Reklama

Reklama

Enola Holmesová 2

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Enola Holmesová (Millie Bobby Brown) vyšetřuje svůj první opravdový případ. Rozlousknout záhadu zmizelé dívky jí ale budou muset pomoct kamarádi a taky brácha Sherlock (Henry Cavill). (Netflix)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (181)

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Millie herecky vyrostla, je to zde velmi patrné a vůbec to není na škodu. Svou roli si vyloženě užívala. Takže oproti prvnímu dílu je toto opravdu koukatelný film. Přímé interakce s divákem ubylo, ale osobně bych byl rád, kdyby jí úplně vynechali. Diváka to totiž odtrhuje od děje a celkově mi to nezapadalo do prostředí filmu. Příběhová linka týkající se její matky, kterou ztvárnila smrtijedka Lestrange mi přišla naprosto zbytečná a i přes to, že mám tuto herečku rád bych ji radši také úplně vynechal. Případ, který pak Enola řešila nebyl vůbec hloupý. Snaha autorů zasadit případ do reálných základů a dodat tak tomu přidanou hodnotu beru jako neprosto bezvýznamné plus. Film je zejména pro adolescenty. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Girl power??? No tak girl power je v dnešnej dobe taký, že sa potom ako sa presunieho z hokejového matchu v Liptovskej Osade do Popľadu na didžinu sa moji 23 ročný súputnici spoliehajú že útratu v bare zaplatím ja, že im požičiam peňažky na hranie na automate, dievčina je síce mladá emancipovaná silná žena aj s kilami navyše ale keď platí niekto iný hneď je život krajší...a že si môj priateľ pritiahne prvú okolidúcu slečne a prehovorí ju na lízing, prípadne si z nej spraví lolipop, to je tiež pre girl power akurátne. Nehovoriac o tom že sa pred diskotékou na parkovisku vyzlečie do slipov, aby očaril kamarátovu novú frajerku. Zrejme dúfal, že bude ďalší lolipop....toľko ku girl power, ale Enola rovnako ako v prvej časti povie chlapcovci že sa stane mužom aý ked to povie ona, a nakoľko už má cez osemnásť MBB môýeme kľudne pocvedať že svojim 45 metrovým klitorisom rozmetá všetkých zlých bububu ujov, pochopiteľne iba bielej farby pleti. A aby 120 minútový stereotyp o zlách bielych bububu ujoch policajtoch, zlých bububu korporáciach. zlých kresťanov a najsvätejšej trojici okorenený stereotypom neschopným mužov, chlapca v dievčenských šatôčkach (jedno z najobľúbenejších vyhľadávaní liberálnych úchylákov) a neskutočnej korupcie akože nebil tak strašne do očí v úplne záverečnom twiste dáme akože zlú ženu, dokonca afroameričanku. a Spraviť z nej Morioartyho, to by nikoho z liberálnych vypatlancov nenapadlo. Ale ženám či mužom ktorý v britských fabrikách v roku 1885 umierali kvôli pollibre na deň natočenie tohto dokumentu určite pomôže. Len škode že ste s Vašou vytretou ideológiou zaspali dobu o 150 rokov....Zbytočne dlhé, otravná MBB citujúca predpísaný repliku v akože turbo vtipných komentároch k aktuálnemu dianiu s niekoľko málo dobrými zábermi pri úteku z väznice či záverečnej javiskovej scéne. ()

Reklama

Flopik 

všechny recenze uživatele

Dostali sme v podstate presne to isté ako v jednotke, čo je len dobre. Opäť sympatická Millie na ktorú je radosť sa pozerať, viacej Cavilla začo tiež palec hore a opäť je to skôr taká zlatá úsmevná detektívka. Je to aj celkom zamotané, koniec ma bavil a chválim aj soundtrack. Kľudne by som bral pokračovanie. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Popravdě, čekal jsem to o moc horší až odpadní. Ale celé to utíkalo tak nějak svižně a sympaticky. Hlavně to nemá žádný hlubší problém, který by stál na záchraně světa. Vlastně i docela cool vyřešili zaporáky. A Millie Bobby Brown je sice totální herecké dřevo, které absolutně nemá na scény s prolamováním 4. bariéry, ale celou dobu působí jako taková ťuňťa, že se těžko nenávidí.  Ale když si snaží o romantiku a přitažlivé scény, tak vypadá asi jako Schwarzenegger v Policajtovi ze školky.  Cavill to samozřejmě obrovský tahá a je tam asi 10x víc než v úvodním filmu. Ale nemůžu se zbavit dojmu, že mu tam dospali screen time hodně pozdě, protože tam ve většině scén stojí a kouká do blba jak herní NPC. Taky si myslím, že strávil dost málo času na place, protože to tahá tak nějak podle sebe... Ale overall není za takového šášulu jako mužští hrdinové u Marvelu nebo např. Obi-Wan a vůbec ho netahá z brindy Enola, která má k Mary Sue hodně daleko a dělá chyb jak máku. Co mi ale vadilo hodně byl v podstatě neživý kulisní svět, kde se všechno točí okolo Enoly a nic si nežije vlastním životem.  Včera jsem na boxu asi dostal hodně do hlavy, ale přes nižší hodnocení bych si tady klidně dokázal představit universum a spin-offy. S Cavillem i Helenou Bonham Carter, které ta poloha sedla a byla excelentní. Hodně ambivalentních 5/10 Asi jako vypít Starobrno po kterém se člověk poblije míň než čekal a občas o ucítí chuť. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Post-milenialka Millie ma uz 18 a ako mladej anglickej rebelujucej dame jej to v tejto serii celkom svedci. Moj dojem bol vsak lepsi z prveho filmu. Preslovy na kameru su vsak stale vtipne a starsi "brasko" Sherlock, ktoreho si samozrejme mladsia sestricka musi kvoli cool-ovosti doberat, je tu viac nez vitany. Cavill je sympos a vyborny herec. Pribeh ma vsak trochu nudil. Zaver bol jasnou agitkou a bije do oci poriadne. Skoda tej ocividnosti a prvoplanovosti. Slabsi priemer. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (9)

  • Sam Claflin (Mycroft Holmes) si nemohol zopakovať svoju úlohu kvôli inému natáčaniu. Režisér Harry Bradbeer povedal, že ho naozaj chcú späť do pokračovania, ak bude tretí diel. (belinko)
  • Příběh je založen na skutečné historické události, stávce dívek z roku 1888 a na životě dělnické aktivistky Sarah Chapman. Nemoc způsobená bílým fosforem byla rovněž skutečná. Od stávky r. 1888 v Anglii uplynulo více jak dvě dekády, než byl bílý fosfor v r. 1910 zakázán. V ostatních zemích Evropy byl zakázán dříve (sirjohn)

Související novinky

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

29.11.2022

Produkční a mediální společnost Legendary Entertainment, stojící například za sérií filmů Godzilla & Kong a zejména za chválenou spektakulární sci-fi Duna, dosud své filmy v posledních letech… (více)

Reklama

Reklama