Reklama

Reklama

Rudý škorpion

  • Jihoafrická republika Red Scorpion (více)

Obsahy(1)

Ruský důstojník tajné služby Nikolaj je vyslán do Afriky, aby zlikvidoval vůdce povstalců, kteří bojují proti tyranskému režimu. Nikolaj se snaží připojit k rebelům a po čase se jeho přesvědčení obrací proti původnímu poslání a je rozhodnut se přidat se zbraní v ruce na stranu spravedlivého boje za svobodu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (191)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Red Scorpion je pre mňa prekvapujúco celkom nudný film, kde absentuje kadencia (povinných) hlášok. Akcia je obstojná, predovšetkým v závere sa to snaží Zito dohnať na štýl Komanda... A Dolph...ten je skrátka Dolph- megadrsný total tupý výraz- vynikajúci herec! :) Dozvuky zlatej éry akčných béčkových sračiek... ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Ten závěr je prostě bombička, skvěle natočená a podkreslená dobrou hudbou, avšak všechno co tomu předchází je takové napůl tam a napůl tam. Pro milovníky akčních filmů málo akční, pro vážnější publikum příliš akční. Prostřední část je taková snaha o vážné nakouknutí do mysli člověka, který se postupně mění z nemyslícího zabijáckého stroje na uvědomělou lidskou bytost, která se nebojí využít své schopnosti pro pro něj nově nalezené dobro. Ani jedno bohužel není vypipláno a dovedeno k dokonalosti. ()

Reklama

Castrator 

všechny recenze uživatele

Akční klasika z videokazet, kterou dnes asi ocení jen nostalgičtí geronti jako já. I na akční videofilm je Rudý škorpion hloupý, přehnaný, násilný, ale to je přesně to, co se fandům tohoto žánru líbí, proto nedají na podobný typ filmů dopustit. Těmto filmům odzvonilo a díky za každý dobrý kousek, který tehdy v 80. a 90. letech tvůrci braku vytvořili. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Určite jeden z najznámejších filmov od Dolpha. Lundgren tu len záčina vo svojej kariére nakopávať zadky a práve v červenom škorpiónovi ich nakopéva štýlovo. Šablóna filmu je v podstate taký Rambo štýl, ale vadí to vôbec niekomu v akčnom filme ? Podstate je, že sa na tie výbuchy a akcie dobre pozerá a to tu predovšetkým ide. Navyše je tu Dolph v najlepšej forme. 70% - 3* ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Štandartné osemdesiatkové béčko kde sa z Dolpha Lundgrena ako príslušníka Specnazu stane hrdinný ochránca afrického ľudu proti zlotrilým sovietským agresorom. Nudná a značne naivná záležitosť s nezáživnou akciou. Najväčší kopanec pre diváka však nastane na záver pri tradične akčnom zúčtovaní kde logika dostala dovolenku a z filmu sa stane dobrá paródia. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Po tom čo Dolph Lundgren (Nikolai Rachenko) vystrelí na tank z granátometu, tank končí s natrhnutou hlavňou, o pár záberov je hlaveň znovu nepoškodená. (johnsnow)
  • Původní lokalita natáčení bylo Svazijsko. Vybavení, herci i členové štábu už byli na místě, když jim úřady zrušily povolení. Štáb tedy musel najít jinou lokalitu, kterou se stala Namibie. (Cheeker)
  • Po útěku z vězení v čase 59:42 Nikolaj Radčenko (Dolph Lundgren) jde na vrchol písčité duny a má dlouhé vojenské kalhoty. V dalších záběrech po celý zbytek filmu má již pouze kraťasy. (Horryx)

Reklama

Reklama