Reklama

Reklama

Dobrá sestra

Trailer 1

VOD (1)

Přetížená sestra z jednotky intenzivní péče bere obětavého nového kolegu jako oporu v práci i v soukromí. Nečekaná smrt pacientky na něho ale vrhne stín podezření. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (147)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Téma filmu mi přišlo hodně omšelé vzhledem k tomu kolikrát se už ve skutečnosti objevilo v Česku. Takže žádné překvápko. Zachránit to mohlo zpracování, ale to bohužel naprosto ztroskotalo. Doteď jsem měla za největšího uspávače Terrence Malicka ovšem Lindholm ho s přehledem překonal. A to přitom jeho filmy miluju a jsou geniální. Zřejmě mu ten přechod k amíkům nesedl. Dívala jsem se odpoledne a skoro jsem konec zaspala, musela jsem si dát sirky do očí, abych to vydržela. A jakkoliv jsou české filmy podceňované, tak "Podezření" a "Hodinu nevíš...", které pojednávají o tom samém jsou o několik levlů výše a to byly televizní filmy. Takže tak asi...Za mě 45% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

další z nekonečné řady filmy opřených o skutečné události, který ovšem navzdory tématu a dobrým hercům nedokáže naplno vtáhnout a chytnout za srdce. Good Nurse má tu smůlu, že podobných filmů jsme už pár viděli a že ono téma vraždícího zdravotního bratra není - bohužel - zas tak ojedinělé a i v našich končinách sme jednoho podobného měli. Jakkoliv je hrozné co Charles Cullen dělal a 400 je extrémní číslo, tak tady to zdaleka nefunguje tak jak by mělo a nejspíš i chtělo...60% ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

V podstatě dokonalej film. Má ale smůlu; filmů s podobně silným příběhem je teď všude tolik, že moje oči už jsou tupý jako skalpel po pitvě. Jenom Netflix dělá tyhle drama čtyři do tejdne, to kdyby mě všechno mělo trefit do srdce, je ze mě už dávno cedník. Síla Dobrý sestry tak u mě spočívá pouze ve výkonech Jessicy s Eddiem a v číslovce 400. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Mrazivé komorní drama o vyšetřování neobvyklých úmrtí v nemocnici, měla jsem husí kůži při představě, že se tohle mohlo stát, resp. stalo.. Přístup vedení nemocnice a právníků zarážející a pro mě nepochopitelný.. Kriminalisté to ovšem nevzdali a za pomoci sestřičky, kterou skvěle zahrála Jessica Chastainová, se pustili do urputného boje.. Klobouk dolů, ta žena měla plno svých vlastních starostí a k tomu všemu se jí do cesty ještě připletl nový „kolega“, podivín Redmayne, rovněž výborný.. ()

bozka10 

všechny recenze uživatele

Skôr sociálna dráma ako thriller,aj ked sa to miestami prehupuje do napínavejšej pozície.Tempo je pomalé a komorné,napriek tomu som sa zavŕtal dotoho,aj ked toto zrovna nevyhľadávam.Herecké duo výborné,tam to sadlo jak rit na šerbel.Kdo však očakáva nejaký strhujúci thriller o anjelovi smrti bude mierne sklamaný,za mňa spokojnosť. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení filmu probíhalo v amerických státech New Jersey, Connecticut (ve městě Stamford) a Pensylvánie. (GASTON73)
  • V úvode filmu, kedy Charles Cullen (Eddie Redmayne) spácha prvú filmovú vraždu a odchádza z izby na chodbu, je počas snímania jeho chôdze upriamená pozornosť na nemocničný neónový nápis EXIT a taktiež na veľký odpadkový kôš na ľavej strane. Nápis EXIT reprezentuje slovo exitus, ktoré po latinsky značí smrť a odpadkový kôš samotného Charlesa a jeho bezcharakternosť a neľudskosť v povolaní nemocničného brata. (Biopler)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama