Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyšetřování vraždy Jany Bortlíkové nabírá ze zdánlivě slepých uliček spád. Nejenom Dvojčata, ale také docent Stehlík pomalu, ale jistě každý svou cestou a na základě svých poznatků pokračují směrem k odhalení pachatele. Fousová už ví, kdo to je, i když si jeho odkrytí představovala jinak. Je jí jasné, že nejenom ona je doslova každou minutu životně ohrožená, ale i v extrémně vypjaté situaci, ve které se ocitla, se snad poprvé za celou kariéru snaží zachovat klid a racionalitu. Stehlík, Dvojčata i Šera se nakonec sejdou každý po své trase na jednom místě, i když to shledání nebude nijak příjemné. (Česká televize)

(více)

Recenze (75)

meda2016 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže si to shrneme: Velmi dobře. Zaujalo až do konce a znervoznilo tak jak mělo. Zkrátka, ti čeští pistolnici vypadají klidní i v akční situaci. A taky leniví. ..... Před druhou řadou jsem znovu viděl a nic z posouzení neměním. Jen doplním, že Tereza Ramba (Voříšková) je velmi přirozená a to jí pomáhá, jinak řve stále stejně a hrát moc neumí. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdá se, že je dobře, že se tvůrci rozhodli jen pro třídílnou sérii, protože při tomto sestupném trendu bych zřejmě čtvrtou epizodu zodpadoval. Já vážně nevím, co si mám o finále myslet. Z mého pohledu šlo všechno do kopru z toho důvodu, že byl Jiří Strach vůči scénáristické dvojici příliš benevolentní, nijak zvlášť jim do té frašky nezasahoval a ve výsledku z toho byla tahle parodie na thriller, která zase jednou všechno pohřbila svou marnou snahou o uvěřitelnou akční pasáž. Počítám, že úhlavní záporák byl velkým fanouškem Pirátů z Karibiku. Nazouvák a Šerova gymnastická vložka už jen podtrhly jakési tvůrčí zoufalství a mé zklamání ze seriálu, jehož námět měl slušný potenciál. Alespoň z postavy, kterou hrál Pan Švehlík, neudělali blba, za to jsem vděčný. / Poučení: Do souboje se sériovým vrahem bych šel jedině s pánvičkou, pokud by mě ovšem jistil někdo s dalekohledem. To je totiž vítězná kombinace. ()

Reklama

brasek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tretia epizóda mala vyššie tempo a preto by možno bavila najviac z celej série, lenže... Dvojčatá svojím spôsobom tiež vyriešili prípad, aj keď to bolo "pritiahnuté za vlasy" takže "Docent" bol prakticky zbytočná postava z celej série. Útek podozrivého z hospody a nemotorný kriminalista bola dosť trápna vsuvka v príbehu, minister zbytočná postava... nemá cenu hľadať chyby, nebola to najhoršie ale veľa detailov je potrebných doladiť a zmeniť pokiaľ bude niekedy "Docent 2". ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Budu hodný a hodnotím velmi slabými 70 %. Třetí díl přinesl naprosto očekávané klišé - vraha známe, očekávanou oběť také, docent pátrá na vlastní pěst docela rozumně, jeho kolegům se také daří, ale jejich vyšetřování se jaksi ne a ne setkat. A až se setká, tak je konec. Nedá se upřít, že by tento díl nebyl napínavý, ale jinak není nijak zajímavý. Žádný zásadní zlom, jen prostě klasické pátrání roztažené do 80 min. A to docela dost. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice dobré zakončení : 4 - 4,5 * a 79 % . "Dvojčata" Dan Plesl(M.Taclík) a Jaroslav Málek(M.Hádek) zase perlí: "je to Renč ? To nevim. Tý jo, to je asi Vašut. Né, to neni Vašut. Tak že by to byl Tofi ? Né, to neni von." . ***Sériový vrah Petr Vondřich(M.Holý) má být ročník 1981, bydlí v domku na adrese : Zlíchovská 14, Praha 4-Modřany. Chirurga z Kliniky kardiovaskulární chirurgie(nápis je v záběru) si opět zahrál Tomáš Pavelka. Tv-producenta si v tomhle dílu zahrál Jan Vondráček. Ředitelku pobočky VZP Dagmar Střelcovou si zahrála(nedávno náhle zesnulá) vynikající herečka paní Simona Postlerová. V malé roličce zlodějského rekvizitáře se mihnul Filip Cíl. V 52.minutě je vidět autobus linky 117 pražské hromadné dopravy. ///Dost drsná je v 18.-19.minutě scéna ve sklepě s pet-flaškou vody. ***Použité písně : Oh Lady be Good, Same Old Scene. V tomhle dílu si zahrál sám sebe kolega J.Stracha, režisér Filip Renč. ***Aranžmá smyčcového orchestru : Martin Blažek. ***Repríza: ČT 1, neděle 25.8.2024, 20.10, je dostupný v I-vysílání ČT . ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Když lékaři sdělují docentu Stehlíkovi (Ivan Trojan) zdravotní stav jeho otce, tak je za jedním z doktorů vidět v televizi předpověď počasí České televize. (Anglicankaaa)
  • Když policisté počítají vesty ve skladu filmařů, visí na zdi chodby za producentem plakát z filmu Laputa (2015) s tváří Terezy Ramba, která v seriálu hraje kapitánku Moniku Fousovou. (PenelopaW)
  • Herec Otmar Brancuzský se odvysílání seriálu již nedožil, zemřel o čtvrt roku dříve – v říjnu 2022. (fallrock)

Reklama

Reklama