Reklama

Reklama

Asterix v Británii

  • Francie Astérix chez les Bretons (více)
Trailer

Maličký Asterix a jeho mnohem větší kamarád Obelix, bojovníci z poslední galské vesnice, stále svobodné po římské invazi, se vydávají na výpravu, aby doručili sud slavného kouzelného lektvaru od svého druida, který má pomoci Asterixovu bratranci v Británii bojovat proti nájezdu římské armády. (TV Minimax)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Zatímco 12 úkolů pro Asterixe byl film alespoň vtipný, tak o tomto se nedá z pozitivního soudku vytáhnout téměř nic. Celý film je vybudován na dělání si srandy z britů, britského života, britské kultury a britských zvyků. Já si tedy nemohu pomoci, ale celý film jsem se nudil a v samotném závěru jsem dokonce i usnul, a to se jedná o velmi krátký film. Asi jsem měl přehnaná očekávání. O to více jsem teď zklamán. Odpad! Opravdu těch vtipných momentů, kde existuje alespoň malá reálná šance se pousmát je tu méně než prstů na jedné běžné ruce. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Vzdy, kdyz si Francouzi utahuji z Anglicanu (nebo naopak) je o zabavu postarano. Ackoli se comiksove predlohy drzi pomerne presne, bohuzel tu chybi pomerne dost dalsich narazek (treba The Beatles). Ale vic se mi tu libi ten puvod caje (po tretim shlednuti jsem zacal lit mleko do caje) a taky prezpivany hlavni song do anglictiny. A taky tu nechybi Idefix. 90% ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Animovaná série o Asterixovi a Obelixovi u mne bezesporu patří mezi největší legendy animovaného filmu. A asi nikdy z ní nevyrostu. Jejich britské dobrodružství je postaveno na famózním popichování britských zvyklostí a šťouchání do povah konzervativních a suchých Britů, které dokáže rozesmát i po stém shlédnutí. ()

Pradlík 

všechny recenze uživatele

Asi druhý nejlepší Asterix charakterizuje ten impulzivní ostrovní národ na západě Evropy a samozřejmě jejich podivné zvyky. Spousta vtípků, skvělý dabing a již zmíněná dokonalá charakteristika Britů a skvělé scény v čele se závěrečným ragby turnajem nebo návštěvě vinného sklípku. Caesar: Zaznamenej: Přišel jsem, viděl jsem a nevěřil vlastním očím! ()

pravo 

všechny recenze uživatele

Pozitíva : 1.) hlavne postavička Obelix dokáže takmer zakaždým rozosmiať. 2.) zaujímavá paródia Angličanov. 3.) účinky alkoholového opojenia u Rimanov a Obelixa. Negatívum : pomoc Angličanom v boji proti dobyvateľským Rimanom sa obmedzuje iba na akciu so sudom a záverečná bitka je naozaj kraťučká. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (7)

  • V komiksu nechává Obelix pejska Idefixe doma, ve filmu cestuje s nimi. (Landauer)
  • Při scéně, kdy skupinka vedená Asterixem zavítá do špatného domu XVII, si lze povšimnout vyšívané látky nad krbem s francouzskými slovy "foyer, doux foyer", což v překladu znamená klasické "home, sweet home" čili "domove, sladký domove". (epicride)

Reklama

Reklama