Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ocitáme se uprostřed americké občanské války. Vojáci Konfederace během unionistické blokády ztroskotali a nyní se musí spolehnout na jedinou věc, supertajnou zbraň - první ponorku - nazvanou podle svého vynálezce Hunley. Na žádné velké experimentování není čas, velení se musí ujmout mladý a statečný nadporučík, který zavelí přímo k útoku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Raději bych se nechal zavřít do výběhu měsíc hladovějícího tygra, začal se před ním cpát nedosmaženými karbanátky a házel po něm hrsti štěrku, než abych vlezl do takové klaustrofobické rakve, jakou jsem viděl tady. Film se mi nicméně líbil, je to vyvážená směsice patriotismu a odstrašující podívané, postavy jsou dobře zahrané, triky (na poměry televizního filmu) na úrovni a moc se mi líbila hudba Randyho Edelmana. Snesl bych přinejmenším o půlhodinu delší stopáž, protože takhle mi závěr připadal příliš uspěchaný (a přitom mohl být tak silný jako ten v Petersenově Ponorce). Tři a půl. ()

Slavníkovec 

všechny recenze uživatele

Něco tak fantastického, jako se stát průkopníkem vědy a techniky a přitom tak hrozného, v čem spočívá nedílná součást experimentu v podobě prvého využití primitivní ponorky pro vojenský účel, být ani nemůže. Mladí vojáci, uprostřed neosvětlené, nepohodlné ponorky, která je krom bomby nesoucí v útrobách neozbrojena s rostoucí hloubkou odhaluje svojí zranitelnost. Jejich cíl je jasný, zneškodnit loď Unie. 94 minut je na válečný film přece jen málo, některé křečovité pasáže a špatná kamera jasně dokazovaly, že jde o low budget film. ()

Reklama

ripo 

všechny recenze uživatele

Príbeh, odohrávajúci sa počas občianskej vojny v Amerike pri meste Charleston. Toto mesto je v ťažkom obkľúčení vojsk Federácie. Bezvýchodiskovú situáciu sa snažia vyriešiť stavbou ponorného člnu - predchodcu ponorky. Ak chcete vidieť ponorku maličkú ako hrášok, na ručný pohon, kde sa čurá do kotlíka a čas sa meria horením sviečky - toto je film pre vás. Hereckými výkonmi tu určite D.Sutherland nevyniká a A.Assante aspoň vystupuje zo svojho priemeru. Miestami patetické, miestami naivné, ale pozerateľné. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Videl som to pred rokmi na HBO a dosť ma to sklamalo. Taká malá zaprdená ponorka. Ja mám rád poriadnych mackov a nie takéto hovienka. Príbeh okolo ponorky ma tiež dvakrát nestrhol. Ten film je napínavý asi ako prvé automobilové závody v ktorých nešlo o rýchlosť, ale o to či vôbec autá dôjdu do cieľa. A to ma teda nevzrušuje tak ako rýchlosť a u ponoriek zase poriadna klaustrofobická atmosféra praskajúcich plechov atď. Tu nič z toho nebolo. 4/10. ()

lukano 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný televizní film, který má hlavu i patu. Je zajímavé, že se o této ponorce se mnoho nevědělo až do její nalezení v sedmdesátých létech. Vyzvednuta však byla až v roce 2001 i se svojí mrtvou posádkou. Další zajímavou věcí je, že se posádka zřejmě měla možnost zachránit, jenže ten okamžik, kdy to bylo možné propásli. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Skutečná ponorka Hunley po své misi na dlouhých 131 let zmizela ze světa. Byla nalezena až v roce 1995, pár metrů pod hladinou u břehů Jižní Karolíny. V roce 2000 byl vrak vyzdvižen včetně mrtvých členů posádky. Posádka byla pohřbena, ponorka je zakonzervovaná ve speciálně k tomu postavené vodní nádrži v Charlestonu, kde si ji mohou prohlédnout návštěvníci. (Stejšn)

Reklama

Reklama