Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První oddělení stojí před děsivou záhadou! Bestiální pachatel uškrtil ženu v lesoparku nedaleko Bohnic. A okolnosti zločinu se nápadně podobají neobjasněným vraždám tří žen z 90. let. Na případ je nasazen elitní tým „Dvojčata“ (M. Taclík a M. Hádek), ale nedaří se jim pokročit a čas neúprosně běží. Šéf oddělení, Šera (O. Vetchý), proto opět povolává docenta Stehlíka (I. Trojan), aby pomohl složit jednotlivé díly této zapeklité skládačky a sestavil profil pachatele. Stehlík navrhne, aby hlavní mluvčí za celý případ byla žena, která by mohla posloužit jako vějička pro sebevědomého, sebestředného vraha. Proto je k případu přizvána i přidrzlá potížistka Fousová (T. Ramba), která sice policisty dráždí svou netrpělivostí, ale zároveň překvapuje lidským porozuměním při neformálních rozhovorech se svědky. Stará parta je tedy zpět. Podaří se propojit dávný i současný zločin a dopadnout vraha dřív, než spáchá další vraždu? (Česká televize)

(více)

Recenze (35)

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem v pohodě, Ramba sice tradičn uřvaná a nepříjemná, ale k tý roli to celkem sedí. Dvojčata jsou zkrátka k sežrání (a to Hádka nemusím) a zbytek osazenstva ujde. Děj je teprve na začátku, ale ono se to nějak vyvrbí. Strašně se mi líbí, že Jirka Strach točí v reálných exteriérech se skutečnými názvy lokací. Dovolím si trochu úvah....Vetchý (Šera) je zřejmě nemocný, možná umírá...proto někam spěchá, proto je najednou ke všemu svolný a mírný, taky ztěžka oddechuje a nejspíš má bolesti. A teď trochu policejničiny...jako vyšetřovatel bych řešil, proč šla Roubíčková dál tím parkem...musela mít důvod...zřejmě tam šla za něčím, či za někým. Stejně tak ten vrah v tom parku určitě nečekal na náhodnou oběť...ostatně podle kamer tím parkem večer moc lidí nechodí...i on tam musel už nějakou dobu být...čekal snad na konkrétní osobu? Zřejmě skutečně na Roubíčkovou? I když zpočátku jsem podezíral i Kříže. :-DDobrý komentář Lavinia. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice dobrý začátek 2.série : 4 - 4,5 *. Dvojčata Jarda Málek(M.Hádek) a Dan Plesl(M.Taclík) opět perlí, jako v 1.sérii. Uškrcenou Petru Roubíčkovou(29 let) hraje Petra Tenorová. Jejího muže Roubíčka Pavel Kříž, podezřelého stalkera Roberta Protivanského Tomáš Masopust, soudního lékaře Jiřího Hladkého opět Miroslav Etzler. Matku Protivanského (jím týrané)družky hraje Ivana Andrlová. Exmanžela zavražděné Jakuba Wienera Aleš Petráš, jeho ženu, kamarádku zavražděné Judit Bárdos-Pecháčková. Objeví se i nevlastní otec(teď už podplukovnice Moniky Fousové: T.Ramba-Voříšková),ministr vnitra Miloš Fous(J.Hrušínský). Primáře v blázinci v Praze-Bohnicích hraje Hanuš Bor, terapeuta tamtéž Petr Jeništa. Moc pěkný byl fórek s ním v parku bohnického blázince. V malé roličce Karlíčka,policisty-vrátného na Krajském ředitelství Policie hlav.města Prahy je opět režisér-kolega J.Stracha Karel Smyczek. Jíst dort polívkovou lžící - typická neřízená střela Fousová ... :-). Benáka(s bratrem v kómatu) hraje Jiří Dvořák. ///Na začátku dílu je vidět bus linky 200 - Sídliště Bohnice pražské hromadné dopravy. Roubíčkovi se synkem(P.Tenorová+P.Kříž) bydlí ve vile, která je v Praze-Tróji, ulice K Haltýři 799/7. ***Výborná je opět hudba Jiřího Hájka. Jsem moc zvědavý na pokračování . ***Tento díl : ČT 1, neděle 1.září 2024, 20.10, je dostupný v I-vysílání Č.televize. ()

Reklama

Idée_fixe 

všechny recenze uživatele

Kapku to zavání. Když měl p. Roubíček o svou manželku takový strach (a domníval se, že ji někdo stalkuje), pročpak ji tedy nešel naproti k autobusu (zejména když měli zastávku 5 minut od baráku, a věděl, kdy bude vystupovat), co, e? Nebo se aspoň neměla vracet pozdě v noci. Ona sama se nebála? A na uřvanou Rambu poslat Ramba. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná to je jen tím prázdninovým půstem českých seriálových novinek, kdy hned první díl seriálu ČT vypadá tak nějak líp, ale mně se zdá, že to prostě je lepší než první řada, ikdyž Ramba trochu ztlumená v projevech, tak stále vítěz nejvíce iritující postavy (naprosto zbytečně). Naopak kvituju víc prostoru pro dvojčata a bezchybný výkon Kříže. ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemá to šmrnc.  Ale dívat se na to dalo -  do okamžiku, než se na scéně objevila Tereza Ramba. Naštěstí už tolik neřve, ale pořád přehrává.  Není to pro mě  věrohodná postava. Svérázná nerovná se úplně nemožná. Tisková konference měla asi pobavit, mě nepobavila. I když skoro v závěru nějakou světlou chvilku  měla a chovala se jako člověk. Vetchý je lepší než v první sérii, Trojen nikdy nezklame, stejně  jako Vlasáková. Taclík s Hádkem mi připadají jako komické postavičky, ne jako vyšetřovatelé. Chovají se občas tak trapně, až je mi za ně stydno. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Epizoda potvrdila sílu značky a v premiéře ji sledovalo 1,2 milionu lidí. Stala se tak nejen bezkonkurečně nejsledovanějším pořadem nejen večera, ale také celého týdne. (rakovnik)
  • Ačkoliv tvůrci odvedli precizní práci s místopisem, kde vše sedí a zapadá, nechali autobus linky 200 jedoucí z vinárny z centra se správnou cílovou zastávkou na čelním transparentu zastavit pro vystoupení oběti (Petra Tenorová) v zastávce Čimický háj ve směru do centra. (mikulin)
  • Vila ředitele (Pavel Kříž) nadace je na adrese K Haltýři 799/7 v pražské Troji. (sator)

Reklama

Reklama