Reklama

Reklama

Rudý škorpion

  • Jihoafrická republika Red Scorpion (více)

Obsahy(1)

Ruský důstojník tajné služby Nikolaj je vyslán do Afriky, aby zlikvidoval vůdce povstalců, kteří bojují proti tyranskému režimu. Nikolaj se snaží připojit k rebelům a po čase se jeho přesvědčení obrací proti původnímu poslání a je rozhodnut se přidat se zbraní v ruce na stranu spravedlivého boje za svobodu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (191)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ve své době naprosto nedoceněná perla akčního filmu. Naprosto nejlepší Lundgrenův film, jaký jsem od něj viděl. Film prověřený časem jsem viděl přesně po 20ti letech a byl jsem vyloženě nadšen a překvapen. Zito jako obvykle odvedl profesionální práci. I dnes velmi dobré a koukatelné akční scény, obrovské množství masivních výbuchů, nejmíň stovka postřílených nepřátel, Lendgren je obrovský hovado, kterýmu jsou všichni tak po kozy a když někomu utře rukou nebo nohou, tak ten jde hned k zemi. Jeho výraz v obličeji překonává Arnieho Terminátora a konkuruje Slyemu v Rambovi 4. Ale když se v několika scénách usměje, jeho postava dostává naprosto jiný rozměr. Celý film je vlastně o přerodu vymatlané vojenské gumy-stroje na smrt v myslícího citlivého a vděčného člověka-stroje na smrt. Jeho vztah s prťavým křovákem jsem jako dítě nechápal, ale dnes to dodává filmu ještě mnohem větší hloubku. Ve chvíli, kdy Rusáci pokropí křovákův mírumilovný kmen chemickou sračkou a všechno živé umře, jsem měl už ruce zaťaté v pěst ... Ve finále, kdy Lundgren popadne ultra-kulomet ála Sly a Arnie, bylo vymalováno ... Špičkový, nedoceněný a nadčasový akčňák, který jsem musel (znovu)objevit až 20 let po jeho vzniku ... Uznávám, že vykrádá Arnieho, Slyeho a Norrisovy akčňáky, ale to přece vůbec nevadí... Bomba! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Suhlasim s kitanom. Tento film stale perfektne funguje aj po rokoch. Posledny Rambo má síce oveľa posobivejsie finale, ale ako celok je podla mna Red Scorpion lepsi. Pacia sa mi aj neakcne sceny v ktorych sledujeme postupnu zmenu hlavneho hrdinu a samotna akcia je dostatocne velkolepa a pestra. Zaporaci su dostatocne hnusni, zabavna postavicka, ktoru hra M. Emmet Walsh vtipna a Lundgren v plnej forme neskutocne cool. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další z těch lepších filmů, ve kterých se Dolph Lundgren objevil. Příběh samotný je sice opět poněkud stupidní plný nereálných situací, ale na to jsme u podobných akčních béček byli přeci zvyklí. Já dával vždycky přednost spíš pořádným bitkám před kvantem vystřílené munice a výbuchů, ale i to k této podívané patří – bez toho se neobešel ani Rambo a jiné filmy, jenž už dneska mnozí považují za „kult“. Tenhle kousek se mezi legendy nezapsal a už ani nezapíše, ale Dolph coby tvrdý rusák, který sejme bezpočet svých soudruhů i kubánců si nevedl vůbec špatně. Podal na své možnosti slušný výkon. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to jako malej a jediný co jsem si pamatoval bylo, že Dolpha bodnul škorpión někde na poušti, víc nic, takže jiný řešení, než to vidět znova prostě nebylo. A teď když sem to po letech viděl, tak musim říct, že se jedná fakt o správný akční béčko s enormně drsně se tvářícím Lundgrenem, kterej snad překonává i sám sebe z Rockyho IV, což už je teda co říct, navíc Dolphovou rukou, potažmo kulometem a v jednom případě i největším dělem, co se snad kdy dostalo jakýkoliv akční ikoně do ruky, sundá několik desítek rusáků a jednou ranou i vrtulník. Takže nakonec jediná chyba týhle akční masáže je fakt, že je v příběhu zhruba 30ti minutová nudná mezihra, kdy se z Lundgrena stává "hodnej" a nevyhne se to stupidním dialogům, ale jinak super ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA (s novým dabingom): PRIMA Family = 27.8.2012, réžia českého znenia (PRIMA 2012) = LIBOR HRUŠKA - Súhlasím s užívateľom Flipnicom. Po PUNISHEROVI a TEMNOM ANJELOVI je toto ďaľší skvelý Dolphov akčný zásah. Tie dnešné počítačovo generované hlúposti sa spracovaniu tohto filmu nepriblížili ani na dostrel. No a línia s krovákom poteší dušu každého akčného romantika. :-) Inak porovnanie s RAMBOM III neobstojí. Kvality tohto filmu sú na oveľa vyššej úrovni. (28.8.2012) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Pre miesto odohrávania tohto filmu sa tvorcovia pravdepodobne inšpirovali tým, že väčšina afrických štátov bola v čase socializmu vo veľkom zásobovaná vyraďenou technikou zo socialistického tábora. (A deje sa tak stále.) Takže pre film nebol problém zohnať ruské osobné terénne vozidlo UAZ-469 (kópia amerického JEEP), stredné nákladné vozidlo GAZ-66 a neposlednom rade stredný tank T-34/85 . (andykovac)
  • Počas akcie páli ruský vojak po nákladiaku z ručného protitankového granátometu, v ktorom však nemá raketu. Napriek tomu dokáže na kamióne preraziť sklo aj pletivo. (johnsnow)
  • Z histórie: 36 000 kubánskych jednotiek prišlo do Angoly v rokoch 1975-76 po rozpade portugalských kolónií, na pomoc novovzniknutej angolskej vláde. (andykovac)

Reklama

Reklama