Reklama

Reklama

Klasický horor

  • Itálie A Classic Horror Story (více)
Trailer

VOD (1)

Pět přátel cestuje v karavanu, aby dosáhli společného cíle. Začíná se stmívat a aby se vyhnuli mrtvé zvířecí zdechlině, náhle narazí do stromu. Když přijdou k vědomí, ocitnou se uprostřed ničeho. Cesta, po které jeli, zmizela a je tu jen hustý, neproniknutelný les a dřevěný dům uprostřed mýtiny, který, jak zjistí, je domovem kultu, z něhož mrazí v zádech. (JasonCZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Mám slabosť pre horory zamerané na kulty a táto talianska novinka mi pomerne sadla. Je pravda, že nebola konzistentná a v rámci objasnenia sektárskeho sprisahania mohla ísť viac do hĺbky, ale nevadí. Dobre som sa bavil, užil som si skvelú atmosféru a viac-menej ma sklamal len len neúplný záver, pri ktorom som nevedel, čo si myslieť. P.S. masky a desivá chatka bola famózna. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Mám rád béčka, ale tohle je déčko…Je urážka, že se to jmenuje klasický horor. Název “klasická sračka” by byl trefnější a ihned by bylo všem jasné, na čem jsou. Zde je opravdu vše špatně. Od rozpočtu (chápu, že klasické horory se točili s kamerou v lese na chatě u kámoše, ale tady to smrdí.), přes herce, kameru a totálně vykradený scénář (Texaský masakr, Leatherface, Slunovrat). Je to prostě šíleně laciná a špatně napsaná a zahraná blbost. Udělali by nejlépe, kdyby to pojali jako found footage…. hvězdičku za to, že chápu, že každý nějak začínal a za to mlaskání, ovšem jinak toto není ničím byť trošičku nápaditý, nikde není ani jeden malinký originál (až na to mlaskání), který by do toho vnesli pro ukázku svého nadání a tak je tento film zbytečný…. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Klasický horor vyvolával svým meta názvem a meta trailerem (ten lákal na jakýsi mišmaš Texaského masakru a Slunovratu, okořeněný ambicemi Chaty v horách) očekávání velkého zvratu, který vše postaví na hlavu, takže rozhodně nebudeme mít co dočinění s "klasickým hororem". Paradoxně, kdyby to klasický horor byl, líbil by se mi minimálně o hvězdičku více. Ten zvrat je sice konceptuálně hezký, ale paradoxně bere snímku veškeré jeho předchozí kouzlo. Ta krásná letní atmosféra jižní Itálie, tajemno kolem záhadného lesa, opuštěná chata, nevysvětlitelné jevy, divný kult ... to všechno zadělávalo na super horor, přesně jaký mám rád, byť by se nejednalo o nic originálního. Vlastně se mi v první hodince stopáže hlavou honily myšlenky, že se dívám na nejlepší/nejděsivější letošní hororový kousek. Po zvratu to sice lehce originální je (byť nijak šokantně, určitě už jsem někdy něco podobného viděl), ale veškerá ta dosavadní atmosféra je po něm v háji. Myšlenka dobrá, ale nedotažená tak, aby výsledný tvar opravdu fungoval jako celek. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Zpočátku snesitelný horor, ze kterého se s přibývající stopáží stává větší a větší píčova, která vyústí až v příšerně špatný závěr. Ze začátku to má celkem slušnou atmosféru, která je pohřbena v momentě očekávaného a extrémně tuctového zvratu. Na ženskou část obsazení se celkem hezky dívalo. Horší to bylo, co se poslechu týče, protože dialogy jsou napsány extrémně nudným způsobem. Z gore scén skoro nic nevidíte a atmosféra má jen krátké náznaky hororovosti. [30 %] ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Prečo, dofrasa, ak mali tvorcovia krásny vizuál, techniku, nápady aj schopnosti, perfektné a atmosferické prostredie... dodrbali to debilným záporákom a banálnou pointou. O absencii gore už ani nebudem hovoriť, šlo by to aj s náznakmi, ak... Len rozvinúť fajn pribeh, mystery atmosféru a možno aj bizarnosť a rituály. Ale takto... Veľmi premrhaná príležitosť na jedno pozretie. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Při hromadné hostině si lze všimnout, jak většina strávníků pouze předstírá, že jí a pije. (Maraboy)
  • Film byl natočen v Římě a v Lese stínů (Foresta Umbra) v národním parku Gargano. (ČSFD)

Reklama

Reklama