Reklama

Reklama

Po devatenácti letech vytrvalostního závodění stojí Michael (Mark Wahlberg) naposled na startovní čáře. Během následujících 10 dnů se na mistrovství světa Adventure Racing v Dominikánské republice ještě jednou pokusí dovést svůj tým vítězně do cíle. V náročném terénu napříč latinskoamerickou džunglí ho ale kromě překážek čeká i jedno překvapivé setkání. V divočině totiž narazí na opuštěného psa, který se k němu přidá a stane se součástí týmu. Na 700kilometrové trati pak mezi ním a toulavým psem Arthurem vznikne silné pouto. Věrnost, oddanost a statečnost zatoulaného psa ho doslova ohromí. Všichni si sáhnou daleko za hranice svých sil a závod jim začnou komplikovat zranění. Brzy se ukáže, že společně je nic nezlomí. A že přátelství je možná víc než vítězství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (121)

castor 

všechny recenze uživatele

Mark Wahlberg za poslední roky nasbíral poměrně dost propadáků, má ale zřejmě šikovné agenty, a tak za své bijáky stejně dostává obrovské peníze. A nebojí se ani střídat žánry, takže ho stále častěji vídáme v rodinných kouscích. Třeba o tom, kterak se vypořádá s jedním z nejtěžších závodů na světě, a ještě k tomu se postará o zatoulaného psa. Onen závod je týmový, odehrává se na nejzajímavějších místech světa s vysokými horami, hlubokými kaňony či nevyzpytatelnými džunglemi, jede se několik dní nonstop, přičemž spánek se počítá na minuty. Prostě něco, co prověří závodníkovy fyzické i psychické síly. Těch má Wahlberg evidentně na rozdávání – nejprve řeší sponzory, vzápětí klacky pod nohy, nedůvěru okolí, přemlouvání k účasti i handicapy kolegů a ještě zvládne získat a postarat se o neobvyklého společníka. Výsledkem je univerzální sportovní drama, které je nicméně svižné, se zajímavou kamerou a zručnou režií. Samotný pejsek samozřejmě cute. Spokojenost, ale na ty čtyři hvězdy se mi úplně poskočit nechce. ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele

Fajn feel-good film založený na skutečné události, kde vlastně funguje více méně všechno, co je k základu tohoto žánru potřeba, ale o moc víc se toho tu nenajde. Obsazení je ale celkově příjemné, film má docela funkční tempo, a milovníkům psů, přírody, dobrodružství a Marka Wahlberga bych tohle určitě doporučil. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Příjemný family friendly a feel good film o přátelství mezi člověkem a psem. Líbilo se mi, že se film odehrává ve velice svižném akčním tempu. Tedy pokud ve zdraví přečkáte úvodní 30minutovou nudu. Psík byl velmi roztomilý a zřejmě podal nejlepší herecký výkon ze všech zúčastněných. Plusové bodíky dávám za to, že je film šmrncutý skutečnou událostí, jen si troufám tvrdit, že je film až moc přeslazený a závěr zřejmě nepotěší cukrovkáře a více by mu slušelo, kdyby byl kratší. [70 %] ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Popravdě, že nějakej takovej film existuje jsem vůbec netušil. Upozornila mě na něj až moje manželka. A teď už je mi jasný proč. Ze začátku se to sice tvářilo jako, že by mohlo jít o drsnej dobrodružnej survival na pozadí soutěže Adventure Racing v Dominikánské republice. Nakonec se tak ale až tak úplně nestane a film se v určité fázi zlomí a přehoupne a to díky chlupáčovi(psímu faktoru) v docela slušnej doják. A manželka takový dojáky ráda. Musím říct, že i my doma máme čtyřnohého přítele takže i moje srdce(navíc když je film inspirován skutečným příběhem) si snímek nakonec získal. O to víc když na konci při závěrečných titulcích je možno vidět skutečné fotky. Manželka sice konstatovala, že to bylo slabší respektive né slabší ale že podle traileru od toho očekávala ještě něco víc(já na rozdíl od ní trailer neviděl a prakticky jsem nevěděl do čeho jdu) ale špatný to rozhodně nebylo. Nevím jak by nakonec hodnotila ona ale já klidně ty 4hvězdy udělím. ()

rasttea 

všechny recenze uživatele

🎼 It´s such a good vibration..... it´s such a sweet sensation...... Oh, my bad, to jsem několik desetiletí zpátky.... Oooops.... Neskutečně dojemnej film nabitý akcí od začátku do konce a to tak, že zapomínáte dýchat.... teda já jsem nedýchala.... nebo aspoň jsem celou dobu měla pusu otevřenou..... možná to bylo kvůli rýmě.... a na konci ty slzy taky byly omylem, to mi jen něco spadlo do očí...... Uaaaaaaa. Boží, boží, boží a to tak, že si ten zážitek člověk nebude bát zopakovat. (*mrk mrk mrk, jestli teda víte, co myslím ;o) A mladým frackům, pro které je nejdůležitější věcí počet sledování na TT bych to pouštěla povinně. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (12)

  • Film je inspirován skutečnými událostmi švédského závodníka Mikaela Lindnorda (Mark Wahlberg) z Mistrovství světa v Adventure Race v roce 2014, které se uskutečnilo v Ekvádoru. (Marcos22)
  • Mark Wahlberg si hneď v prvý deň natáčania roztrhol väzy v kolene a bolesť zo zranenia následne implementoval aj do svojho výkonu. (Arsenal83)
  • Mikael Lindnord je bývalý švédský armádní ranger, který se specializuje na arktickou válku. Sport Adventure Racing Mikaela zaujal, když si na základě svých zkušeností arktického rangera uvědomil, že jeho talentem je nikdy se nevzdávat. (Johnny.ARN)

Související novinky

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

18.08.2022

Spolupráce mezi streamovací službou Apple TV+ a společností Skydance Media pokračuje dál. Nedávno měl na službě premiéru animovaný snímek Štěstí a teď přichází zpráva, že Apple získal také chystanou… (více)

Reklama

Reklama