Reklama

Reklama

Freddyho smrt - Poslední noční můra

  • USA Freddy's Dead: The Final Nightmare (více)
Trailer

Zkoušeli ho pohřbít! Zkoušeli ho spálit! Zkoušeli ho zahnat svěcenou vodou! Ale takové hlouposti na Freddyho neplatí. Dál si libuje ve svých krvavých orgiích. Ale je tu jeden problém - ve svém městečku už nemá koho zabíjet... Že by pověsil svůj klobouk a rukavici na hřebik? Kdepak! (Falcon Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Ve srajdování v sérii o Freddym Kruegerovi se pokračuje i v tomto šestém díle. Čekal jsem největší průser, ale kvalitativně bych Freddyho smrt - Poslední noční můra hodil do pytle spolu s druhým, čtvrtým a pátým dílem. Jímala mě hrůza, že tato část bude více komediálně laděná, což může trochu mást ve zdejším žánrovém zařazení. Ale mohu vás uklidnit, že krom pár momentek (např. úvodní lítačka na koštěti) a scéně s videohrou, se nejedná o ryze komediální horor. Tyhle momenty mají funkci jen v takovém roztodivném odlehčení či vyzkoušení něčeho nového, co nebylo předtím k vidění. V drtivé většině si Freddyho smrt zachovává vážnější charakter. Jak je trvajícím zvykem z předchozích dílů, opět masky a mňamkózní efekty jsou to jediné, co se dá vyzdvihnout. Vše ostatní tradičně bída a nucení se do sledování nudy, která nikam nevede. Možná oproti předchozí pětce se nejedná o takový šílený chaos s více funkčním scénářem, ale to jen v rámci srovnání. Sám o sobě scénář stojí za starou belu. Pokud nemáte vyloženě zájem smrknout spořádaně celou sérii, tak, jak jde za sebou, tak s klidem druhý, čtvrtý, pátý a šestý díl vynechte. Na sedmý Cravenův díl Nová noční můra se teprve chystám, tak třeba ještě nějaké zrnko naděje existuje. P.S. Po poctivém shlédnutí celé sedmidílné série mám jasno. Pokud chcete ušetřit čas a seznámit se s filmy o Freddym Kruegerovi, pusťe si první díl Noční můra v Elm Street a následně navazující třetí díl Noční můra v Elm Street 3: Bojovníci ze sna. Zbylé s klidem přeskočte, protože o nic vskutku nepřícházíte. Možná tak o drahocený čas a ukousané nehty z nudy. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Za sebe musím konstatovat, že bych tento díl zařadil hnedle za ten první. Freddy si tentokrát se svými obětmi více pohrával. Ať už se jedná o tu fraždu s naslouchátkem či o videohru. Ty scény byly dotaženy až k dokonalosti. Už úvodní velmi vtipný citát Freddyho Krugera ze začátku filmu naznačuje, kudy že se bude tento díl ubírat. Postavy docela slušné, vyjímku tvoří snad jen ta Rambo girl. Trošku to kazila ta hudba vytažená snad z nějakého pornofilmu. Hororový nádech ztratila celá série už po prvním dílu, nicméně šest dílů jsme museli čekat na ten komediální. Brát však tohle jako zakončení série nemohu, takhle blbě chcípnout si za skvělou práci Freddy nezasloužil. Přesto se nebojím dát * * *. ()

Reklama

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Freddyho smrt - Poslední noční můra tentokrát v režii ženy Rachel Talalay. Asi jediný díl co režírovala ženská, to je jasný. Tohle už je víc komický, třeba hned na začátku Freddy na koštěti :D To byla prdel. Nechápu proč všichni tenhle díl tak odsuzujou, já jsem byl rád za každej díl, s tím hodnocením jděte do prdele ovečky. Tohle je pořád skvělá zábava :) Pamatuju jak jsme to měli půjčený na videokazetě a u toho byly ještě 3D brejle. Ve filmu je taková scéna kdy si hlavní hrdinka Maggie (Lisa Zane) podobný brejle nasadí a pak se tam změní vizuál filmu, proto k tomu dávali tyhle brejle. Hrdina filmu John (Shon Greenblatt) se podobá trochu Johnnymu Deppovi a sám Johnny Depp se tam ukáže v malé roličce v televizi. A mladej Breckin Meyer v roli vyhulence Spencera :D Atmosféru to má pořád dobrou a speciální efekty taky ujdou, nejradši mám scénu s uchem. Moc se mi líbily závěrečný titulky a v nich sestřih Freddyho z celý série a do toho hraje dobrej song Why Was I Born? (Freddy's Dead) - Od Iggyho Popa. Dobrý zakončení Freddyho. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl je hodně zvláštní, protože zde najdete scény, které jsou opravdu hodně mizerné, ale vedle nich i takové, které jsou víc než dobré. Co se hereckého obsazení týče (nepočítáme-li Englunda, který svou postavu hraje jako vždy excelentně) není o co stát. Zvláště představitelé těch výrostků mi přišli děsně prkenní. Děj samotný mě taky kdovíjak neupoutal, za výraznější scény považuji jedině prostřihy do Freddyho minulosti a pár veskrze vtipných scének (Freddy na koštěti, videohra...). Na rozdíl od spousty jiných mi nápad s odhalováním Freddyho minulosti nevadil, jenom si myslím, že to šlo natočit mnohem lépe. A taky si mohli odpustit takové to rádobyduchařství s démonama nočních můr, přišlo mi to totiž vyloženě nadbytečné. Ale co mi přišlo neskutečně stupidní bylo posledních pár minut. Freddyho konec jsem si představovala trochu jinak... A ještě něco - nevím jak je to možné, ale efekty mi zde přišly místy opravdu příšerné. ()

StrYke 

všechny recenze uživatele

Pro mě třetí nejoblíbenější díl této série, a to hned po jedničce a trojce. Možná je to tím, že jsem si tento film pouštěl po nějaké době od ostatních, tudíž se nemohlo stát, že budu znechuceně zavírat oči nebo zívat jako u pátého dílu, který jsem si pustil hned po čtyřce a naštvalo mě, že je to furt dokola a dokola. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (19)

  • Film je věnován Jonu Hartu Friedenbergovi. (noelcoward73)
  • Ve scéně, kdy Freddy (Robert Englund) praští Tracy (Lezlie Deane) do obličeje během jejich boje, tak jeho herecký představitel opravdu herečku během natáčení praštil. (JesterKruger)
  • První film společnosti New Line Cinema, který byl ve 3D. (JesterKruger)

Související novinky

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Reklama

Reklama