Reklama

Reklama

Freddyho smrt - Poslední noční můra

  • USA Freddy's Dead: The Final Nightmare (více)
Trailer

Zkoušeli ho pohřbít! Zkoušeli ho spálit! Zkoušeli ho zahnat svěcenou vodou! Ale takové hlouposti na Freddyho neplatí. Dál si libuje ve svých krvavých orgiích. Ale je tu jeden problém - ve svém městečku už nemá koho zabíjet... Že by pověsil svůj klobouk a rukavici na hřebik? Kdepak! (Falcon Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Freddyho smrt - Poslední noční můra tentokrát v režii ženy Rachel Talalay. Asi jediný díl co režírovala ženská, to je jasný. Tohle už je víc komický, třeba hned na začátku Freddy na koštěti :D To byla prdel. Nechápu proč všichni tenhle díl tak odsuzujou, já jsem byl rád za každej díl, s tím hodnocením jděte do prdele ovečky. Tohle je pořád skvělá zábava :) Pamatuju jak jsme to měli půjčený na videokazetě a u toho byly ještě 3D brejle. Ve filmu je taková scéna kdy si hlavní hrdinka Maggie (Lisa Zane) podobný brejle nasadí a pak se tam změní vizuál filmu, proto k tomu dávali tyhle brejle. Hrdina filmu John (Shon Greenblatt) se podobá trochu Johnnymu Deppovi a sám Johnny Depp se tam ukáže v malé roličce v televizi. A mladej Breckin Meyer v roli vyhulence Spencera :D Atmosféru to má pořád dobrou a speciální efekty taky ujdou, nejradši mám scénu s uchem. Moc se mi líbily závěrečný titulky a v nich sestřih Freddyho z celý série a do toho hraje dobrej song Why Was I Born? (Freddy's Dead) - Od Iggyho Popa. Dobrý zakončení Freddyho. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Dobrá akce přišla až po půl hodině sledování. V tomto díle si Freddy se svými obětmi hrál a byl opravdu vtipný, za což získává film plus. Osoby žijící ve Springwoodu se chovaly velmi divně a moc nechápu proč. No a reakce některých herců na dění kolem sebe mě přišlo občas dost směšné. To bylo zase velké mínus. Nejhorší herecký výkon byl v podání Lisa Zane. S jejími výkony šla atmosféra filmu taky dost dolu. Způsob jak Freddyho zabít, se tady opakoval z jednoho minulého dílu. V mnoha scénách nebyl děj dotažený a kamera nebyla taky nic moc. Jeden z nejhorších dílů z celé série. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Šestá a pravděpodobně nejzatracovanější Noční můra bývá často kritizována za chybějící atmosféru, nesympatické postavy, hloupý scénář a případně nulové přínosy v rámci celé série. Nebudu tyto body vyvracet, ale v žádném případě je nepodpořím. Zůstat věrný původní myšlence a přitom přijít s novým přístupem k tématu je těžké, zvláště pokud se jedná o tak pokročilé pokračování. Freddyho smrti se to ale podařilo. Jistým způsobem zde napomohl feeling raných let devadesátých, ale o to hlavní se postarali tvůrci již při psaní scénáře. Rozhodli se znovu zapátrat ve Freddyho osobním životě, což sice může být otravné, ale pokud je to podpořeno povedenou dějovou linií tak proč ne. Děj pátého pokračování je dobře zvládnut po rytmické stránce. Jedním z důvodů může být slušná rozmanitost lokací, ale tím důležitějším je vrstvení děje. Tentokráte se totiž krom klasické snové a reálné pasáže dočkáme i retrospektivní roviny odkrývající život hlavního antihrdiny. Přestože jednotlivá zabití trvají delší dobu (zvláště v porovnání s vraždící mašinerií ve čtyřce), mají slušný drajv; prostě to šlape. Proč tomu tak je lze velice dobře vidět například ve scéně, kdy se Fred pustí do chlapce s naslouchátkem. Ta je poměrně různorodá, co se prostředí týče, dokresluje postavu, navíc je v ní dobře dávkován humor. A právě ten může být další rozporuplně přijímanou věcí v této Noční můře. Bez přílišného přehánění se totiž dá označit za přehnaný, až šaškovský, což některým fanouškům může připadat jako troufalost. Největším průšvihem je pak trojice duchů, díky nimž získal Freddy své schopnosti. Páté pokračování Noční můry bych tedy neviděl nijak černě, spíše naopak. Díky výše uvedené scéně, videoherní vraždě a poměrně slušnému finále rozhodně je na co vzpomínat. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Fim ma neuveritelne lacny az televizny look, a co je najhorsie, uplne sa vytratila ta prijemna, jemne nasadena atmosfera predchadzajucich dielov. V tomto diele uz bohuzial ani Freddy nezachranuje a cierny humor z dielov minulych sa zmenil na trapnu parodiu, alebo lepsie povedane na ubohu frasku. Ku konci sa trosku rozbehne, ale nic to nemeni na fakte, ze je to pre mna prvy, skutocne nepodareny diel tejto prima serie. (3/10) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Najskôr som si hovoril, že tento diel atmosférou poriadne zaostáva za tými predchádzajúcimi, aby som si nakoniec na jeho chuť zvykol. Ide možno o najslabší zo všetkých šiestich, ale ponúka Freddyho v civilnej polohe z flashackov, respektíve vďaka návšteve jeho mozgu a spomienok až do detstva. Tu film naberá chýbajúce plusové body a divák sa toho dozvie celkom dosť o celej mytológii. Každopádne som od dielu s názvom Freddyho smrť čakal viac, respektíve niečo odlišné. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (19)

  • Natáčení probíhalo od 14. listopadu do prosince v Kalifornii. (Varan)
  • Ovladač, s nímž Freddy Krueger (Robert Englund), hraje videohru připomíná videoherní systém NES, na kterém vyšla i videohra „A Nightmare on Elm Street“ (1989). (JesterKruger)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 18. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Reklama

Reklama