Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Historie jedné loupeže v českém kriminálním filmu o ukradeném milionu a cestě, která vedla k dopadení lupičů. Lupiči ukradli z družstevní dodávky milion korun! Zlodějská banda se však nepohodne a tak není jisté, kde peníze skončí... (oficiální text distributora)

Recenze (54)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nudná socialistická detektivka se slušným začátkem a naprosto pitomým koncem. Hlavní kriminalista ztvárněný Václavem Švorcem se při zapeklitých detekivních rébusech tváří vždy zadumaně, mhouří tu jedno oko, tu druhé což ve výsledku vypadá, že je opakovaně postihován mrtvičkou. Ruda Jelínek je zde mimořádně vidět v roli uhlazeného záporáka a znalce známek k tomu. Z filmu jsem cítil zřejmou snahu natočit něco akčního, ale je to takové upatlené socialistické nedodělané cosi. Noční slibně vypadající honička nakonec vyšumí do ztracena, stodváca padá do noční propasti už hořící a navíc jsou dole v záběru vidět světla štábu :-). Eh... Sladké je prý dobré na nervy, tak prosím dvě rakvišky se šlehačkou! * * ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

20% — Kriminální film prakticky bez jakéhokoliv překvapení. Všechno se okamžitě dozvídáme a i to, kdo vlastně přijde před půlnocí, může být překvapením jen pro hodně nezkušeného diváka. Film nenabízí nic, kvůli čemu by ho bylo nutné shlédnout podruhé. Dalo by se říci — film typický pro režiséra Zbyňka Brynycha té doby. ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele

Václav Švorc v roli vyšetřovatele je krokem vedle, je prostě nevýrazný, tak jak je u něho obvyklé. Napadají mě jen dvě role, ve kterých se mi líbil (Kalamita, Jako jed) a u nich mám dojem, že je to zásluhou režisérů, ne herce samotného. Brynych byl ovšem režisérem sotva průměrným, a tayk nám předložil sotva průměrný film. NO, řekněte, šli byste na něco takového dnes do kina? ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Díky tomu, že je to snad natočeno podle skutečné události, a že se jedná o typicky normalizační pohled, máme skvělou možnost vidět, jak "maloměšťácká" banda silně usedlých typů ukradne víc než slušnou částku, s kterou si posléze neví tak úplně rady. Většina hereckých výkonů je podle mě lehce nadprůměrná, což v součinnosti s poměrně plynulým dějem tvoří záruku spolehlivého krimi. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Způsob přepadení auta s penězi za pomoci zablokování cesty nákladním vozem evidentně ukradl Mann do svého Heat a já napjatě čekal, co dalšího ho mohlo inspirovat. Netrpělivý kapitán Arazím a nadržený hlas Krustyho jako členové lupičského gangu? Vynervovaný kápo Vinklář, co něžně říká své přítulkyni „blbečku“ a McCauleyho pravidlo třiceti sekund vyplní maximálně sežráním rakvičky? Pacino Švorc, který servíruje propuštěným kapsářům kávičku a případ vyřeší jen s pomocí uvědomělých občanů? Tohle byl nelítostný souboj jen v rovině toho, jestli vydržíte do konce.. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se mimo jiné také v obci Vranov, v lomu Tetín a Houbově lomu v Koněprusech. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Kratochvíl (Josef Vinklář) se skrývá u své přítelkyně (Ivanka Devátá) v domě, který je v reálu na souběhu ulic Rybná, Benediktská a Masná (Praha 1). Je pikantní, že v tomto domě se dnes nachází služebna České policie. (Robbi)
  • Filmaři točili v dobových reáliích typických pro "galérku", například v baru Marica. V záběrech se proto někdy objevily i skutečné postavy, například "hraběnka", legendární postava z Malé Strany, o které se tvrdilo, že je skutečně bývalou hraběnkou. Pro mnohavrstevný makeup byla nepřehlédnutelnou. (sator)

Reklama

Reklama