Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Horor

Recenze (8 253)

plakát

Triptych (2023) (seriál) 

Seriál disponuje vcelku lákavým obsahem a já tragéd jsem na to distributorům skočil jako JFK na MM. Drama / Mysteriózní / Thriller. Drama to bylo každopádně (hlavně pro mě), mysteriózní s přivřenýma očima, thriller ani náhodou. Mexičani se vydali cestou, kterou velmi dobře znají a natočili další telenovelu plnou očních soubojů, "nečekaných" zvratů a chabých hereckých výkonů. No, nebyl to pro mě zrovna příjemný zážitek, ale až narazím na další mexickou záležitost, dám si na ni sakra velký pozor, což považuji za jediný přínos, který mi seriál způsobil. / Poučení: Na mexické drogové dealery a filmaře si dávej opravdu bacha.

plakát

Tríada - Zpátky na začátek (2023) (epizoda) 

Finále nikterak nezaostalo za předchozími díly, ale abych byl upřímný, žádné zlepšení na poslední chvíli jsem ani neočekával. Velkým kladem osmé epizody byl jednoznačně fakt, že už mám tuhle záležitost za sebou, protože závěrečné titulky byly momentem, na který jsem se po celou dobu velmi těšil.  / Poučení: Odkazuji na poučení ze druhé epizody a dvakrát podtrhuji.

plakát

Tríada - Ruka, která rozděluje (2023) (epizoda) 

Ale no tak! A já jsem se na naklonovaného doktora Goebbelse tak těšil... Připadá mi zajímavé, že i v tak příběhově slabém seriálu dokázali tvůrci vytvořit postavu, která mi byla od úvodního dílu sympatická, protože mi silně připomínala postavu Tuckera z filmu Tucker & Dale vs. Evil. Ten to chudák taky myslel dobře a najednou měl pozemek plný mrtvých studentů a v jeho chatě dokonal dokonce i šerif. Jinak byla ale sedmá epizoda pochopitelně plná všelikých "překvapení", která jsem "v žádném případě neočekával". / Poučení: Jeden by si řekl, že oficiální české titulky bude vytvářet někdo, kdo ví, co je to kontext, ale ono ne (přeložit termín hombre jako člověk, nebylo v tomto případě ukázkou bystrosti či inteligence vůbec).

plakát

Kleo - Season 1 (2022) (série) 

Tak se mé výsledné hodnocení této podivnosti plné "fantastického" německého humoru vyšplhalo až na upocené tři pěticípé, což mě dokonale překvapilo. Mě tato záležitost zklamala, protože jsem doufal, že Němci natočí něco ve stylu The Americans, k tomu ale, bohužel, nedošlo. Tvůrci se vydali cestou pochybného humoru, o nějaké serióznosti a napětí už pak nemohla být řeč a zbyla jen taková bizarní podívaná. / Poučení: Není nad kvalitně vymytý mozek. 3*-

plakát

Tríada - Experiment (2023) (epizoda) 

Já bych převelice rád změnil hodnocení, ale nedávno jsem viděl polský seriál Forst, který mi lezl na nervy ještě více než tato záležitost, takže níže jít holt nemůžu, navýšit počet pěticípých ale taktéž nelze, protože mi celý příběh přijde stále pitomější a pitomější. Všechny postavy se chovají krajně podivně, scénář se tváří převelice tajemně, ale zatím jen šlape vodu, ale co já vím, do konce zbývají dvě epizody, takže je možné, že se odněkud vynoří Sepp Dietrich nebo Leni Riefenstahl. / Poučení: To by jeden neřekl, co se dá naklonovat z vysoké Árijky.

plakát

Tríada - Olej a voda (2023) (epizoda) 

No, nebylo to zas až tak špatné, že bych si kvůli tomu musel vyškrábat oči, dokonce mě začalo i mírně zajímat, proč vznikl celý tento sourozenecký brajgl, problém ale spočívá v tom, že Mexičanům zřejmě ten telenovelový nádech vyhovuje, zatímco mě ruší a otravuje. A tomuto nastavení, bohužel, odpovídají i herecké výkony; zejména představitelka trojčat na mě nepůsobí příliš přesvědčivě. A logika zas dostávala pořádně za uši. / Poučení: I únosce to s tebou může myslet dobře.

plakát

Tríada - Jsem blázen? (2023) (epizoda) 

Což o to, děj čtvrté epizody mi přišel, i přes v už dřívějších komentářích / recenzích zmíněné nedostatky, které přetrvávají, přece jen zajímavější, takže jsem se poprvé odhodlal udělit i třetí pěticípou, pak to ale v průběhu dílu několikrát nepříjemně skříplo (některým scénám jsem přes veškerou svou snahu nedokázal věřit, protože byly falešné jako fungl nová šedesátikoruna) a já jsem nakonec usoudil, že malé, bezvýznamné plus postačí. I tak jde o nejvyšší hodnocení, které jsem kdy udělil telenovelové epizodě. / Poučení: Do bazénu jedině v síťovaných punčochách. 2*+

plakát

Tríada - Olympia Mens’ Club (2023) (epizoda) 

No jo, je to tak, Mexičani natočili další z celé řady svých telenovel, a aby nachytali naivní diváky (mezi něž se taky počítám, jelikož jsem už viděl tři díly a uvidím i zbylých pět, když už jsem jednou začal) přidali rádoby napětí s tajemnou zápletkou. A já jsem se nechal nachytat, a teď sleduji množství flashbacků se vzpomínkami mrtvé osoby (jestli toto není trhlé, tak už nevím), sleduji jak Maite Perroni zoufale přehrává v roli Tamary, kterážto postava pak na diváka působí jako malý, podsaditý terminátor, a do toho všeho tvůrci ještě zapracovali ty své romanticko- šukací nezbytnosti, které mají pro příběh táááák velkou hodnotu... / Poučení: Nevěř tvůrcům Mexických seriálů.

plakát

Tríada - Molotovův koktejl (2023) (epizoda) 

Druhá epizoda byla pilotnímu dílu tak podobná, že jsem neměl důvod uvažovat nad změnou hodnocení. Největší záhadou je pro mě zatím to, jak může hlavní hrdinka pracovat pro policii. Inkvizitoři to mají asi nastavené jaksi jinak. Za mě stále nejde ani tak o thriller jako o jakousi jinak pojatou telenovelu, a to rozhodně není dobře. / Poučení: Alkoholik je vlastně neustále ozbrojený.

plakát

Tríada - 33x3 (2023) (epizoda) 

Mým obvyklým zahajovacím hodnocením seriálů bývá trojhvězdí, ale potomci conquistadorů v pilotní epizodě roztáhli křídla na můj vkus až příliš. Jasně, proběhlo úvodní seznámení se zápletkou a s postavami, ale na to, že šlo o teprve první díl, tu na mě bylo až moc flashbacků, opakovaly se záběry, které jsem viděl před malou chvílí, až příliš mnoho času zabralo rozebírání dějů, které by se hodily spíše do telenovely, a ani s logikou to nebylo úplně slavné, takže ty dva kousky vyjadřují mou nespokojenost. / Poučení: Budeš-li si někdy vybírat do týmu snipera, posudek očního lékaře by měl být pro tebe prioritou.