Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá a půvabná Judy má zřejmě v životě neuvěřitelnou smůlu. Jejím snem je pěkný velký dům a spořádaný manžel v něm. První vyvolený si ji ovšem vzal jen pro peníze a druhý zase umřel na srdeční příhodu během svatební noci. Navzdory šokovaným rodičům se Judy rozhodne rázně a odhodlaně změnit svůj život. Přihlásí se dobrovolně do armády, což si ovšem představuje tak trochu jako romantický výlet na Bahamy... Realita je pochopitelně jiná, ale křehká blondýnka se nevzdává a propracuje se až k parašutistickému výcviku. Její vojenská sláva by pravděpodobně stoupala, kdyby nepotkala dalšího muže. Stane se snad Judy konečně vdanou paničkou? Tvůrci této vděčné a nestárnoucí komedie nezapoměli na pěkně okořeněný závěr s překvapením. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

freddy 

všechny recenze uživatele

Co dělat, když jste zklamáni životem? Někdo se pokusí to řešit sezeními u psychiatra, někdo spolyká prášky, někdo se z toho vybrečí, někdo zvolí zapomnění v hlubinách v alkoholu a někdo učiní radikální životní změnu. Takovou změnou zajisté je i vstup do armády, a to je právě případ hlavní hrdinky tohoto filmu, která si zprvu představovala, že armáda je něco jako jako skautský tábor, a o to horší vystřízlivění ji potom čekalo ve výcvikovém táboře. Na tento film jsem se podíval jen z toho důvodu, že na žádném jiném kanále nic zajímavějšího neběželo, a musím říci, že film mě částečně příjemně překvapil, nicméně nějaká velká hitparáda se ale v mém případě nekonala, prostě pomalý film, místy vtipný, povětšinou však nudný a rozvleklý. Nad vodou ho držel především herecký výkon Goldie Hawn, která svou roli zvládla bravurně, a filmu z mého pohledu pomohl i fakt, že děj byl, alespoň pro mě, jen velmi těžko předvídatelný a až do konce jsem netušil, jak to dopadne. Ve výsledku film hodnotím jako průměrný, což znamená tři hvězdy. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Je to komedie, takže bych asi měla být trochu smířlivější. Nebudu. Nezpochybňuju talent Goldie Hawn, ale sám o sobě na dobrý film prostě nestačí. První polovina se dá snést vcelku v pohodě, třebaže její předstíraná spontánnost i nepředstíraná prostoduchost mě poněkud iritují - zdůrazňuju, že moje výhrady nemají pranic společného se zhýčkaností ani s naivitou hlavní hrdinky. Seskok padákem bohužel definitivně utne tu zábavnější část a naprosto bez varování vás šoupne do jakéhosi nepodařeného melodramatu. Komediální stránka sice není odsunuta do pozadí, ale podstatně změní svou formu, což nepovažuju za nejšťastnější tah. Pravda, do finále se dá doklopýtat i na vysokých podpatcích, ale výsledek podle toho vypadá. ()

Reklama

peproch 

všechny recenze uživatele

Film  chce prostě současně pobavit blbou blondýnou, naivní cukrovou holčinkou, hloupostí sebestředných rodičů, pitomostí důstojníků a hledá v humoru možnost spásy... slepenec, kulturně moc vzdálené, cizí, odlidštěné. Pozitivum: tím, že je ve filmu moc podnětů - rodina, móda, kasárna, centrála Nato, domeček na francouzském venkově, svatba, sex... je film svěží. A to je přednost. ()

Megahead 

všechny recenze uživatele

Goldie Hawn je podarená herečka a vždy som ju uznával, ale napriek jej hereckej kvalite (a aj kvalite ostatných hercov) je to dosť priemerný film s miestami až slabšími pasážami. Scenár je akoby nedotiahnutý, dej skôr priemerný, miestami mi až vadil - hlavne posledných 15-20 minút. Samozrejme film má aj dobré pasáže (vojenská akcia v teréne), ale je ich málo. A taktiež by som to nenazýval komédiou, pretože humorných scén je tam málo. Zároveň prostredie armády a zelených gúm taktiež nemusím. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Na humor aboslútne impotentná komédia, ktorá možno ani komédiou nemala byť. Kým v úvode je to ešte celkom nádejné, ku konci je to už pomaly akási romantická dráma a absolútny koniec ako z nejakej anglickej dobovej drámy. Je to klasika osemdesiatych rokov, ale riadne precenená a nudná. Radšej si pozriem neoficiálny remake FBI v sukniach. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (2)

  • Film byl ve své době komerčně velmi úspěšný, z tohoto důvodu byl také následně zpracován do stejnojmenné televizní minisérie. (Detektiv-2)

Reklama

Reklama