Reklama

Reklama

Enola Holmesová 2

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Enola Holmesová (Millie Bobby Brown) vyšetřuje svůj první opravdový případ. Rozlousknout záhadu zmizelé dívky jí ale budou muset pomoct kamarádi a taky brácha Sherlock (Henry Cavill). (Netflix)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (181)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jednotka mi neprišla ako žiadny zázrak a to mam Holmesové detektívne prípady celkom rad. Dvojka mi príde o niečo lepšia ako jednotka, ale stále je to na míle vzdialene kvalitnejším filmom od Ritchieho alebo výbornému seriálu s Freemanom a Cumberbatchom. Hlavná hrdinka ma stále akosi nechytila a jej strelenosť ma znova nebavila ani tu, no potešil ma väčší priestor pre Henryho Cavilla v úlohe Sherlocka Holmesa. Ďalej pekná výprava, kostýmy, dobová atmosféra, hudba, detektívny strih a hlavne príbeh, ktorý mi prišiel oveľa zaujímavejší ako ten s predošlého dielu. Nakoniec celkom fajn, moc som sa nenudil. P.S.: za titulkami je ešte jedna scéna. 60% - 3* ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Popravdě, čekal jsem to o moc horší až odpadní. Ale celé to utíkalo tak nějak svižně a sympaticky. Hlavně to nemá žádný hlubší problém, který by stál na záchraně světa. Vlastně i docela cool vyřešili zaporáky. A Millie Bobby Brown je sice totální herecké dřevo, které absolutně nemá na scény s prolamováním 4. bariéry, ale celou dobu působí jako taková ťuňťa, že se těžko nenávidí.  Ale když si snaží o romantiku a přitažlivé scény, tak vypadá asi jako Schwarzenegger v Policajtovi ze školky.  Cavill to samozřejmě obrovský tahá a je tam asi 10x víc než v úvodním filmu. Ale nemůžu se zbavit dojmu, že mu tam dospali screen time hodně pozdě, protože tam ve většině scén stojí a kouká do blba jak herní NPC. Taky si myslím, že strávil dost málo času na place, protože to tahá tak nějak podle sebe... Ale overall není za takového šášulu jako mužští hrdinové u Marvelu nebo např. Obi-Wan a vůbec ho netahá z brindy Enola, která má k Mary Sue hodně daleko a dělá chyb jak máku. Co mi ale vadilo hodně byl v podstatě neživý kulisní svět, kde se všechno točí okolo Enoly a nic si nežije vlastním životem.  Včera jsem na boxu asi dostal hodně do hlavy, ale přes nižší hodnocení bych si tady klidně dokázal představit universum a spin-offy. S Cavillem i Helenou Bonham Carter, které ta poloha sedla a byla excelentní. Hodně ambivalentních 5/10 Asi jako vypít Starobrno po kterém se člověk poblije míň než čekal a občas o ucítí chuť. ()

Reklama

TostTom 

všechny recenze uživatele

Druhý díl, cast z Harryho pottera a o něco delší stopáž.... jinak asi žádná změna. Za mě by to mohl být vpohodě film kdyby tam nebyly otravné flashbacky a neustálé hloupé promlouvání do kamery přes které se teda nemůžu přenést a úplně mi to kazí nějaký požitek z filmu.  No jinak příběh a zápletka byly fajn a Henry Cavill tomu zase trochu přidal. Potom musím říct, že nemám nic proti nikomu, ale ten konec mi přišel strašně trapný a nucený. A nakonec potitulková scéna, která buď slibuje pokračování filmu a nebo možné rozšíření světa, protože se objeví Watson, tak uvidíme co z toho bude. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Na moje prekvapenie o čosi lepšie ako jednotka, no nie až o toľko, aby som dvíhal * hodnotenie. Ako celok je dvojka Enoly stále príjemne detsky naivná, pritiahnutá za vlasy a znova sa cieli hlavne na teenagerky a mladé publikum. Ako dopadnú všetky dejové línie nie je ťažké predvídať, no na druhej strane príbeh je nakoniec premyslenejší ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať a obohatený (voľne inšpirovaný) o pomerne zaujímavú skutočnú udalosť, vďaka ktorej posolstvo rovnosti pohlaví a girl power nepôsobí tak silene a samoúčelne. Millie Bobby Brown je znova v pohode a definitívne potvrdzuje, že nie je iba Eleven (čo dokazuje i 10 miliónov dolárov, ktoré za úlohu dostala) a pripisuje si ďalšiu sériu, ktorá vo veľkej miere stojí hlavne na nej. Potešilo však aj viac priestoru pre HBB a Henryho Cavilla, ktorí sú vo svojich postavách taktiež fajn. Jediný David Thewlis je ako taký polozáporák dokonale neschopný a jeho výkon ma vôbec neoslnil. Vo výsledku spotrebne natočená rutina (v dobrom slova zmysle), ktorá ale za mňa mohla byť o čosi kratšia. Vtedy by som jej možno prihodil i 4. hviezdu, takto za silné 3*. 65% ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Na jedničce se mi líbilo to pojetí, že to není klasická detektivka, ale že je to takové pohodové s nádechem komedie a romantična a že divák je zapojen do děje, že Enola k divákovi promlouvá. A to vše tvůrci splnili i v tomto pokračování, takže já jsem byl spokojen. Děj filmu mě bavil, zapojení Sherlocka bylo také fajn. První díl byl možná o chloupek lepší, ale i zde se jedná o kvalitní zpracování. Snad se dočkáme i trojky. :-) ()

Galerie (130)

Zajímavosti (9)

  • V závěrečných titulcích je k vidění mezititulková filmová scéna. (Rominator)
  • Úvod filmu odkazuje na ďalších veľkých detektívov viktoriánskeho Londýna; Detective Field, Reginald Swain, Mackenzie Macintosh a Sir Alfred Hornblower. Charles Frederick Field bol skutočným zakladajúcim členom Metropolitnej polície, ako ctižiadostivý herec mal záľubu v obliekaní sa do prestrojení a po odchode do dôchodku sa stal súkromným detektívom. Bol priateľom Charlesa Dickensa a slúžil ako inšpirácia pre postavu inšpektora Bucketa v románe "Bleak House". Detektív Constable Reginald Swain bol postavou v dlhotrvajúcom britskom policajnom seriáli Dixon of Dock Green (od r. 1955). Mackenzie Macintosh môže odkazovať na Rushmore 'Mac' Mackenzie, hlavnú postavu v sérii súkromných detektívnych románov od Davida Housewrighta. Alternatívne to môže odkazovať na Mackenzie Macintosh, viktoriánsku grafickú dizajnérku a manželku Charlesa Rennieho Mackintosha. Alfred Hornblower sa môže odvolávať na Alfreda Swainea Taylora, viktoriánskeho toxikológa a medicínskeho spisovateľa prezývaného otec súdneho lekárstva a Horatia Hornblowera, hlavnej postavy v sérii námorných dôstojníkov C.S. Forestera. (belinko)
  • Natáčení filmu probíhalo v Anglii ve městech Kingston upon Hull, Londýn a ve filmovém studiu Shepperton. Točilo se v období září–říjen 2021. (GASTON73)

Související novinky

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

29.11.2022

Produkční a mediální společnost Legendary Entertainment, stojící například za sérií filmů Godzilla & Kong a zejména za chválenou spektakulární sci-fi Duna, dosud své filmy v posledních letech… (více)

Reklama

Reklama