Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Doktor Rob Vern (Robert Foxworth) vypracovává pro papírenskou továrnu dobrozdání ohledně vlivu na životní prostředí. Přitom dochází ke strašlivému zjištění: splašková voda z továrny způsobila nenadálé mutace mezi místním zvířectvem. Netrvá to dlouho a jedna z bestií zaútočí... Krvavý horor s ekologickým podtextem. (Pohrobek)

Recenze (47)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Genius loci. Vtáhlo mě to a užil jsem si to náramně. Uznávám, že je to spíš záležitost pro nostalgiky se slabostí pro charakteristickou atmosféru různých kinematografických období, která už jsou za námi (zasvěcení vědí). Ale to prostředí a solidní stísněná atmosféra přebíjí i slabší masky. Proč už se dneska nenajde někdo, kdo vyjede do pořádných lesů a bez CGI triků natočí něco podobně poctivého. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom k roku výroby najmä čo sa týka špeciálnych efektov rešpekt vzbudzujúci monster horor. Niektoré rýchlokvaskové filmové spoločnosti by to ani v súčasnosti s pomocou využitia moderných digitálnych technológií nedokázali spraviť lepšie. Stará filmárska manuálna prácička proste mala svoje kúzlo... ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Solidní monster horůrek, kterému nejvíce ubližuje fakt, že nebyl natočen alespoň o 15 let později. Triky nejsou na nějaké špičkové úrovni a to možná ani na svou dobu. Příběhově se jedná o víceméně povedený snímek, který si trošku přihřívá svou agitačně ekologickou polívčičku. Nicméně, režisér není žádný nýmand a dokazuje, že atmosféru umí vykouzlit přímo parádní. Místy bych řekl, že se jedná přímo o ukázku žánru. 70% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film začíná téměř polodokumentární formou. Představuje divákovi krásnou přírodu, protestující lid bojující za původní obyvatele(indiány) i za ničení přírody a na diváka čeká i taková menší mini exkurze papírnou. Po čase se ukáže, že právě papírna je tím největším zlem pro okolí. Zejména pak odpadové látky které vypouští do přírody(v tomto případě je to rtuť) což má za následek mutaci místních zvířat. Takže je jasný, že útok místní zvířeny na sebe nenechá dlouho čekat. Začne to mývalem ale rázem bude následovat větší chlupatější killer. Z EKO hororu je tu tak rázem Animal attack. Ikdyž tady jde o zmutovanýho medvěda tak by se dalo mluvit i o Monster hororu. Přes pomalejší rozjezd to nakonec nebylo tak špatný. Mix hororovejch subžánrů počínaje Animal attackem, Monster hororem s eko podtextem. Možná jen škoda, že té zmutované zvířeny tu nebylo víc. To bych šel možná výš i s hodnocením. 3hvězdy ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vydařený ekohorror s krásnou přírodou, slušivou kamerou a velmi dobrou hudbou. Část filmu je příjemným dokumentem o divoké přírodě s bonusovou exkurzí do papíren. Setkání s mutantem je drsné a krvavé (utržené hlavy) i vtipné (spacáková mumie s chlapcem se rozprskne o balvan, až peří lítá). A nasupený mýval je rovněž roztomilý...než vzplane v krbu. Možná by bývalo neškodilo vícero různých mutantů, ale mechanické efekty jsou náročné a někdy méně znamená více (dnes by tam nasekali hejno pixelových a bylo by to v háji). Na rozdíl od jiných diváků mi přišlo spojení linií - ekohorror + dokument + monstr horror fajn. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Postavu zmutovaného medvěda ztvárnil v některých scénách debutující Kevin Peter Hall, v jiných byla pužita maketa. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama