Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladá žena, která dříve sloužila, si z armády odnesla nějakou tu závislost na prášcích a zmenšený vliv na výchovu svých dětí. Vše se zdá být v pořádku, než se zableskne a už nic není jako dřív. Nejde elektřina, auta nejezdí, ale hlavně lidé nemohou vůbec spát. Nikdo přesně neví, co se stalo a jak se únava všech zvyšuje, tak i spekulace. Čas běží a každý se snaží jenom přežít po svém. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

silentname 

všechny recenze uživatele

Ach jaj, tak toto bolo naozaj zlé. Nechcel som tomu moc veriť, nakoľko som mal pocit, že ten nápad má potenciál, no tento film dokopy nemá nič na ponúknutie. "Awake" je ukážka ako to dopadne, keď sa filmy ako "A Quiet Placealebo "Bird Boxstanú populárnymi, no niekto absolútne nepochopí čo ich spravilo populárnymi a kvalitnými. Od určitého bodu mi bolo úplne jasné čo sa vlastne stalo a prečo môže Matilda spať a hoci je pravda, že to vysvetlenie je celkom chytré tak so zvyškom som už akosi ani neveril, že sa k tomu film dopracuje, no dám kredit aspoň tam. Začne to celkom schopne, no filmu okamžite začne dochádzať para a potom už len bude strieľať hrach na stenu a čakať či sa budeme baviť. Tento film okrem toho má príšerný strih, kde som mal pocit, že niekto odtiaľ vyhodil kopec scénok, lebo keby to trvalo 2 hodiny, tak by to bolo už moc nudné. No vezmime si fakt, že nevieme ako sa vlastne naši hrdinovia dostali z toho kostola, sotva počas dňa nasadli do auta tak sa zo dňa stala noc a väzni očividne príchod vozidla úplne odignorovali a dovolili im pohodlne nastúpiť. A je tu ešte niekoľko ďalších podobných menších momentiek, kde sa jasne ukazuje, že to bolo otrasne zostrihané. No realita je ešte horšia. Postavy sú nudné, situácie nezaujímavé a film absolútne nemá žiadnu atmosféru. Ak Leonetti vo svojom "The Silencedokázal vybudovať viac atmosféry, tak sa niekde niečo pokazilo. Tento film síce možno je trošku inteligentnejší a (ako som povedal) vysvetlenie toho prečo Matilda môže spať je celkom dobre vymyslené a dáva zmysel. No vo výsledku je to úmorný film, kde sa počas celého filmu ... a tým myslím úplne celého filmu len dostávame k pointe. Namiesto toho, aby sme to pochopili niekedy v záverečnej tretine a rozhodli sa pomôcť ľudstvu, tak si film necháva čas do absolútne posledných piatich minút. V tomto smere absolútne thrillerové zlyhanie. Hodnotenie: D+ ()

kery- 

všechny recenze uživatele

Takové nachos s příchutí Tichého místa; navíc okořeněné o zajímavý nápad - jak by asi vypadal svět, kdyby "něco" ve vteřině vypnulo veškerou elektroniku světa a navíc by všichni lidé ztratili možnost spát? Zní to dost šíleně. Začátek mě moc nebavil a bylo tam dost klišé, ale někdy po 20 minutách - po odstranění té docela sympatické kopie Petera Bishopa - jsem si uvědomil, že ten film docela i pracuje s napětím. Netrvalo dlouho a zvládl mě přesvědčit i o tom, že některý scény má fakt nápaditý. Kreativní tempo po půlce začne lehce zpomalovat, ale i tak těch 96 minut uteče jako prd a následný konec je pouhopouhá formalita, protože vy víte, že tohle nemůže skončit jinak. Jo a jak jsem se bál, tak ten naprosto dementní trailer, kde se ve 2 minutách ukáže asi tak 85% celého příběhu, mi ve finále ten zážitek kupodivu ani moc nezkazil. Dal bych 3, ale těch 50% mi zase připadá dost málo, tak trochu zvednu průměr. ()

Reklama

Phietros 

všechny recenze uživatele

Zajímavý počin od Netflixu, škoda jen že ho nedopilovali až do konce. Námět dobrej, přestane jít po celém světě elektřina, náhle bourají auta, večer padají satelity z nebe a nikdo netuší co se děje. Následkem toho lidé nemůžou záhadně spát a spouští se v nich agrese! Hlavní hrdinka se snaží zachránit svou dceru, která jako jediná může usnout. Matka se jí snaží ukrývat až pochopí, že není jiné východisko než jí předat vládě. První polovina mě bavila o poznání víc, v té druhé už se to vleklo a závěr otevřený. Snad se jim podaří pokračování více propracovat a rozvinout, potenciál to má! 60% ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slabšie tri, či silnejšie dve? Dávam silnejšie dve, lebo natočené to bolo za pár centov, obsadené podobne, bolo to kratučké a vysvetlení sme sa moc nedozvedeli. Mihli sa náznaky šialenstva, náboženskej fanatiky, military atď. atď. ale nič sme nedostali v lepšej podobe. Bezkrvný snímok, ktorý upadne do zabudnutia rýchlosťou blesku, stačí aby sa človek PREBUDIL deň po jeho zhliadnutí. ()

Enceladus 

všechny recenze uživatele

Prvý dojem z námetu je mimoriadne zaujímavý a viem si predstaviť pri určitom kvalitnejšom spracovaní vysoko zábavný a pútavý príbeh. Bohužial vo filme sa všetko zbehlo neuveriteľne rýchlo a náhodne s neprimeraným množstvom šťastia a "náhody", ktoré vyznievali minimálne od polovice deja mimoriadne otravne. Potenciál je napríklad vo vyobrazení nepredstaviteľných zvrhlostí a šialenstva, ktoré môže blúzniaci ľudský mozog vyprodukovať, vo filme sme dostali možno 2 zaujímavejšie scény, čo je na Netflix pomery veľmi slabé. Nehovoriac o tom, že chýbalo previazanie diváka s postavou (úprimne mi bolo jedno či ktokoľvek umrie). Celkový dojem je pomerne nudný a kebyže si pozriem 5 minútový zostrih najlepších scén na Youtube, popravde o nič neprídem.... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně v knihovně lze spatřit knihy s červenou nálepkou javorového listu, které značí kanadského autora. (Untentrauer)
  • Ke konci filmu není vysvětleno, proč je v plné uniformě přítomen člen americké pobřežní stráže. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama