Reklama

Reklama

Freddyho smrt - Poslední noční můra

  • USA Freddy's Dead: The Final Nightmare (více)
Trailer

Zkoušeli ho pohřbít! Zkoušeli ho spálit! Zkoušeli ho zahnat svěcenou vodou! Ale takové hlouposti na Freddyho neplatí. Dál si libuje ve svých krvavých orgiích. Ale je tu jeden problém - ve svém městečku už nemá koho zabíjet... Že by pověsil svůj klobouk a rukavici na hřebik? Kdepak! (Falcon Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

lekr 

všechny recenze uživatele

Všechno má mít svůj konec ale Noční můra v Elm Street už do toho měla praštit dávno. Tak teda tady Freddy umře dost ničemnou smrtí a doufá že nás tím zaujme. Mě by teda zaujal ale to by se už neměl zase vzkřísit a nenaplňpvat nás jistotou že je po smrti když to není pravda. Freddy přežije všechno ale když sleduju ty čím dál horší a horší díly co vznikají tak si říkám že si Freddy už měl dát pokoj a zůstat navždy mrtvej protože žádné nové inovace se v žádné Noční můře nedostane. Ta pravá noční můra je hold jen jedna.... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

"Welcome to Prime time, Bitch!" Po všem tom upalování, pohřbívání a svěcené vodě se Freddyho přízrak znovu vrací, aby shodil všechnu svou zbývající čest, vážnost, a pořádně se ztrapnil. Krueger už nemá koho vraždit, ve Springwoodu zůstali jen mentální dospělí, a tak si krátí čas trýzněním jak posledních dětí, tak hlavně samotného diváka. Jedna z nejslavnějších hororových ikon totiž schytala na postu režiséra nemožnou ženskou, která se rozhodla sérii ukončit a znásilnit. Freddy tu už vystupuje coby pouhá komická figurka s pochmurnou minulostí, jež neměla být nikdy odhalena... alespoň ne takhle. Kruegerova maska je zase o něco jednodušší (rozuměj ošklivější) a "speciální efekty" stojí tentokrát za hovno. Paradoxně nejlepší na snímku jsou tak závěrečné titulky, ve kterých se promítají nejlepší momenty z celé série. Člověk si při nich vzpomene na všechny ty krásné chvíle, u nichž nás Fred královsky bavil. R.I.P. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

Nietzsche vs. Krueger, Brian May (gitarista z Queen) robil hudbu, kuchárske cameo tu mal Johnny Depp, objaví sa aj Tom Arnolf s manželkou, cituje sa Twin Peaks, Ghostbusters a v záverečných titulkoch skvelá koláž zo všetkých (doterajších) šiestich filmov; Alebo tiež: Inception + LSD + 3D + Ninja feminizmus + Super Mario Bros. + Van Gogh + Kubrick + marihuana = totálny šialený gulášový úlet, ktorý v prenesenom zmysle naozaj pochováva legendu menom Freddy, no na ČSFD sa na tento koktejl surealisticko-dadaisticko-psychopatických popkultúrnych extrémizmov nehodí žiadne hodnotenie, pre filmy ako tento by sa mala zaviesť siedma kategória, niečo ako WTF?! alebo LOL! alebo CTRL+ALT+DEL či MINDFCK - skrátka niečo, čo vystihne ten jemnučký balans medzi genialitou a šialenstvom, medzi odpadom! a *****; PS: lietajúci spermo-duchovia forever PS2: Englund tu má asi najviac textu a replík v celej svojej kariére! Tento film odporúčam naozaj každému užívateľovi lysohlávok! ()

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděla kdysi dávno a nepamatovala jsem si z něj skoro nic, ale v hlavě mi dodnes uvízly dvě scény: první když jsem Englunda poprvé viděla nenalíčeného, stojí na zahradě a domlouvá tam svojí dcerušce, že nesmí nikomu prásknout, že zabil maminku. A druhá, když Freddy lítá na koštěti, s pláštěm a čarodějnickym kloboukem:-D ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Během sledování jsem to viděl na jednu hvězdu, k závěru dvě, po konci na odpad! - kvalita kolísala opravdu hodně. Absolutně žádná návaznost na předchozí díly, jen samostatný film jako zakončení Freddyho poutě po snech a rozloučení je to fakt debilní. Pár dobrých vtipů by se našlo ( stareček na autodromu jezdící dokola ), ale bylo jasně víc hovadin. Poslední noční můra spolu s druhým dílem do série vůbec nezapadá. 25% [srpen 2007] ()

Galerie (87)

Zajímavosti (19)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 11 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 34,9 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Reklama

Reklama