Reklama

Reklama

Po devatenácti letech vytrvalostního závodění stojí Michael (Mark Wahlberg) naposled na startovní čáře. Během následujících 10 dnů se na mistrovství světa Adventure Racing v Dominikánské republice ještě jednou pokusí dovést svůj tým vítězně do cíle. V náročném terénu napříč latinskoamerickou džunglí ho ale kromě překážek čeká i jedno překvapivé setkání. V divočině totiž narazí na opuštěného psa, který se k němu přidá a stane se součástí týmu. Na 700kilometrové trati pak mezi ním a toulavým psem Arthurem vznikne silné pouto. Věrnost, oddanost a statečnost zatoulaného psa ho doslova ohromí. Všichni si sáhnou daleko za hranice svých sil a závod jim začnou komplikovat zranění. Brzy se ukáže, že společně je nic nezlomí. A že přátelství je možná víc než vítězství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (103)

GavlaDan 

všechny recenze uživatele

Není to bůhvíjak propracovaný film. Nemůžu zde nějak extrémně chválit střih, kameru, scénář… ALE tohle je film, který vám vylepší den. Film, který dokoukáte s úsměvem na tváři. A já od něho vlastně nemůžu chtít moc víc. Ano, dalo by se hromada věcí zlepšit, aby to mé analytické mysli lépe lahodilo. Ale opravdu je to potřeba? Potřebujeme, aby nám každý film zanechal vzpomínky na nezapomenutelný zážitek? Nebo se někdy chceme kouknout na snímek, u kterého nemusíme moc přemýšlet, ale chceme jenom vypnout a užít si večer? Sice necítím potřebu tento film někdy znova zhlédnout ani ho nějak vychvalovat, ale i přes to bych ho všem doporučil. 7/10 ()

Playman 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy o čoklech. Nelíbí se mi, když se mi tvůrce filmu snaží vnutit myšlenku, že si pes něco myslí nebo že vědomě zažívá nějaký dobrodružství. Vlastně, aplikoval bych to skoro na všechny filmy o zvířatech, ale filmy o psech jsou v tomhle směru pro mě nejhorší. Filmy jako Psí poslání absolutně nenávidim. ALE. Tenhle film dělá věci jinak. Pes není hlavní hrdina. Lidi zažívají nějaký dobrodružství a pes, zcela realisticky, TAM PROSTĚ JENOM JE. Tak to má být. A jinak celkově dost pohodovej film. ()

Reklama

elanius 

všechny recenze uživatele

(62/2024) ) Neviem, či aj ja sám som s tromi * úplne stotožnený, ale aj keď mi tento crowd pleaser štýl nie úplne sadne, subjektívne musím priznať, že Arthur je vlastne celkom milý, slušne natočený filmík. A podľa mňa je Mark Wahlberg proste sympoš. Psisko tiež obstojný, chvalabohu, žiaden digi bordel sa nekoná. Fajn. (6/10) ()

Kopi1 

všechny recenze uživatele

Příběh sice hezký, ale je zde na můj vkus až moc klišé scén a dialogů. Kamera a střih jsou často chaotický. Asi se zde nenechám zlákat dát vyšší hodnocení jenom proto, že se zde objeví statečný pes, film je prostě pro mě průměrný a klišé dialogy a konflikty hlavně v první půlce filmu tomu akorát ubírají. Také prvních zhruba 30 min nebylo záživných a až tak v půlce se na to koukalo lépe. Lepší 3 hvězdy. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Člověk se musí umět radovat z maličkostí, jako například když psa ve filmu hraje opravdový zvíře, nebo když ty sportovní sekvence pokrývá dravá, jakoby dokumentární kamera upomínající různá adrenalinová GoPro videa, tentokrát ale i s rychlými střihy na estabilishment shoty apod. Jinak je to ale film pro sporťáky a pejskaře, takže zákonite naprostá hovadina. Když během filmu okupuje obrazovku HUD s naprosto nedůležitými údaji o zápase, do toho to ještě komentuje nějaký moderátor a DO TOHO se jedna z postav začne svěřovat s tátovou rakovinou, připadáte si jak u blbejch na dvorečku, fakt. Do konce filmu jsem si mimochodem neuvědomil, zdali postava Marka Wahlberga je naprosto nesympatickej, sobeckej, hloupej píčus vědomě, nebo to je pro všechny zúčastněný normální. Bojím se odpovědi, protože tím, jak mu film nakonec všechno daruje, tak mám pocit, že mu prokazuje pochopení, který si tyhle jájínkovský přemotivovaný děcka fakt nezasloužej. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Na Arthurovu počesť bola založená nadácia s cieľom zabezpečiť psom po celom svete lepšiu starostlivosť. V Ekvádore, kde sa príbeh v skutočnosti stal, to malo za následok prijatie zákona LOBA v apríli 2018, ktorý zabezpečuje zvieratám lepšie podmienky. (Arsenal83)
  • Film je inspirován skutečnými událostmi švédského závodníka Mikaela Lindnorda (Mark Wahlberg) z Mistrovství světa v Adventure Race v roce 2014, které se uskutečnilo v Ekvádoru. (Marcos22)
  • Hoci pes je pôvodom z Ekvádoru, filmári neposkytli žiadne vysvetlenie, prečo bola pre film zmenená krajina pôvodu psa. (Arsenal83)

Související novinky

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

18.08.2022

Spolupráce mezi streamovací službou Apple TV+ a společností Skydance Media pokračuje dál. Nedávno měl na službě premiéru animovaný snímek Štěstí a teď přichází zpráva, že Apple získal také chystanou… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno