Reklama

Reklama

Hledám Amy

  • Česko Zoufalec (více)
Trailer

Komiksoví kreslíři Holden a Banky jsou nejlepší přátelé už 20 let. Zdá se, že jejich bezstarostný život nemůže nic ohrozit. Dokud ovšem nepotkají Alyssu. Holden se zamiluje, pak ale zjistí, že si dělá plané naděje. Alyssa je totiž lesbička. Dva komiksoví nadšenci Holden McNeil a Banky Edwards, kteří žijí v New Jersey, jsou nerozluční kamarádi už dvacet let. Přes den tráví čas společně ve svém studiu a večer se chodí ven bavit. Jejich přátelství má však poprvé v životě dostat povážlivou trhlinu poté, co jim zkříží cestu nádherná mladá lesbička Alyssa Jonesová. Holden se do ní zamiluje a záhy musí čelit Bankyho žárlivosti i barvité minulosti své nové přítelkyně. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

stilgar1 

všechny recenze uživatele

Žádná z novodobých komedií (pominu-li filmy Woodyho Allena, které však ani tak nepovažuji za "běžné" komedie) mě nezaujala více, než právě tato. Sexuální tématika Smithovi očividně sedí. Kevin Smith spojil vybroušený humor, perfektní herecké výkony, skvělé téma a proslulou dvojici Jaye a Mlčenlivého Boba, a stvořil opravdu mistrovské dílo... 9/10 ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Možno nie najkomplexnejší či najzábavnejší Kevin Smith ale bezpochyby najdospelejší a zároveň najoriginálnejší. A pre jednu z najoriginálnejších romantických komédií , aké som kedy videl a so záverom, ktorý ma napriek atypickej katarzii zasiahol, nemôžem navzdory menším nedostatkom, utrúsiť žiadnu kritiku na ktorej by naozaj záležalo. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nikto nedokáže točiť filmy o tak bežných veciach ako Kevin Smith. Či sú to Jay a Bob (poznám niekoľkých vo vlastnom živote), alebo rozprava o neopätovanej láske a o tom, ako morálne prehrešky a bývalé vzťahy ovplyvňujú súčasné, či je to v nadnesenom príbehu o komiksoch alebo o lesbičkách, stále sú to tak reálne a skutočné veci, že z toho ide strach. Chasing Amy je veľmi vtipný ale zároveň až mrazivo skutočný smutný príbeh o láske. O láske každodennej. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Že vraj najserióznejší Smith. A ono je to pri tom úplne štandardný Smith - stále provokatívny, stále neslušný a nadržaný... Je tu však pár vyhrotených citových scén, ktoré sú až nepríjemne vážne. Skvelé dialogy, naozaj znesiteľný Affleck. Príbeh je na úzadí (asi ako v prvých CLERKS). ZACK & MIRI či CLERKS 2 sú romantickejšie a "príbehovejšie" a aj vizuálne príjemnejšie. Amy je menej vtipná smithovina, ale rovnako skvelá... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

*** a půl. Velmi poutavě a zajímavě vystavený hlavní trojúhelník vztahů. Skvělé a postupně se vyvíjející charaktery postav a chytrý a vtipný scénář s excelentními momenty. Vše je obohaceno o odvážné, opravdové dialogy bez servítek, jejichž podstatou je dost často sex. Hlavní postavy se o tomto tématu dokáží bavit tak, že Vás to bude zkrátka zajímat a přitahovat a budete zvědavi, jak se jejich hovory a vztahy budou vyvíjet dál. I člověku, jako jsem já, který je úplným opakem postavy, kterou ztvárnila Joey Lauren Adams, tyto ostré dialogy a styl příběhu zaimponoval. V něčem jsem se s ní i tak ztotožnila. Dokázala jsem ji pochopit, protože mi nápadně připomínala jednoho, mě velmi blízkého člověka. Několika minutový hlasový projev Lauren Adams mě utvrdil v tom, že jako zpěvačku bych ji nejspíš v oblibě neměla. Samotná písnička byla hezká. Její hlas mi však zněl jako nějaká nepovedená mutace Miley Cyrus a Hilary Duff. Hledám Amy je nápaditá, milá, pravdivá a smutná. Na závěr - ta pusa od Bena byla okouzlující:) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Carmen Llewelyn, která hrála Kim, lesbickou milenku Alyssy, byla žena Jasona Leeho. Joey Lauren Adams, která ztvárnila Alyssu, byla přítelkyní režiséra Kevina Smithe. Film byl natočen právě na základě Smithovy zkušenosti s ní. (Kulmon)
  • Mlčenlivej Bob má navzdory svému jménu jednu z nejdelších řečí ve filmu. (Kulmon)

Reklama

Reklama