Reklama

Reklama

Enola Holmesová 2

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Enola Holmesová (Millie Bobby Brown) vyšetřuje svůj první opravdový případ. Rozlousknout záhadu zmizelé dívky jí ale budou muset pomoct kamarádi a taky brácha Sherlock (Henry Cavill). (Netflix)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (181)

kingik 

všechny recenze uživatele

O poznání invenčnější než první dějství. A tím pádem zajímavější. Enola Holmesová od posledního filmového setkání o dva roky zestárla a založila si detektivní kancelář, aby už definitivně vyšla ze stínu svého slavného bratra Sherlocka. Ovšem případy se zrovna nehrnou a tak na poslední chvíli vezme zavděk vydat se vypátrat pohřešovanou dívku ze sirkárny, po které se slehla zem. A postupně objevuje prohnané korupční praktiky a další nekalosti, které jsou za zmizením mladé ženy. Millie Bobby Brown je pro roli mladé detektivky přímo zrozená. A v budoucnu může mít velký problém vyjít ze stínu této detektivní série. Stále promlouvá ke svým divákům, roztomile se ksichtí, neztratí se v akčních polohách a především usilovně pátrá. Henry Cavill v roli Sherlocka Holmese zůstal i na druhé pokračování, v závěru filmu dokonce absolvujeme jeho setkání s neméně proslulým doktorem Watsonem. Sourozenci Holmesovi neutvoří přímo vyšetřovací tandem, který by se od sebe nehnul ani na krok, ale budou spolu pohromadě na scéně několikrát. Hodně zaujme záludný inspektor Davida Thewlise, který naši hrdinku dokonce dostane na čas do vězení. Harry Bradbeer se scenáristou Jackem Thornem se rozhodl pro přece jen akčnější pokračování, kdy se značně režijně zlepšil. Výprava a kulisy Londýna fungují skvěle. Dvojka je podstatně kompaktnější než předchozí přírůstek, umí si udržet tempo i napětí, občasně vyloudí i něco komického. Najdou se ale i místa, která jsou scenáristicky průhledná a nefungují v celé své zamýšlené sofistikované podstatě, vycházejí spíše naivně. Celkově je dvojka solidní detektivní jízda se sympatickou představitelkou v titulní roli, která by to mohla ještě zkusit i do třetice. 8/10 ()

Dakken 

všechny recenze uživatele

Ono to je veľmi hlúpe, naivné, možno zbytočné? Určite. Ale na druhú stranu je to taký milý rodinný film, ktorý je určený prevažne detskému publiku, tým pádom to netreba nejako rozmazávať, aj keď by som možno chcel. Brown je ok, Cavill herecký pilier a celkový dojem by bol obstojný, len som sa nevedel zbaviť toho pocitu, že to je celé na silu a ako som už spomínal, zbytočné. ()

Reklama

KASUGI odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá tortura pro opravdové masochisty, ve které se HODINU nic neděje a Enola jen někam chodí a ptá se. Zápletka a řešení záhad je infantilní a úplně postrádá napětí a chytrost Holmesovských případů. Nejde nesrovnat s Pyramidou hrůzy, která je úplně jiný level. Celé se to snaží být vtipné a s nadhledem. V tom mi to zas připomělo Líbáš jako bůh 2, kde se ta "vtipnost" divákovi vnucuje pouze pomocí veselé hudby, abychom jakože pochopili, že teď to má být úsměvné. Závěrečná revolta ženských v továrně těžce  připomínala svazácké socialistické filmy. To, jak všechny pochodujou hrdě z továrny... fakt jim ještě chyběly pionýrské šátky. Přesně typ filmu, u kterého není jediný atribut hoden pěti hvězdiček. Dotyční se buď probudili po 10 letech z kómatu a tohle byl první film, který jim na pokoji pustili, jinak si to neumím vysvětlit, jak jsou diváci čím dál jednodušší. A nakonec, jako by nestačilo, že vidět v historické anglii aristokratku černošku, v krásných šatech s korzetem a vějířem je k zblití, ona je to ještě ke všemu byla Moriati. Negerský Watson v potitulkové scéně je už jen shnilou třešničkou na hovně. A jděte už do prdele s postavama mluvícíma do kamery. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je to asi ta největší feministická agitka co jsem kdy viděl, na druhou stranu je tu ovšem jedna z nejsympatičtějších silných ženských hrdinek, co je v posledních letech k vidění. Není ze všech nejsilnější, má emoce, nedělá z mužských postav neschopné imbecily (vždyť tu jsou minimálně dvě opravdu sympatické mužské postavy, což je o dvě víc než je v těchhle filmech zvykem. Není to nic převratného, ale rozhodně to neurazí. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Millie herecky vyrostla, je to zde velmi patrné a vůbec to není na škodu. Svou roli si vyloženě užívala. Takže oproti prvnímu dílu je toto opravdu koukatelný film. Přímé interakce s divákem ubylo, ale osobně bych byl rád, kdyby jí úplně vynechali. Diváka to totiž odtrhuje od děje a celkově mi to nezapadalo do prostředí filmu. Příběhová linka týkající se její matky, kterou ztvárnila smrtijedka Lestrange mi přišla naprosto zbytečná a i přes to, že mám tuto herečku rád bych ji radši také úplně vynechal. Případ, který pak Enola řešila nebyl vůbec hloupý. Snaha autorů zasadit případ do reálných základů a dodat tak tomu přidanou hodnotu beru jako neprosto bezvýznamné plus. Film je zejména pro adolescenty. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (9)

  • Sam Claflin (Mycroft Holmes) si nemohol zopakovať svoju úlohu kvôli inému natáčaniu. Režisér Harry Bradbeer povedal, že ho naozaj chcú späť do pokračovania, ak bude tretí diel. (belinko)
  • V závěrečných titulcích je k vidění mezititulková filmová scéna. (Rominator)
  • Enola (Millie Bobby Brown) si za svoje krycie meno vyberie "Hilda", čo je zhodou okolností aj meno matky Williama (Gabriel Tierney). (belinko)

Související novinky

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

29.11.2022

Produkční a mediální společnost Legendary Entertainment, stojící například za sérií filmů Godzilla & Kong a zejména za chválenou spektakulární sci-fi Duna, dosud své filmy v posledních letech… (více)

Reklama

Reklama