Reklama

Reklama

Černý telefon

  • USA The Black Phone (více)
Trailer 1

Finney Shaw je normální třináctiletý kluk, kterému změní život sadistický vrah, jenž ho unese a uvězní ve zvukotěsném sklepě, kde nemá smysl volat o pomoc. Jenže pak zazvoní na zdi visící odpojený telefon a na Finneyho začnou ze sluchátka mluvit předchozí únoscovy oběti. Ty mají jeden společný cíl – postarat se o to, aby Finneyho příběh neskončil tak tragicky jako ten jejich. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (459)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu jsem měl celkem vysoký očekávání. Trailer celkem navnadil a říkal jsem si, že plusem bude určitě i to, že režie se ujal Scott Derrickson, kterej už na svým kontě má vydařený zářezy. Původně jsem chtěl jít na film i do kina. Teď jsem rád, že se tak nestalo, protože by to byly jen zbytečně vyhozený prachy. Tohle bylo hodně slabý. Připadalo mi, že se ve filmu nic podstatnýho neudálo. Nezafungovala ani atmosféra. O nějakém napětí nemůže být ani řeč. Věřím tomu, že za měsíc si nevybavím jedinou obstojnou scénu, která by mi utkvěla v paměti. Mám s tím totiž problém už půl hodiny po dokoukání. Tady (podle mě) šlápl S. Derrickson hodně vedle. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Podobně jako předloha, která nepatří k nej kouskům ve sbírce (popravdě jsem si tu povídku na rozdíl od jiných vůbec nepamatoval), není ani filmový Černý telefon nijak převratné dílo. A vlastně to ani není horor, spíš thriller s prvky duchařiny. Že je to škoda? Právě naopak! Film je totiž tak dobře až skvěle natočený a zahraný (dětští herci, bratr a sestra, jsou přímo dokonalí), že je nejsilnější právě v těch scénách, ve kterých se nic nadpřirozeného neděje a jde v nich prostě a jen o lidi. Nadpřirozeno je sice důležité, ale přesně v duchu Hilla není vlastně pořádně vysvětlené a slouží spíše jako deus ex machina, což mi vyhovovalo. Výborná dobová atmosféra a vynikající záporák se postarali o zbytek. ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Nejsem tak kritická. Předlohu jsem četla a převést cca dvaceti stránkovou povídku do celovečerního filmu je obdobná výzva, jako tam nahustit tisíci stránkový román S. Kinga. Takže, atmosféra byla hutná, reálie přesné a vrah zdravě úchylný. O něm asi tolik. Co má rád: hrátky, přiměřeně zvídavé chlapce věkově tak akorát, vychechtané masky, mít vše pevně pod kontrolou i v rukách (a když se objeví kluk, který odmítá zlobit nastává problém). Co nenávidí: Pohled do zrcadla, hodné hochy a nejvíc ho vytáčí zazvonění telefonu (s obavou, že hovor je adresován jemu). A to nechce! ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Scott Derrickson je slušný řemeslník, jeho filmy vždy vypadají dobře. Zde se ale snaží spíše mechanicky než kreativně skloubit thrillerový námět únosce dětí (realita) s duchařinou (fantaskno) a moc to nefunguje. Duchařské prvky plní pouze funkci zakčnění dějového vývoje. Záporák je nedostatečně děsivý a málo vykreslený. Nedozvíme se ani jeho motiv. Dramatická linka se slabošským, násilnickým tátou nedostává dostatek prostoru. Motiv “jednou se musíš postavit sám za sebe” má drajv, ale je mířen pouze teenage publiku. Nejstabilnějším pilířem filmu je mladý Mason Thames v hlavní roli. Ještě o něm uslyšíme. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Pekna pracicka, ale je tam toho mozno az prilis. Atmosfera je posobiva, postavy funguju a je to s chutou natocene. Nadsenie z jednotlivosti sa vsak aj tak nepretavilo v uzasny celok. Neviem, ci sa blbo adaptovalo alebo prilis strihalo, no tato story si zasluzila kosatejsiu stopaz, nech to vsetko viac vynikne a dokaze intenzivnejsie chytit pod krkom. 7/10 ()

Galerie (23)

Zajímavosti (14)

  • Natáčení probíhalo ve Wilmingtonu v Severní Karolíně od 9. února do 27. března 2021. (noelcoward73)

Související novinky

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Reklama

Reklama