Reklama

Reklama

Rudý škorpion

  • Jihoafrická republika Red Scorpion (více)

Obsahy(1)

Ruský důstojník tajné služby Nikolaj je vyslán do Afriky, aby zlikvidoval vůdce povstalců, kteří bojují proti tyranskému režimu. Nikolaj se snaží připojit k rebelům a po čase se jeho přesvědčení obrací proti původnímu poslání a je rozhodnut se přidat se zbraní v ruce na stranu spravedlivého boje za svobodu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (191)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Určite jeden z najznámejších filmov od Dolpha. Lundgren tu len záčina vo svojej kariére nakopávať zadky a práve v červenom škorpiónovi ich nakopéva štýlovo. Šablóna filmu je v podstate taký Rambo štýl, ale vadí to vôbec niekomu v akčnom filme ? Podstate je, že sa na tie výbuchy a akcie dobre pozerá a to tu predovšetkým ide. Navyše je tu Dolph v najlepšej forme. 70% - 3* ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Rudý akčňák mého dětství, jako malý jsem se na něj vždy těšil a pořád jsem ho "žral". Pokud to vidíte dnes, spíše se tomu usmíváte. Na akční film je akce docela málo a spíše proto se Dolph kamarádí s křováky, což na stylu nepřidá - ale přeci jen je to béčkový akční film, na kterém se ujíždělo před dvaceti lety. Nazval bych to Rambo 3 a 1/2. ()

Reklama

Luk80 

všechny recenze uživatele

Intersonic uvádí. Jan Přeučil vyslovil tuto kultovní hlášku a bylo vymalováno. Zito se po dvou vyvražďovačkách pustil do Ramba klonu. Hudebník Chattaway si už zde okusil některé motivy do Maniac Copa, kterého o rok později skvělé zhudebnil. Nikolaj z jednotky SpecNaz je tady tupá hora, která se stala díky křovákovi lovcem a pochopila rozdíl mezi dobrem a zlem. Je zajímavé , že tohoto Švéda nejvíce proslavily role ruských bojovníků:-) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Suhlasim s kitanom. Tento film stale perfektne funguje aj po rokoch. Posledny Rambo má síce oveľa posobivejsie finale, ale ako celok je podla mna Red Scorpion lepsi. Pacia sa mi aj neakcne sceny v ktorych sledujeme postupnu zmenu hlavneho hrdinu a samotna akcia je dostatocne velkolepa a pestra. Zaporaci su dostatocne hnusni, zabavna postavicka, ktoru hra M. Emmet Walsh vtipna a Lundgren v plnej forme neskutocne cool. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Že by se nám porouchal vraždící stroj?" V Africe se poláme všechno. Ale ponechme stranou fantazii, že by ruský voják upřednostnil pocity před rozkazem a užívejme si to. Ono to samozřejmě není zrovna lehké brát vážně Afriku plnou českých a kubánských vojáků, ale Nikolaj je borec, který dokáže rozpoznat tu "správnou" skupinu černoušků a vystřílet jim svobodu. S tímto blonďatým mládětem king konga prostě v osmdesátkách bývala docela zábava. Dneska už je to trošku slabší, ale nostalgie mě vždycky trošku rozstřílí. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Z histórie: V rokoch 1964-65 sa viedla v Zaire utajovaná vojna medzi Kubou a Spojenými štátmi, Kubánska intervencia rozhodujúco pomohla Guineovi Bissauovi v boji za nezávislosť. A Kubánske vojská mali v Afrike bojovať až do rozpadu rasistického režimu apartheidu v J.A.R, na rozkaz Fidela Castra. (andykovac)
  • Pre miesto odohrávania tohto filmu sa tvorcovia pravdepodobne inšpirovali tým, že väčšina afrických štátov bola v čase socializmu vo veľkom zásobovaná vyraďenou technikou zo socialistického tábora. (A deje sa tak stále.) Takže pre film nebol problém zohnať ruské osobné terénne vozidlo UAZ-469 (kópia amerického JEEP), stredné nákladné vozidlo GAZ-66 a neposlednom rade stredný tank T-34/85 . (andykovac)
  • Původní lokalita natáčení bylo Svazijsko. Vybavení, herci i členové štábu už byli na místě, když jim úřady zrušily povolení. Štáb tedy musel najít jinou lokalitu, kterou se stala Namibie. (Cheeker)

Reklama

Reklama