Reklama

Reklama

Bestie

Trailer 1

Obsahy(1)

Doktor Nate Daniels (Idris Elba) vezme své dvě dospívající dcery na výlet do Jižní Afriky, do míst, kde se seznámil s jejich mámou, která před nedávnem zemřela. Doufá, že výlet do divočiny jim pomůže tuhle čerstvou ránu aspoň částečně zahojit. Na cestu do buše si vyberou toho nejlepšího průvodce, rodinného přítele a zoologa, který zná v okolí každý kámen. Zpočátku cesta připomíná sen každého milovníka divokých zvířat. Nálada se změní v okamžiku, kdy v jedné domorodé vesnici uvidí čerstvé následky řádění predátora s hřívou. Mohutný lev si po bolestivém střetu s pytláky vzal do hlavy, že člověk je jeho největší nepřítel, a Nate a jeho dcery to brzy poznají na vlastní kůži. Ve snaze ochránit své teritorium a udržet si pozici pána tvorstva udělá tahle bestie cokoliv, aby vetřelce sprovodila ze světa. Civilizovaný lékař se dvěma puberťačkami proti ní nemůže mít sebemenší šanci. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (232)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Tržby USA $31,767,880║ Tržby Celosvetovo $56,594,880▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ A ja že pozriem si poriadny dobrodružný film z Idrisom Elbom.... Námet priam skvelý ale v tak nechutne blbom béčkovom prevedený až hrôza. Každou minútou čoraz viac otravné. /40%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Cujo vs. Korisť s Petrom Wellerom. Hoc podobné filmy pozerám od konca 80. rokov, stále ma v rámci možností bavia. Beštia nie je veľdielo. Fakt nie. Trpí rovnakými neduhmi, ako iné zvieracie horory. T.j. nedôležité postavy umierajú behom sekundy, kým hrdinovia sú rozdrápaní, rozhryzení, požuvaní, doudieraní, dehydrovaní a majú otvorené zlomeniny a poškodené tepny (!) a prežijú to. Nehovoriac o nesmrteľnosti ústredného zvieraťa, ktoré zvláda i nukleárny výbuch, akurát má trochu priškvarenú hrivu, ale nevadí, ide ďalej. Správanie postáv miestami nedáva tu väčší, tu menší zmysel, o levovi nehovoriac. Napriek tomu nechcem byť na Beštiu hnusný, lebo ma bavila. Herci boli fajn (Elba, Copley, dcéry), malo to zaujímavý a dojemný osobný motív (manželka), niektoré scény boli fakt super a okamžite síce boli ničené neskutočne klišé vývojom deja (pytliaci nesmú chýbať), ale akonáhle som to s filmom začal vzdávať, zrazu pribehlo niečo, čo ma príjemne zaskočilo (filmu dosť veľa dáva, že ústredný hrdina je lekár, uvidíte). Africká výprava vo filmoch ma nudí, ale tu ma bavila. Zaujímavé je, že ďalšou z mála výnimiek, kde ma bavila, sú taktiež leví Lovci levov. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Otec s dvoma dcérami prichádza na návštevu do africkej púšte, kde vyrástla jeho bývalá manželka. V okolí sa ale pohybuje rozhnevaný lev, ktorému sa čoskoro budú musieť postaviť. - Celkom pozeratelný Animal horor, ktorý ale v kinách nemal čo robiť a mal ísť rovno na VOD. Idris Elba je neskutočne dobrý herec, ktorý v podstate celý film ťahá sám. Prekvapilo ma aj to, ako dobre vyzeral lev a choreografia jeho útokov. Keby tvorcovia ukázali viac gore, išiel by som s hodnotením vyššie. Každopádne ide o velmi slušné hororové béčko s neopozeraným prostredím. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Solidně natočenej film s naprosto debilním scénářem, kterej navíc téměř doslovně vykrádá jinej lví horor Kořist Darrella Roodta s Peterem Wellerem a Bridget Moynahan. Obě ty děti jsou tady tak debilní, že je téměř utrpení ten film sledovat, nehledě na to, že ač obě teenagerky, jedný bylo v obě natáčení nějakých 28 let. WTF? Jako taková neškodná jednohubka před spaním tenhle film neurazí, ale do kina tohle rozhodně nepatří. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Na úvod nás hned čeká napínavá akční scéna. Poté sledujeme nudné úvodní 15minutové seznamování se s postavami. Následně se Idris Elba s dcerami a Sharlto Copleym vydá do divočiny, kde bude muset bojovat se lví bestií. Tam už je děj celkem napínavý. Jedná se však o takovou jednohubku na jedno zhlédnutí, tudíž oceňuji 3*. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Tento film je zakázán v Kataru a Kuvajtu, jelikož příběh zahrnuje extrémistické skupiny jako Al-Káida nebo ISIS. (PaTeXx)
  • Natáčanie filmu sa začalo 1. júna 2021 v Južnej Afrike a trvalo desať týždňov. (MikaelSVK)
  • Keď postavy používajú vysielačky, tak často je vidieť, že počas rozprávania do aparátu nestláčajú vysielacie tlačidlo. (Arsenal83)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Reklama

Reklama