít od ženské, čert to vem. Ale že ze sebe nechá udělat čínu od malého fracka je už přespříliš. Z takové sračičky má mít člověk strach? Vždyť já mu fandím už jenom ze soucitu k jeho znetvořenému ksichtu. Povídá se, že režisérskou židli pro další díl má pronajmutou nějaký septikář. Že by Pátek třináctého dostal konečně pořádný impuls a odvál ten béčkový smrádek. Občas jsem na to koukal a po několika minutách jsem zjistil, že jsem to nevnímal, neboť moje myšlenky byly na zcela jiném místě, tak jsem musel film několikrát vracet zpět. Myslím, že i kdyby to byl jediný argument ( a věřte, že není ), tak bych si s ním tak nízké hodnocení zcela jistě obhájil. Dávám * Jasonovi za bolest a přeji mu brzké uzdravení a příjemné probuzení na další zastávce v márnici. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Joseph Zito se hezky zaučil na Vrah z Rosemery a dokáže držet napětí,až do finále.Přesto ten hluk co dělá Jason okolo domu(holku yvhodí z okna,roztříská se o auto a nikdo nic neslyšel?). Jason se tu vyřádil do sytosti. Trošičku mě zklamalo,že Jasona dokáže dostat i malý kluk. Osobně si memyslím,ikdyž Jasona miluju,že se jedná o ten nejlepší díl z celé té série,přece za ty chybičky. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (27)

  • Ze všech filmů série Pátek třináctého obsahuje tento díl nejvíce obnažených scén. (Stocki)
  • Tommy (Corey Feldman) hraje ve filmu arkádovou videohru Zaxxon, která vyšla v roce 1982. (Stocki)
  • Vzhledem k nízkému rozpočtu filmu museli někteří herci provádět nepohodlné nebo nebezpečné kaskadérské kousky sami. To se nelíbilo profesionálnímu kaskadérovi Tedu Whiteovi (Jason), který trval na ohleduplnosti k ostatním hercům. Vztah mezi ním a režisérem Josephem Zitem začal být velmi napjatý, což vyústilo ve Whiteův požadavek, aby nebyl uveden v titulcích. Kaskadér se poté od filmu distancoval a označil ho za "sračku". (Epistemolog)

Reklama

Reklama