Reklama

Reklama

Kleopatra, královna Egypta, se rozhodne, po hádce s Césarem, postavit velkolepý palác, aby dokázala, že Egypťané jsou dobří stavitelé. Stavbou pověří Neuminise, nepříliš schopného architekta. Má však jednu výhodu, jeho přítelem je druid z daleké země, ovládající různé kouzla. A kouzla jsou přesně to, co je potřeba na postavení velkolepého paláce do tří měsíců. Vydá se tedy za svým galským přítelem, Panoramixem. Ten pozvání neodmítá, a v doprovodu Asterixe a Obelixe se vydává na pomoc Neuiminisovi proti úkladům Césarovým, konkurence a koneckonců i hrdosti samotné Kleopatry. (TV Minimax)

(více)

Recenze (156)

MRPitivier 

všechny recenze uživatele

Asterix a Kleopatra patří mezi klasické komiksové příběhy ze sladké Francie. Tentokrát pod vedením Panoramixe jedou Asterix a Obelix s Idefixem do Egypta pomoc Kleopatře v sázce s Cesaerem o postavení paláce pro římského císaře. Jen cesta do Egypta je obklopena vtipem a typickým francouzským humorem! Opět povedený díl! ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Býval, a okrajově i doposud stále, jsem fanouškem komiksové série o nepoddajné galské vesnici s udatně prostými hrdiny, a proto si nemohu nechat ujít ani zfilmovanou animaci. Film poskytuje více možností a jednotlivé složky dobrodružného příběhu lze dle autorových představ rozvádět do nejmenších podrobností. Válečníci Astérix a Obélix, druid Panoramix, vychytralý psík Idefix, pyšná panovnice Kleopatra, sebevědomý představitel nejvrchnější velmoci Caesar a zmateně svérázný stavitel Edifis ožívají v snad nejklasičtějším příběhu animované série. S nadhledem se ukájí v hravosti a spouští osobitý kankán pokoušejícího jídla, či magickou přípravu dortového překvapení. Zábava je více něž dostačující, rozveselí náladu, špičkuje a dobírá si. La Gloire d'Astérix, la gloire de l'Egypte! ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

Další skvělý animák s Asterixem, kterému bych narozdíl od toho pilotního filmu dal i za pět hvězd, kdyby nebylo těch muzikálových čísel. Komiksové předlohy se tento film držel trochu méně, než právě první film - vypuštěny byly vtípky typu "deník Večerní Faraon" nebo závěrečné scénky s menhiry (kdo četl, ví), což je vzhledem k tomu, že tento film dělali Goscinny s Uderzem, zklamání. Nicméně pořád výborná zábava, narozdíl od stejnojmenného hraného filmu, který je vyjma přesného se držení předlohy příšernost. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Jak jen to říct... animovaný Asterix a Kleopatra je těžká nuda. Hraná verze Kleopatry je šíleně vtipné guilty pleasure, ostatní animovaní Asterixové jsou zase většinou výborné a lehce sarkastické animáky pro celou rodinu, ale tohle není zábavné skoro vůbec. Většina jednodušších gagů trpí špatným timingem a přílišnou infantilností, to samé platí a muzikálovch výstupech a kromě nich tu z klasického Asterixe moc nezbylo.- žádné popkulturní odkazy, sarkastické narážky, ani nic jiného. Prostě nuda pro nejmenší (kterým stejně stačí že je to barevné a hýbe se to). 4/10 ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Jak říká papoušek: pořád ty stejné triky. Jenže fungují na jedničku a jsou podpořeny satirou na pracovněprávní vztahy ve Francii (ti Egypťané jsou blázni) - zajímavé, že ani po letech reformování, ani po zvolení Sarka se dodnes nic nezměnilo. Jen to zobrazení Kleopatry není politicky korektní - ty ženské stereotypy! Ex - ministryni Džamile S. by z něho naskakovala husí kůže. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama