Reklama

Reklama

Jak si nevzít princeznu

(TV film)
  • Slovensko Ako si nezobrať princeznú (více)
TV spot

Obsahy(1)

Velká výpravná pohádka scenáristy Petra Hudského a režiséra Karla Janáka začíná ve chvíli, kdy na zámek přicházejí tři sudičky, aby předpověděly osud malému princi Leopoldovi. Cestou se zastaví u velitele stráží, kterému se také právě narodil syn. Jeho předpověď příliš slavná není. Z Hynka má být nešika, který bude myslet hlavně na jídlo. Malému Leopoldovi sudičky věští, že si vezme za ženu dceru sousedního krále. Princ a princezna se ale jako děti od prvního okamžiku nesnášejí, jenže rodiče trvají na vyplnění věštby. V den svého sňatku Leopold a Josefína objeví cestu, jak jej překazit. Ukradnou sudičkám kouzelné hodinky a s jejich pomocí se vrátí do doby princova narození, aby zabránili sudičkám pronést věštbu. To se jim sice podaří, jenže po svém návratu zjistí, co tím všechno způsobili nejen sobě, ale hlavně celému království. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (348)

necisty 

všechny recenze uživatele

Skvěle jsem se bavil. Nevím, co zas máte proti? Dárky na hovno? Lepší než většina troškovin, vtipné, sympatické postavy, Děrgel perfektní a tentokrát je i krásná princezna (a kdo pořád tvrdí opak má doma stopro bachyňu). No a kdo má pořád vymýšlet neohrané děje. Já myslím, že můžeme být rádi aspoň za takové pohádky. Jen dabing královny byl jak péčko v devadesátkách. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Jsem si původně říkal, že cestování v čase je pro děti docela těžkej oříšek, aby to mohly pobrat. Jenomže děti v sobě nemají ten komplikovanej přístup nás velkejch, co se šťáráme v logice příběhu. Takže za mě obstojná a zábavná pohádka. Když pominu fakt otřesnej dabing německý královny. Z trojice sudiček nejvíc bavila upjatá Kolářová. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Adamczyk aspoň umí a má co hrát. Jeho jednostranné přestřelky s Fialovou baví, což se o zbytku pohádky s výjimkou Ivy Janžurové prostě říct nedá. Naprosto nezvládnutý dabing královny matky tchyně prince, a to nebýt jeho, v pohodě jsem se ztotožnil s tím, že Sonsee Neu je trochu starší Andrea Elsnerová. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Janák se ČT jako pohádkostrůjce několikrát osvědčil,tentokrát ale šlápl vedle a krom prvních cca patnácti minut tady nefunguje vůbec nic.Čerti veem nelogické cestování v čase,ze kterého by Shledonovi z TBBT explodovala hlava,nečekám ani nějakou logiku v chování postav,ale tady toho bylo všeho strašně moc.Nesympatickou hlavní dvojicí počínaje,přes přehrávající zbytek pokračuje a konče sudičkami,které sice úplně o všem věděly,přesto se ale chovaly jako totální krávy.Opravdu nečekám od televizní vánoční jednohubky moc,ale všechno má svoje hranice...20% ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Asi i ne úplně  zasloužený 3 hvězdy, ale stejně je sem prdnu, protože v ranku štědrovečerních pohádek bych tuhle zařadil spíš k tý lepší (o hodně menší (matematik ve mně mi právě dává pár facek)) polovině. Nápad lze sice považovat za originální, ale to jen do tý doby, dokud se držíme v žánru pohádek - pokud mi nějaká jiná s touhle zápletkou neunikla - romantická linka pak už bere klasický, např. shrekovský klišé, a nepracuje s ním úplně chemikálně dobře. Avšak kolem a kolem to vlastně nepůsobí úplně trapně, herci se snaží, hudba aspoň trochu chvílema (opravdu chvílema) připomíná něco malinko epičtějšího a humor poměrně funguje. Jako celek to bohužel pořád působí tak nějak umolousaně a bez lesku. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (15)

  • Ve 40. minutě běží v detailu zrychleně čas na hodinách – uběhne 17 hodin za plného slunečního svitu. (aquacam)
  • Páni z Kolína, kteří ve filmu ztvárnili královské vojáky, se podíleli i na vyzbrojení a výstroji několika hlavních postav. (SONY_)
  • „Jak si nevzít princeznu má originální zápletku, a přitom je to pohádka se vším všudy – je v ní humor, napětí i láska. A navíc pohádkové herecké obsazení,“ uvedl generální ředitel České televize Petr Dvořák. (SONY_)

Reklama

Reklama