Reklama

Reklama

Epizody(3)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (20)

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý, sice fikce, ale svižnější než Devadesátky. A možná právě proto. Plnou jsem nedal, protože mně vadila Ramba, chovající se jako fracek (byla zralá na vyhazov, nebo alespoň dlouhou psychologickou péči) a přeháněl i Vetchý, který se snažil až zoufale nebýt jako Mareš (ani si nevybavuji, jak se v Případech 1. oddělení jmenoval) a místo jiné polohy zvolil nervnost hraničící až z hysterií. V jeho věku by asi byl uvážlivější a klidnější díky zkušenostem a všemu, co měl jak šéf kriminálky za sebou. Jsem zvědav, jak to bude v další sérii. Trojan vysoký standard jako vždy, prostředí, hudba a vše ostatní OK. Líbila se mi i ona uměřená akčnost, kdy to na konci nebylo natahované jako v hororu a Hádek to (logicky) vyřešil jak měl. Jen jsme si říkal, jak rychle byli na místě gibsáci, ale je pravda, že například fotřík od sester Bokových už vysekal se svým spolkem Šalamoun řadu zločinců z průšvihu demagogií, drzostí a "sluníčkařením" i asi (až na prvním místě) za prachy (viz onen feťák z dobré rodiny, co málem zabil kadeřnici, když ji přepadl). A tím se dostávám k tomu, co bych alepsoň v detektivkách rád konečně viděl. Máme zde zlotřilé podnikatele, zkorumpované politiky, nejrůznější úchyly, srbskou, ruskou i domácí mafii, ale nějak mi chybí působení novinářů, neziskovek, zelených magorů a podobných existencí. A k těm novinářům bych dodal, že je zajímavé, že když do diskuze napíšete vulgární slovo, dostanete ban, ale provaření provokatéři ať už z proruské scény nebo třeba slávisté jsou tam pořád. Snad s výjimkou dvou Případů 1. oddělení (Velíšek a ta vražda omylem - poslední díl druhé řady) je tabu i tohle, stejně jako třeba romská kriminalita. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhledem ke jménům, který se kolem toho točí, musím být spíš kritický. Celé to mělo sestupnou tendenci. První díl docela vtipný se zajímavou chemií. S výjimkou Terezy Ramby, která byla nepřesvědčivá od začátku a nezlepšilo se to. Kraluje nepřekvapivě Trojan, bavili mě i dvojčata a ušel i Vetchý. Ovšem to, že už někteří hráli i jiné výrazné detektivy, je taky spíš na škodu. Další díly scénáristicky slabší v čele s náhodami a řekl bych, že odhalení vraha takhle brzy taky úplně neprospělo. Propojení se starými vraždami spíš banální. Cením fórky jako s Renčem nebo výběr toho domku, kde to patinou vyloženě hrálo. Snad se druhá řada povede lépe... ()

Reklama

swinevenca 

všechny recenze uživatele

O prst vedle středu. Docent baví. Docent jede. Docent se nenadýmá. Všechno kriminalistické pátrání v Docentovi odpovídá mému vidění kriminalistické práce podle Mareše, ale skoro všichni kromě docenta se chovají jako dementi. Jestli je to úlitba sledovanosti, za mě se nepovedla. Jestli je to objektivní obraz z pracovního života Mareše, přešla mě chuť jít to slavné mordparty dělat i posledního uklízeče. A jestli je to subjektivní obraz z pracovního života Mareše, měl by si koupit jiné brýle. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Nie je to celkom tradičná kriminálka. Kombinácia Trojana a Ramby dáva tušiť, že pôjde o nerovný súboj intelektuála Ivana a rútiaceho sa živlu Terezy. Príbeh je celkom dobre vystavaný, predstavitelia policajnej zložky sú miestami vtipní, miestami trochu trápni. Viazne to vlastne na scenári, celé vyšetrovanie je také naše, stredoeurópske. ()

Awer 

všechny recenze uživatele

Celkem podle očekávání. Solidně nastavený scénář, klasické strachovské neduhy (mýtizace sexualizovaného násilí jako "úchylák čeká na hezkou mladou holku" a ultratrapný Renč jab segment) i řemeslné umy. Třetí díl to táhne dolů, přetažený, skoro bez napětí a předvídatelný klišé závěr. Naopak na to, proč náš chladnokrevný vrah začal vraždit ob týden, nedostaneme nejen zajímavou, ale prostě ani náznak odpovědi. "Hodilo se to pro drama." Na škále "dá se - dá se docentovi" někde v půlce, pro televizi ok. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (13)

  • V úvodní scéně při přednášce na policejní akademii se v komparzní roli znalce objevuje spoluautor scénáře Josef Mareš. Za přednáškovým stolem dále sedí jako znalec i životní kamarád obou scenáristů Tomáš Kozák. Třetím nemluvícím znalcem je Otto Stehlík, po němž scenáristé pojmenovali postavu docenta. Druhý ze spoluautorů scénáře, Jan Malinda, se z časových důvodů natáčení nemohl zúčastnit. (fallrock)
  • Ve 38. minutě je na dveřích kanceláře vidět hodnost a titul doc. Stehlíka (Ivan Trojan), je zde hodnost kapitána a titul PhDr. (Winster)
  • Získané fotky dívek z nočního podniku jsou patrně vypáleny na DVD-5 nosičích. Při zakládaní do mechaniky je zřetelně vidět potisk 120min (tedy základní DVD). Docent mluví o fotkách na CDčkách. (Itanek)

Reklama

Reklama