Reklama

Reklama

Kleopatra, královna Egypta, se rozhodne, po hádce s Césarem, postavit velkolepý palác, aby dokázala, že Egypťané jsou dobří stavitelé. Stavbou pověří Neuminise, nepříliš schopného architekta. Má však jednu výhodu, jeho přítelem je druid z daleké země, ovládající různé kouzla. A kouzla jsou přesně to, co je potřeba na postavení velkolepého paláce do tří měsíců. Vydá se tedy za svým galským přítelem, Panoramixem. Ten pozvání neodmítá, a v doprovodu Asterixe a Obelixe se vydává na pomoc Neuiminisovi proti úkladům Césarovým, konkurence a koneckonců i hrdosti samotné Kleopatry. (TV Minimax)

(více)

Recenze (156)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Asterix a Galové je fajn, ale Asterix a Kleopatra je prostě boží. Již od prvních sekund vtipného vysvětlení, proč se pusa nehýbe tak, jak se mluví, se divák baví a do závěrečných titulků nepřestane. Písně, snové sekvence nebo rvačky, vše je tu skvělé a tento film je příkladem toho, jak se má správně natočit komiksák. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohohle filmu se chopili primo Goscinny a Uderzo a ze by to melo nejakej velkej prinos se moc rict neda. Ze zacatku je to totiz takovy divny az nudny, nastesti po nejakejch 20 minutach se to rozjede a pak zacne ta spravna zabava. Navic tu je i par muzikalovejch cisel a krome toho s Kleopatrou ve vane jsou paradni. Ze zacatku me to sice nastvalo, ale pak jsem se dobre bavil. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Hurá na ně! - Hurá na nás?" Útočit na Galy nadopované čarovným ionťákem by určitě neměli piráti, Římané, Eygypťani ani nikdo, kdo má rád svůj funkční pohybový aparát. To ví každé malé dítě, ale v rámci zábavy je potřeba, aby se našlo pár naivků pokoušejících své štěstí. Galská síla mne zase jednou pobavila, stejně jako jejich stavitelské schopnosti, ale ty muzikálové vsuvky patří dle mého obelixovského názoru k těm otravnějším. ()

MRPitivier 

všechny recenze uživatele

Asterix a Kleopatra patří mezi klasické komiksové příběhy ze sladké Francie. Tentokrát pod vedením Panoramixe jedou Asterix a Obelix s Idefixem do Egypta pomoc Kleopatře v sázce s Cesaerem o postavení paláce pro římského císaře. Jen cesta do Egypta je obklopena vtipem a typickým francouzským humorem! Opět povedený díl! ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Jak říká papoušek: pořád ty stejné triky. Jenže fungují na jedničku a jsou podpořeny satirou na pracovněprávní vztahy ve Francii (ti Egypťané jsou blázni) - zajímavé, že ani po letech reformování, ani po zvolení Sarka se dodnes nic nezměnilo. Jen to zobrazení Kleopatry není politicky korektní - ty ženské stereotypy! Ex - ministryni Džamile S. by z něho naskakovala husí kůže. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama