Reklama

Reklama

Dobrá sestra

Trailer 1

VOD (1)

Přetížená sestra z jednotky intenzivní péče bere obětavého nového kolegu jako oporu v práci i v soukromí. Nečekaná smrt pacientky na něho ale vrhne stín podezření. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (147)

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tak tato krimi drama natocena podla skutocnych udalosti mi sadla ako rit na zachodovu dosku o seriovom vrahovi,ktory ako zdravotna sestra vedome zabijal pacientov v roznych nemocniciach celych 16 rokov,znie to az neuveritelne,ale je to bohuzial tak,Jessica Chastain a Eddie Redmayne podavaju nadstandardne herecke vykony,atmosfera je depresivna a ubijajuca a celkovo cely film je vynikajuco natoceny...:⁠-⁠) ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Charles Cullen byl americký vrah co zabíjel lidi v nemocnicích.  Film je natočen podle knihy Dobrá sestra proto i ten název. Chlápek dělal v 9 nemocnicích a tam zabíjel lidi v těch nemocnicích ho z toho podezřívaly (kamery asi nikde nebyly) , ale neměly důkazy tak ho vyhazovaly a on chodil do dalších až v jedné ho vyhodily a pak jedna sestra co se s ním baví ho ´´přinutila,, mluvit a on dostal doživotí.  Říká se, že zabil až 500 lidí (to je podle mě moc to vychází na více jak 60 lidí na jednu nemocnici) , ale přiznáno mu bylo 29.  Film je to dobrý bohužel opět obsahuje tentokrát feministickou propagandu kdy ženské řeší , že žádný chlap nemá právo dělat soudce, že to může dělat jen ženská  (takhle to přesně nezazní, ale vyzní). Hlavní herec v pohodě vypadá úplně jak ten vrah  a film lepší průměr. 80 procent Kdyby si někdo chtěl počíst tak tady https://zoom.iprima.cz/zajimavossti/seriovy-vrah-charles-cullen-191995 ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

Téma filmu mi přišlo hodně omšelé vzhledem k tomu kolikrát se už ve skutečnosti objevilo v Česku. Takže žádné překvápko. Zachránit to mohlo zpracování, ale to bohužel naprosto ztroskotalo. Doteď jsem měla za největšího uspávače Terrence Malicka ovšem Lindholm ho s přehledem překonal. A to přitom jeho filmy miluju a jsou geniální. Zřejmě mu ten přechod k amíkům nesedl. Dívala jsem se odpoledne a skoro jsem konec zaspala, musela jsem si dát sirky do očí, abych to vydržela. A jakkoliv jsou české filmy podceňované, tak "Podezření" a "Hodinu nevíš...", které pojednávají o tom samém jsou o několik levlů výše a to byly televizní filmy. Takže tak asi...Za mě 45% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Váš život v jejich rukou. Tobias Lindholm je solidní švédský režisér, jeho filmy mám hodně rád ( Především R a Hon- doporučuji dohnat, kdo neviděl), ale tentokrát si za mne vybral slabší chvilku, možná i proto, že tu chybí jeho severský rukopis a natočil film pro Netflix. Námět sám o sobě se mohl pojmout mnohem mrazivěji a nepříjemněji, jelikož zdejší sériový vrah má na kontě víc obětí než Dahmer s Bundym dohromady, ale jelikož zabíjel aniž by se obětí dotknul, tak to na filmovém plátně nevypadá příliš atraktivně. Film se soustředí na sympatickou Jessicu Chastain ( nezvyklé ji vidět blond), která je obětavou mamkou i sestrou a právem má nickname Good Nurse. Dostane na oddíl nového kolegu Eddieho Redmayna, s kterým si ze začátku dost rozumí, ale jakmile záhadně začnou umírat pacienti, začne nabírat na podezření jejich vztah se začne pomalu oddalovat. Kriminální vyšetřování je podáno relativně zajímavě a to patří k těm světlejším chvilkám filmu. Jessica s policisty spolupracuje a snaží se najít díru v docela inteligentním zločinu. Film stojí převážně na hereckých výkonech obou představitelů a má mrazivý epilog, ale to je za mne bohužel vše. Je velmi monotónně natočen ( vizuál je podivně šedý po celý film), nic vzrušujícího ani napínavého se zde nestane, emociálně mi přišel chladný, víme jak to dopadne, takže ani zvratu se zde nedočkáme a taky je to docela dost nezáživné. Na to, že jde o true story, tak to mohlo mít větší koule, ale i přes tyhle nedostatky, se na to dívat dá a vyloženě nudou jsem neumíral, takže na čistý průměr to vyjde. 5.5/10. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Me tenhle film sedl. Krasne komorni az minimalisticke. Obeslo se to bez spousty klise, ktere jsem misty ocekaval (tisk dukazu - tak jsem klasicky cekal ze se zaporak objevi za zady, nebo ze vycte, ze uz to o nem kladna postava vi a zacne vydirani skrz deti apod). Takze mi to prislo jako prijemne neprekombinovane mrazive drama s velmi povedenymi hereckymi vykony hlavnich postav. Parada. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • V úvode filmu, kedy Charles Cullen (Eddie Redmayne) spácha prvú filmovú vraždu a odchádza z izby na chodbu, je počas snímania jeho chôdze upriamená pozornosť na nemocničný neónový nápis EXIT a taktiež na veľký odpadkový kôš na ľavej strane. Nápis EXIT reprezentuje slovo exitus, ktoré po latinsky značí smrť a odpadkový kôš samotného Charlesa a jeho bezcharakternosť a neľudskosť v povolaní nemocničného brata. (Biopler)
  • Amy Loughren (Jessica Chastain) v době vydání filmu žila se svými dvěma dcerami v DeLandu na Floridě, kde se po případu vraždy věnovala duchovnímu životu. Kromě toho, že byla registrovanou zdravotní sestrou, byla také praktikující mistryní Reiki a hypnoterapeutkou. (BMW12)
  • Natáčení filmu probíhalo v amerických státech New Jersey, Connecticut (ve městě Stamford) a Pensylvánie. (GASTON73)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama