Reklama

Reklama

Po devatenácti letech vytrvalostního závodění stojí Michael (Mark Wahlberg) naposled na startovní čáře. Během následujících 10 dnů se na mistrovství světa Adventure Racing v Dominikánské republice ještě jednou pokusí dovést svůj tým vítězně do cíle. V náročném terénu napříč latinskoamerickou džunglí ho ale kromě překážek čeká i jedno překvapivé setkání. V divočině totiž narazí na opuštěného psa, který se k němu přidá a stane se součástí týmu. Na 700kilometrové trati pak mezi ním a toulavým psem Arthurem vznikne silné pouto. Věrnost, oddanost a statečnost zatoulaného psa ho doslova ohromí. Všichni si sáhnou daleko za hranice svých sil a závod jim začnou komplikovat zranění. Brzy se ukáže, že společně je nic nezlomí. A že přátelství je možná víc než vítězství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Poutavý a silný příběh v překvapivě velice slušném zpracování. Fyzicky opravdu drsný závod, během kterého se Mark Wahlberg spřátelí se zatoulaným psem, dokáže fungovat jako čistokrevný dobrodružný film, tak i pejskařské drama. Vše podpořeno skutečným příběhem. Celkově takové malé, milé a pro celou rodinu. ()

GavlaDan 

všechny recenze uživatele

Není to bůhvíjak propracovaný film. Nemůžu zde nějak extrémně chválit střih, kameru, scénář… ALE tohle je film, který vám vylepší den. Film, který dokoukáte s úsměvem na tváři. A já od něho vlastně nemůžu chtít moc víc. Ano, dalo by se hromada věcí zlepšit, aby to mé analytické mysli lépe lahodilo. Ale opravdu je to potřeba? Potřebujeme, aby nám každý film zanechal vzpomínky na nezapomenutelný zážitek? Nebo se někdy chceme kouknout na snímek, u kterého nemusíme moc přemýšlet, ale chceme jenom vypnout a užít si večer? Sice necítím potřebu tento film někdy znova zhlédnout ani ho nějak vychvalovat, ale i přes to bych ho všem doporučil. 7/10 ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Popravdě, že nějakej takovej film existuje jsem vůbec netušil. Upozornila mě na něj až moje manželka. A teď už je mi jasný proč. Ze začátku se to sice tvářilo jako, že by mohlo jít o drsnej dobrodružnej survival na pozadí soutěže Adventure Racing v Dominikánské republice. Nakonec se tak ale až tak úplně nestane a film se v určité fázi zlomí a přehoupne a to díky chlupáčovi(psímu faktoru) v docela slušnej doják. A manželka takový dojáky ráda. Musím říct, že i my doma máme čtyřnohého přítele takže i moje srdce(navíc když je film inspirován skutečným příběhem) si snímek nakonec získal. O to víc když na konci při závěrečných titulcích je možno vidět skutečné fotky. Manželka sice konstatovala, že to bylo slabší respektive né slabší ale že podle traileru od toho očekávala ještě něco víc(já na rozdíl od ní trailer neviděl a prakticky jsem nevěděl do čeho jdu) ale špatný to rozhodně nebylo. Nevím jak by nakonec hodnotila ona ale já klidně ty 4hvězdy udělím. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Kolik už jsem těch survivalů, ať už vymyšlených nebo podle skutečných událostí, v životě viděl.... Hodně, ale žádný nebyl tak krásný a tak dojemný, jako tento - Mark Wahlberg pořád umí, jak hrát, tak je i v perfektní kondici a pro roli Michaela se dokonale hodil. Pes Arthur je prostě úžasný, celé je to úžasné, od prostředí Dominikánské republiky, přes kameru až po osudové přátelství, které jak taky tvrdím, je víc než vítězství.... V Americe je film celkem propadák, takže jsem mu moc nevěřil, ale u mě naprosto na celé čáře vyhrál (Spoiler: I když Michaelův tým skončil druhý). Nádherný film, komu se něco nelíbilo - kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde, ale tentokrát se ptám, proč bych to dělal, po tak dojemném žážitku a nemůžu jinak než... Viděno v kině (eng.)...100% (P.S. ano, mám rád pejsky) ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Tak koukám, že tady pár lidí neuneslo, že se film netočil vyloženě o sportovním závodu, ale o dobrodružném příběhu psa a jeho cestě, což je celkem smutné. Vyzdvihnout musím scénu s lanem, ta byla parádní, a že se na konci jede na city kvůli psovi? No, je to film o psovi, tak co byste asi čekali. Výborná jednohubka. Čisté 4* ()

Galerie (29)

Zajímavosti (12)

  • Film je inspirován skutečnými událostmi švédského závodníka Mikaela Lindnorda (Mark Wahlberg) z Mistrovství světa v Adventure Race v roce 2014, které se uskutečnilo v Ekvádoru. (Marcos22)
  • Mark Wahlberg si hneď v prvý deň natáčania roztrhol väzy v kolene a bolesť zo zranenia následne implementoval aj do svojho výkonu. (Arsenal83)

Související novinky

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

18.08.2022

Spolupráce mezi streamovací službou Apple TV+ a společností Skydance Media pokračuje dál. Nedávno měl na službě premiéru animovaný snímek Štěstí a teď přichází zpráva, že Apple získal také chystanou… (více)

Reklama

Reklama