Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Učeň přezdívaný Píďa se ocitne mezi hvězdami populární hudby. Najednou je z něj klikař šťastně se zamiluje, cizí lidé mu neustále nutí stokoruny a kam přijde, tam někdo slavný zpívá... V této optimisticky laděné růžové hudební skládačce z prostředí mládežnických klubů a zákulisí uvidíme tehdejší špičky naší populární hudební scény, hrají tu orchestry Ladislava Štaidla, Františka Ringo Čecha, Country beat Jiřího Brabce a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (75)

YURAyura 

všechny recenze uživatele

2/10 Erik a Mirka jsou jedine plusy tohoto hudebniho spektaklu, kde v jine forme TKM (televizni klub mladych) diskoteky prezentuji snad vsichni, kteri kazili hudebni vkus generaci deti kvetinovych deti v Ceskoslovensku. Vymyvacka jak swina, ale spousta pametniku jiste zamackne nostalgicou slzu - ne kazdy mohl v te dobe poslouchat Black Sabbath nebo Yes... ()

Zevon odpad!

všechny recenze uživatele

Ach jo, když si vzpomenu, jaký to byl ve své době propagovaný trhák...naprosto ideální, nicneříkající a hlavně na nic nepoukazující produkt. Přesně takový, jaký se soudruhům líbil. Mladý člověk, nezatížený předsudky, nevnímající žádné problémy kolem sebe ke kterým by se mohl vyslovit, jim perfektně zapadal do krámu. Jak šťastná to doba a jak se nám dobře žilo :-) ()

Reklama

analog 

všechny recenze uživatele

Á-Maruna a Píďa ! To je skvelá blbosť-to môžem vidieť aj 10x za sebou a stále sa dobre bavím-optimistický,remeselne dobre namiešaný koktail naivity a bezstarostného blúdenia nočnou Prahou...Kája Gott konzumujúci na václaváku buřta, hardrockovo šťavnatého Jirku Schellingera v klubu SSM z fotomontáže na stenách sleduje Vladimir Iljič Lenin...Pôvodne som dal**,ale dávam***-nemôžem inak. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Mnohým uniklo, že to Zbyněk Brynych nemyslel tak docela vážně. Film lze totiž chápat nejen jako romantickou představu mladých lidí jak se důvěrně přiblížit jejich idolům, ale i jako nadsázku, parodii těch bláhových představ. Brynych byl stejně ostřílený filmař jako Martin Frič, a tak divákům schopným dívat se z odstupu a vnímat ironický podtext nabídl něco podobného jako je PYTLÁKOVA SCHOVANKA. A tu v době vzniku také mnozí nepochopili, brali ji vážně, kritizovali a vysmívali se jí. V případě ROMANCE to ovšem není tak zřetelné a jednoznačné. Právě pro toto druhé "čtení" hodnotím film výše. (max.70%). ()

offlineman 

všechny recenze uživatele

Z nesympatického "bítlsáka" se později stal Erik Pardus! :-) Krásná písnička Heleny Vondráčkové o Lásce a taneční kreace Karla Gotta! Jinak pro ty všechny "uvědomnělé" členy EU a voliče TOP 09, co dávají odpad! Chápu vaši frustraci, že vám nikdo ještě nic nenatočil podobného s Evou Farnou a Sámerem Issou, ale pokud příště pořádně přesvědčíte bábu, tak to bude, ale bude to fakt stát za h...o!!!! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (6)

  • Mládežnický klub Junior byl postaven ve filmovém studiu. [Zdroj: Robert Rohál, Vítek Chadima - České zpívající filmy] (M.B)
  • Film sa natáčal v Prahe - na Strednej škole technickej, stanici metra Kačerov, pred závodom Tesla Hloubětín, na Václavskom námestí a pred obchodným domom Kotva. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama