Reklama

Reklama

Po devatenácti letech vytrvalostního závodění stojí Michael (Mark Wahlberg) naposled na startovní čáře. Během následujících 10 dnů se na mistrovství světa Adventure Racing v Dominikánské republice ještě jednou pokusí dovést svůj tým vítězně do cíle. V náročném terénu napříč latinskoamerickou džunglí ho ale kromě překážek čeká i jedno překvapivé setkání. V divočině totiž narazí na opuštěného psa, který se k němu přidá a stane se součástí týmu. Na 700kilometrové trati pak mezi ním a toulavým psem Arthurem vznikne silné pouto. Věrnost, oddanost a statečnost zatoulaného psa ho doslova ohromí. Všichni si sáhnou daleko za hranice svých sil a závod jim začnou komplikovat zranění. Brzy se ukáže, že společně je nic nezlomí. A že přátelství je možná víc než vítězství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (70)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Úplne priemerný pejskársky film, nedá sa porovnať s tými najznámejšími ako Psia duša či Hačiko. Chýbalo aj napätie, nebezpečenstvo, aj nejaká srdcervúcosť a dávať plnú paľbu len preto, že je tam pes, to už ťažko niekomu odoprieť. Keby tam bola namiesto psa kapybara, hneď by šlo hodnotenie o polovicu dole. 😅 ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Filmy podle skutečnosti mám rád, ještě když nesou nějaké poselství nebo prostě chytnou za srdíčko. No a tenhle snímek to dělá dobře. Wahlberg je a vždycky bude sympoš a jeho filmy jsou, teda aspoň pro mě záruka nějaké kvality. Film pojednává o Michaelovi, který běží nejdrsnější závod v Dominikánské republice a najde na cestě psího kámoše, který mu změní život a vlastně i pejsek si díky němu přilepší. Dobře zahraný snímek se silným příběhem. 80% ()

Reklama

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Překvapivě nejde o pejskařský film, jak se může zdát. Defacto ten pes je ta nejmenší vsuvka, která nemá hlavní roli v příběhu, ale pořád jde jen o basic true-story feelgood man film, který nepotěší ani magory v extrémních sportech, a sebevražedných skocích nepružinových botách z Golden Gate Bridge, ale spíše ty čoklaře. Z filmu ale šíří pohoda, a takových filmů je v dnešní hektické době potřeba. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8,5/10). Arthur The King je dojemným svědectvím o jednom neobyčejném poutu mezi psem a člověkem. Tento film je ukázkovým příkladem toho, jak by se měly dělat filmy podle skutečné události. Pokud máte za sebou náročný den, nebo právě procházíte náročným obdobím, tak Arthur The King je pro vás ideální volbou. Staví totiž na neuvěřitelném příběhu, který je založen na skutečnosti. Pokud tedy máte rádi filmy podle skutečné události a navíc máte kladný vztah k čtyřnohým mazlíčkům, tak tohle bude zaručený atentát na vaše slzné kanálky. V čele celého extrémního tandemu stojí Mark Wahlberg, který nepatří k nejobsazovanějším hercům. Ovšem pokud ho posadíte do filmu, kde hraje nějakou významnější roli zvíře, tak vám z toho vznikne zaručený klenot - viz. Ted. Sekunduje mu tady spíše méně známá smečka, ze které vyčuhuje Simu Liu, který může být známý především Marvel fanouškům. Celá tato parta čelí tváří tvář extrémnímu závodu Adventure Racing, který se tentokrát koná v Dominikánské republice. Jsme svědky souboje s nezkrotnou přírodou a fanoušci těchto extrémních závodů si přijdou na své. Tím nejsilnějším pilířem, který to všechno drží na svých bedrech je pak pouto člověka a psa, které psal sám život. Po skončení filmu třeba pochopíte, jak důležitou úlohu hrají v našich životech tito čtyřnozí tvorové a že bychom si jejich oddanosti měli vážit. Do kina bych na tento snímek lidi vyloženě nenutil, protože to není tak spektakulární podívaná, která by se zkrátka musela vidět v kině. Ale jako film na doma je to ideální záležitost, kterou bych mohl doporučit jakémukoliv typu filmového diváka. "That dot is Daddy. - Go, Daddy dot!" ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bohužel to ke konci začne být vlezlé a slzopudné až hanba. Tohle vydírání se zvířátky já zrovna moc nemusím. Samotný závod je poměrně napínavý a třeba takové scény na laně jsem si docela užil, přeci jen jsem tak trošku čekal že se něco ošklivého pokazí. Wahlberg nám už docela zestárnul a bohužel notně zvážněl. Škoda. 60% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Skutočný Arthur žil so svojím pánom Mikaelom Lindnordom šesť rokov do decembra 2020, kedy zomrel na zhubný nádor. Od tej doby si Lindnord neosvojil žiadneho psa. Arthurova smrť nastala len pár týždňov pred začiatkom natáčania filmu. (Arsenal83)
  • Mark Wahlberg si hneď v prvý deň natáčania roztrhol väzy v kolene a bolesť zo zranenia následne implementoval aj do svojho výkonu. (Arsenal83)
  • Na Arthurovu počesť bola založená nadácia s cieľom zabezpečiť psom po celom svete lepšiu starostlivosť. V Ekvádore, kde sa príbeh v skutočnosti stal, to malo za následok prijatie zákona LOBA v apríli 2018, ktorý zabezpečuje zvieratám lepšie podmienky. (Arsenal83)

Související novinky

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

18.08.2022

Spolupráce mezi streamovací službou Apple TV+ a společností Skydance Media pokračuje dál. Nedávno měl na službě premiéru animovaný snímek Štěstí a teď přichází zpráva, že Apple získal také chystanou… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno